Skip to content

Tips om sekretess, säkerhet och säkerhet på Twitter

15 de augusti de 2021
GettyImages 1005528904 7d476f41edcd46bb809080651f746d68

I vårt samhälle, där Twitter -hashtags visas på TV, Facebook, nyhetsberättelser och tidningar, twittrar vissa människor flera gånger i timmen. Andra twittrar bara en gång i en blå måne. Oavsett din situation finns det säkerhets- och integritetsimplikationer som du måste tänka på innan du avfyrar ditt nästa tweet -rant eller twittrar det förtjusande kattfotoet till dina följare.

Lägg inte till din plats i Tweets

Twitter har möjlighet att lägga till din plats till varje tweet. Även om detta kan vara en cool funktion för vissa, kan det vara en stor säkerhetsrisk för andra. Tänk efter en stund – om du lägger till din plats i en tweet så låter den folk veta var du är och var du inte är. Du kan avfyra en tweet som berättar för alla hur mycket du njuter av din semester på Bahamas, och alla kriminella som följer dig på Twitter kan bestämma att detta skulle vara en bra tid att råna ditt hus. Om du vill sluta inkludera din plats med dina tweets klickar du på Tweet högst upp på din Twitter -skärm för att öppna Skriv ett nytt tweet låda. Växla platsikonen längst ned i den nya tweeten till Av placera. Platsfunktionen är avstängd för framtida tweets om du inte slår på den igen. På mobila enheter går du till enhetens Sekretessinställningar, lokalisera Platstjänster, och välj Aldrig bredvid Twitter. För att radera platserna från alla äldre tweets med en webbläsare, gå till din Twitter Sekretess och säkerhet inställningar, klicka Sekretess och säkerhet i den vänstra panelen för att expandera alternativen och klicka på Ta bort platsinformation.

Ta bort geotagginformation från dina foton

När du tweetar ett foto finns det en chans att den platsinformation som många kameratelefoner lägger till i metadata för fotofilen kan nås av alla som tittar på fotot. Alla med ett EXIF ​​-visningsprogram, som kan läsa platsinformationen inbäddad i ett foto, kan bestämma platsen där bilden togs. Vissa kändisar har av misstag avslöjat sitt hem genom att inte skrubba geotaggarna från deras foton innan de twittrade dem. Du kan ta bort information om geotaggar genom att använda appar som deGeo (iOS) eller Geo Editor (Android).

Aktivera Twitters sekretess- och säkerhetsalternativ

Twitter erbjuder andra säkerhetsalternativ i säkerhets- och sekretessinställningarna som du bör aktivera om du inte redan har gjort det. Välj Tweet Sekretess möjlighet att begränsa vem som tar emot dina tweets snarare än att bara göra dem alla offentliga. Avmarkera Fotomärkning möjlighet att låta vem som helst tagga dig på foton. Avmarkera också alternativen som låter andra hitta dig med din e -postadress eller telefonnummer. Du kan också avmarkera möjligheten att ta emot direktmeddelanden i det här avsnittet.

Håll personlig information utanför din profil

Med tanke på att Twittersphere verkar vara mycket mer offentlig än Facebook, är det klokt att hålla personuppgifterna i din Twitter -profil till ett minimum. Ta bort dina telefonnummer, e -postadresser och andra bitar av personuppgifter som kan vara mogna att skördas av spam -robotar och internetkriminella.

Ta bort Twitter -appar som du inte använder eller känner igen

Som med Facebook kan Twitter ha sin andel av oseriösa eller spam -appar. Om du inte kommer ihåg att installera en Twitter -app eller om du inte använder den längre kan du återkalla åtkomst till appen som har tillgång till data på ditt konto. Du gör detta från Appar fliken i din Twitter -kontoinställningar.