Skip to content

Tillgänglighet för digital prenumerantlinje

17 de september de 2021
home network switch with free dsl port 157617773 5a20c18ada27150037072639

Digital Subscriber Line höghastighetsinternetstjänst sträcker sig till många områden, men DSL-täckning är begränsad och därför inte tillgänglig överallt på grund av tekniska faktorer. Använd ett specialverktyg som kallas en DSL -sökare eller DSL -sökare för att se om DSL är tillgängligt i ditt område.

Kontrollera om det finns DSL -tillgänglighet

För att se om DSL är tillgängligt på din plats anger du den platsen eller ett lokalt telefonnummer från det området i en online-DSL-uppslagstjänst.

 • Allconnect: Ange adressen där du vill ta emot tjänsten och få en lista över DSL -leverantörer.
 • BroadBandNow.com: Ange ditt postnummer och jämför priserna på närliggande leverantörer.
 • FCC.gov: Federal Communications Commission har ett verktyg för fast bredbandsdistribution som identifierar leverantörer runt en specifik adress, komplett med deras senaste rapporterade maximala nedladdnings- och uppladdningshastigheter.
 • HighSpeedInternet.com: Detta är ett annat alternativ för att hitta DSL -internetleverantörer i ditt område.

Dessa onlinetjänster rapporterar statusen för internettjänster i ditt område och är vanligtvis korrekta. De funktioner och priser du ser kanske inte är 100 procent korrekta. Efter att ha hittat ett företag som levererar DSL till ditt område, kontakta alltid leverantören för mer information. Om DSL -sökningen indikerar att tjänsten inte är tillgänglig i ditt grannskap är det möjligt att tjänsten nyligen upprättades, som under de senaste veckorna eller så. DSL -sökverktyget kanske inte heller har ett mindre företag i sin databas, i så fall kommer du inte att se det i en sökning. I de flesta fall kan du också bestämma ett företag först och sedan använda deras webbplats för att se om de erbjuder DSL där du bor.

 • Verizon: Klicka på Kontrollera tillgänglighet knappen bredvid någon av planerna på den sidan för att se om Verizon erbjuder DSL i ditt område. Ange bara postnumret där du vill komma åt DSL.
 • CenturyLink: Om du tror att du vill ha DSL från CenturyLink, följ den länken och skriv din adress i textrutan för att se om de kan ge dig internettjänster.
 • Frontier Communications: Använd Frontiers tjänstleverantörs sökverktyg för att se om du kan köpa DSL där du bor.
 • Kinetic by Windstream: Ange din adress när du blir ombedd att göra det, och sökningen visar dig om DSL är ett alternativ på din adress.
 • Fusion Connect: Sök på webbplatsen för att se vilka tjänster som är tillgängliga där du bor — Ethernet, DSL, kabel eller bredbandsfiber.

Linjekvalificering för DSL

För att vara berättigad till DSL -tjänst måste din telefonlinje vara kvalificerad av tjänsteleverantören. Detta är en process som leverantören och deras tekniker slutför när du registrerar dig för tjänsten. Några tekniska begränsningar kan hindra din bostad från att kvalificera sig för DSL.

Avståndsbegränsning

DSL -teknik är avståndskänslig. Din bostad måste vara belägen inom ett visst avstånd (vanligtvis cirka 18000 fot eller 5 kilometer) från det lokala telefonbolagets nav – kallat ett centralt kontor eller en allmän växel. I sällsynta fall kan din granne runt hörnet vara berättigad till DSL, men du är inte på grund av denna avståndsbegränsning. Denna begränsning är också varför människor som bor på landsbygden inte kan prenumerera på DSL -tjänster.

Linjekvalitet

Vissa tekniska detaljer på låg nivå utanför din kontroll avgör om en telefonlinje är av tillräcklig kvalitet för att stödja DSL. Dessa inkluderar förekomsten av ladda spolar. En lastspole är en liten elektrisk anordning som förbättrar linans förmåga att överföra den mänskliga rösten. Telefonföretag installerade dessa enheter på linjer under åren för att förbättra kvaliteten på deras tjänster. Medan belastningsspolar fungerar effektivt på de låga (röst) frekvenserna påverkar de de höga (DSL -data) frekvenserna negativt. DSL -tjänsten fungerar i allmänhet inte över belastningsspolar.

Bandbreddstillgänglighet för DSL

Nätverksbandbredden du får med DSL beror på tjänsteleverantörens telefonkablar. Ju längre gränsen mellan din bostad och tjänsteleverantörens nav, desto mindre bandbredd kan DSL stödja. På samma sätt kan dess tjocklek (trådmätare) påverka prestanda – din granne i blocket kan uppleva snabbare (eller långsammare) DSL -internetanslutningar av denna anledning. Den maximala bandbredden för Asymmetric Digital Subscriber Line som är tillgänglig för nedladdningar på internet baserat på längden på telefonkablar visas nedan. Datahastigheter anges i kilobit per sekund.

 • 8448 Kbps vid 9000 fot eller mindre
 • 6.312 Kbps upp till 12.000 fot.
 • 2048 Kbps upp till 16.000 fot.
 • 1.544 Kbps upp till 18.000 ft.

När telefonkabelns längd ökar minskar tillgängligheten för DSL -bandbredd för både uppladdningar och nedladdningar. Exemplet som visas ovan är baserat på 24-gauge ledningar; prestanda minskar ytterligare om 26-gauge-kabel finns på slingan.