Skip to content

Tips för ”Titanfall 2” som gör dig till en pilot

15 de augusti de 2021
titanfall1 5817873c5f9b581c0b6d2629 69925ec2d46c4ba49a49606a02baadc0

Respawn Entertainments nyutgivna förstapersonsskytt ”Titanfall 2” gör vågor för sina snäva kontroller och snabba manövrerbarhet. Detta spel är dock en annan ras än Battlefield 1. ”Titanfall 2” centreras kring mycket mindre, mer tätt fokuserade kartor och spel, och du måste vara snabb på tårna eller klämmas under hälen på en Titan. Dessa ”Titanfall 2” -tips gör dig förberedd för några av de bästa FPS -spel som finns tillgängliga på marknaden just nu. Vi kommer inte bara att lära dig hur du tar emot andra piloter, men du kommer också att lära dig att motverka en fiendens Titan om du är till fots. Ta akt på dig och du kommer att bli en pilot på nolltid.

Använd din manövrerbarhet

I ”Titanfall 2” är din pilot utrustad med en jumpsuit som låter dig utföra omänskliga bedrifter av akrobatik. Som ett resultat innebär löpnivån på marken dig en stor nackdel när du möter andra piloter. Du är snabbare och svårare att slå när du använder din jumpsuit för att springa längs väggar eller dubbelhoppa till otroliga höjder. För att komma igång längs en vägg måste du helt enkelt springa mot den och hoppa och du börjar automatiskt springa på den. Efter några sekunder börjar du falla av väggen, men det är här ”Titanfall 2: s” rörelsessystem verkligen spelar in. Om du väggkör och har en annan vägg inom räckhåll på den motsatta sidan som du kör, kan du hoppa över till den andra väggen och fortsätta köra väggen. Du tar också fart när du gör denna manöver, så din bästa metod för rörelse är att springa längs väggar och hoppa fram och tillbaka mellan dem. Du kan också använda väggen för att skala till nya höjder genom att använda väggarna som springbrädor. Det kan ta lite tid att vänja sig, men vägglöpning är en integrerad del av att vara en effektiv stridare i ”Titanfall 2.” Det öppnar inte bara upp nya delar av kartan för dig som du annars inte skulle kunna nå, hastigheten och oförutsägbarheten för vägglöpning gör dig också till ett mycket svårare mål att träffa.

Ställ in flera belastningar beroende på situationen

Titanfall 2 skärmdump

I ”Titanfall 2” kan du skapa ett överflöd av olika belastningar för både din Titan och din pilot. Vanligtvis följer matcher i de flesta spellägen ett bestämt mönster, med strider som bara startar pilot mot pilot. När matchen fortskrider kommer spelarna att fylla sina Titan -meter och sedan börjar jätte -mechan regna ner över kartan. Det betyder att du måste hitta en balans med dina belastningar. Du måste definitivt förbli anti-pilot med din pilots belastning, men du vill också se till att du kan skada en Titan om den hamnar i hörnet. Med din Titan -laddning vill du se till att du kan köra ut den med andra titaner samtidigt som du ser till att piloter inte går ombord på din Titan och förstör den. Det är viktigt att ha strid med både piloter och titaner i åtanke när du väljer din lastout, och när du väl vänjer dig vid varje karta vill du också anpassa belastningar för kampstilen i varje område.

Spela enligt ditt spelläge

Titanfall 2 skärmdump

Varje spelläge i ”Titanfall 2” har sina egna säregna mål, och du måste justera därefter. En enda spelstil gör dig inte universellt bra i spelet, så du måste fatta beslut som gör dig effektiv i dina mål. För att fånga flaggan vill du bygga en belastning som betonar hastighet och manövrerbarhet så att du antingen kan fånga fiendens flagga eller komma ikapp fienden och ta ut dem innan de kan fånga din. Detsamma gäller Last Titan Standing eftersom även om din Titan elimineras kan du använda din hastighet och manövrerbarhet för att få vitala batterier till Titans från dina kvarvarande lagkamrater. För gratis-för-alla vill du vanligtvis ha en belastning som utmärker sig i att eliminera fiendens piloter så snabbt som möjligt så att du inte fastnar i en korseld. Attritionläge är liknande, men med fiendens AI som springer omkring kan du lägga till en kappa på din utrustning så att fiendens Grunts som tar potshots inte ger bort din position. Även om du förmodligen kommer att välja ett eller två spellägen som din favorit och hålla sig till dem för det mesta, kommer du att bli en mer väl avrundad spelare om du spelar alla. Lyckligtvis finns det gott om platser för laddningar, så du har mer än tillräckligt med utrymme för att anpassa en för varje spelläge.

Varje vapen har sina egna särdrag

Titanfall 2 skärmdump

Vid första anblicken verkar många av vapnen i ”Titanfall 2” liknande, så du kanske inte bryr dig om du använder en L-STAR eller en X-55 Devotion. Men när du spelar mer och mer kommer du att inse att L-STAR inte behöver laddas om utan har risk för överhettning, och X-55 Devotion börjar med en låg eldhastighet, men gradvis ökar dess eld till en av de snabbaste avfyrningarna i spelet. Detta är särskilt viktigt med granater. Medan en vältimerad Frag Grenade kan ta ut en grupp fiendens piloter och kan tillagas för att explodera vid påverkan, gör det knappast något för Titans. Arc Grenades förblindar titaner och bedövar piloter, men gör ingen varaktig skada. Du vill se till att du inte bär ineffektiva vapen och experimentera med dem för att se till att du inte lägger tid på att jämna ut en pistol som du inte riktigt gillar.

Spela kampanjen

Titanfall 2 skärmdump

Till skillnad från originalet har ”Titanfall 2” en fantastisk enspelarkampanj. När du går igenom kampanjen kommer du att stöta på alla vapen och utrustning som kan användas i multiplayer, så det är ett utmärkt tillfälle att använda dem i en mindre konkurrenskraftig miljö innan du ger multiplayer en virvel. Speciellt oroande är Titan -belastningarna du kommer att använda i kampanjen. Även om pilotvapen skiljer sig mycket, medan du spelar som pilot använder du fortfarande samma kontroller och har mycket av samma förmågor. Med Titans kan dock olika belastningar leda till mycket olika kontroller och funktioner. Vissa Titan-belastningar utmärker sig som närstrids- eller defensivstrid, medan andra är långväga och rent stötande. Att vänja sig vid att använda dessa laddningar tar tid, och det bästa stället att göra det är i enspelarkampanjen där du har gott om AI-styrda Titaner att slåss.

Var inte rädd för fiendens titaner

Titanfall 2 skärmdump

I multiplayer, om du spelar som pilot är det lätt att skrämmas av storleken och grymheten hos en fiendens Titan. Detta är med goda skäl, en Titan kan praktiskt taget döda en pilot med ett slag och ditt pilotvapen kommer inte att vara nära en match av en Titan. Men även som pilot kan du fälla en Titan. Om du använder en MGL i din belastning, kommer de magnetiska granaterna att söka mot en Titan så länge du siktar i dess riktning. Detta minskar ditt behov av precision till nästan noll, medan du som ett mycket mindre mål kan köra cirklar runt Titan och anka i lock medan du slår den med granater. Om du kan komma tillräckligt nära kan du också klättra ombord på en fiendens Titan. Om det lyckas kommer du att kunna ta bort batteriet, vilket försvagar det. Om du får en andra framgångsrik bräda kan du kasta in en granat och omedelbart förstöra den. Var dock uppmärksam på att en av Titans förmåner får en Titan att explodera i en kärnkraftsbrand när den förstörs, så om du har gått ombord kommer du också att dö.

Var medveten om ditt visuella fotavtryck

Titanfall 2 skärmdump

Att förbli dold och markera andra är en stor del av att hålla sig vid liv i ”Titanfall 2.” Normalt markeras piloter när de är i din vision, vilket gör dem lätta att spåra och döda. Det finns dock förmågor som hjälper dig att spåra piloter utanför din direkta syn och några som hjälper dig att hålla dig gömd, även i synlig syn. En av de saker som finns tillgängliga i din pilots belastning är Pulse Blade. Denna kastkniv skickar ut ekolodsimpulser som leder dig till fiender inom dess effekt. Nackdelen med detta är dock att Pulse Blade också avslöjar din plats och dina vänner. Motsatsen till Pulse Blade är Cloaking Device. Det här objektet ger dig en kort period av osynlighet, som låter dig antingen dra sig tillbaka från fiender som försöker ta dig ut eller få droppen på någon du spårar. Manteln har också en svaghet, men om du hoppar dubbel medan du är i mantel lämnar du ett avgasspår och fiender kan använda det för att spåra dig. Även avfyrning täcker dig automatiskt, så du måste vänta på den perfekta tiden att skjuta.

Din Titan är din partner

Titanfall 2 skärmdump

När du ringer ner din Titan finns det flera val du kan göra. Du kan gå ombord på Titan och ta kontroll över den manuellt, eller så kan du låta den agera på egen hand som antingen en stridspartner eller en distraktion så att du kan ta ut en fiende till fots. Tänk på att alla dessa är giltiga val, och någon gång kommer de alla att vara effektiva. Din Titan är din partner och den finns där för att hjälpa dig att göra dig till den mest effektiva stridsenheten du kan vara.

Håll dig kylig!

Använd dessa tips och du kommer säkert att förbättra ditt flerspelarspel. Titanfall 2 är ett mycket annorlunda spel än det senaste Battlefield 1 och om du kommer från det spelet, se till att du tänker på en mer manövrerbar uppsättning. Glad jakt, pilot!