Skip to content

Tiffany Yau: Inspirerande gemenskapsinriktade unga entreprenörer

15 de augusti de 2021
tiffyau horizontal 36ca1676b47f451c8921b9a01fb4b758

När Tiffany Yau upptäckte att många av hennes kamrater lämnade Philadelphia -området efter college, bestämde hon sig för att kliva in och göra något för att hjälpa dem att hålla dem i samhället.

Yau är grundare och VD för Fulphil, en teknisk ideell ide som lär unga studenter om socialt entreprenörskap för att inspirera dem att bli mer medborgerligt engagerade i sina lokala samhällen. Fulphil lanserades 2018 och hanterar ett e-lab som ger eleverna lektioner i viktiga entreprenörskapsprinciper som pitching, designtänkande, produkttest och marknadsföringsstrategi. ”Vi vill inspirera våra ungdomar att ha förtroendet att veta att de kan göra skillnad i sina lokalsamhällen var de än är”, sa Yau till Lifewire i en telefonintervju.

Snabb fakta

Namn: Tiffany Yau
Ålder: 24
Från: Södra Kalifornien
Favorit aktivitet: läsning
Nyckelcitat eller motto hon lever efter: ”Försök att påverka oavsett om det är stort eller litet varje dag.”

En naturlig övergång

Under hennes högsta år vid University of Pennsylvania märkte Yau att många av hennes kollegor lämnade Philadelphia. Detta fick henne att starta Fulphil för att inspirera ungdomar i området att ge tillbaka till sina samhällen genom affärer. Hon säger att social påverkan börjar i ung ålder, varför företaget riktar sig till unga studenter. ”Det kändes som att många studenter kom till Philly, fick sin utbildning och gick utan att ge något tillbaka”, sa hon. ”Jag känner att det är ett fenomen som händer, men jag uppskattar verkligen tanken på att ge tillbaka till en plats som du i princip kallar hem.” Före pandemin körde Fulphil personlig programmering på gymnasieskolor. Yau sa att övergången till en online -läroplan var naturlig, eftersom den ideella organisationen redan var på väg att sprida innehållet i större utsträckning.

Fulphil tillhandahåller nu en läroplan för socialt entreprenörskap online. Den ideella organisationen har utökat sina kurser för att fokusera mer på heta ämnen som hållbarhet, mångfald och inkludering. ”När COVID bosatte sig behövde vi definitivt ta oss tid att tänka på vad som skulle vara de lämpligaste nästa stegen,” sa Yau. ”Det kändes mycket mer flytande för oss än jag känner för vad många andra företag upplevt.” Fulphil, som har fyra anställda, får ofta hjälp av studenter på frivillig basis. Yau leder Fulphil på deltid medan han arbetar som stipendiat för Venture for America, ett stipendieprogram för nyutexaminerade studenter som vill bli startledare och entreprenörer, samt riskkapitalanalytiker på Red & Blue Ventures. Yau sa att hon hade tur att ha ett så starkt team som har kunnat övergå till distansarbete.

Utmaningar och driva framåt

Med sina online -erbjudanden har Fulphil skapat en integration för lärare för att följa elevernas framsteg med sitt program. Den ideella organisationen arbetar direkt med gymnasielärare för att tillhandahålla sin e-labs-produkt till elever som är betygsatta på Fulphils 15-sektions läroplan, med hjälp av karriär- och tekniska utbildningsstandarder för sjunde till 12: e klass. Så småningom hoppas Yau kunna snurra ut ett teknikföretag som helt och hållet skulle fokusera på Fulphils integration för lärare. Hon sa att hennes största utmaning just nu är att få feedback från studenter och lärare för att förbättra Fulphils läroplan, vilket Yau sa kom lättare med personlig programmering. ”Allt som min organisation gör kretsar kring denna idé om att ge människor förtroende och förmåga att påverka.”

”Med online -aspekten av detta är hela vårt team utspritt överallt, det finns ingen i klassrummet, och det är lite konstigt att bara sitta på Zoom för gymnasieskolor,” sa hon. ”För oss är det så viktigt att vi utvecklar en riktigt stark kommunikation med våra lärare.” Fulphil är värd för månadliga samtal med lärare och checkar in med dem via e -post och sms för att ge det extra kundservicestödet, eftersom ideella organisationer fortfarande gör justeringar av online -programmering. Företaget har också mjukstartat ett onlinegemenskap för att låta studenter ansluta sig virtuellt och diskutera sina entreprenörsidéer. Som en asiatisk-amerikansk kvinna sa Yau att hon ofta känner sig som en av de få personer som ser ut som henne när hon är i ett rum, antingen personligen eller i ett Zoom-samtal.

Hon sa att detta har varit en utmaning för henne när hon har vuxit sin satsning. ”Jag gör mitt bästa för att försöka sätta mig själv där ute mer och ställa frågor eller ansluta så mycket jag kan”, sa hon. ”Men samtidigt finns det alltid en enorm tveksamhet bara för att det är svårt att känna den känslan av förtroende.” Yau sa att hon särskilt har upplevt mycket ”mansplaining” från vita män, som tvivlar på hennes kompetens att leda sitt företag. ”Vi vill inspirera våra ungdomar att ha förtroendet att veta att de kan göra skillnad i sina lokalsamhällen var de än är.” ”Att lära sig navigera var verkligen skrämmande, men jag tror att det också har hjälpt mig att bygga tjockare hud, vilket jag är tacksam för,” sa hon. ”Men jag önskar också att det inte behövde vara så.” Under de kommande två åren hoppas Yau att Fulphil kan donera sin läroplan till 40 olika skolor över hela landet. Just nu är den ideella organisationen i samtal för att nå minst 20 skolor i år. ”Allt som min organisation gör kretsar kring den här idén om att ge människor förtroende och förmåga att påverka,” sa Yau. ”Vi försöker omdefiniera det genom att visa att du kan göra det i ditt eget samhälle.”