Skip to content

True Tales of Extreme Smartphone Survival

30 de juni de 2021
GettyImages 947151724 c49d5ad1721a48a7901ae2c5ddb644ae

Viktiga takeaways

  • Ett anmärkningsvärt antal smartphones överlever efter att ha gått vilse i extrema förhållanden.
  • En iPhone 11 Pro hittades nyligen efter att ha tillbringat 30 dagar djupt i en frusen kanadensisk sjö.
  • Telefoner har blivit mycket mer hållbara de senaste åren, säger experter.

Smartphones går sönder hela tiden efter att ha tappats, men vissa hamnar på mystiskt sätt i extrema förhållanden. Ta fallet med iPhone 11 Pro som nyligen hittades fungerar efter att ha tillbringat 30 dagar sjunkna i en frusen kanadensisk sjö. Angie Carriere fiskade i Saskatchewan när hon av misstag släppte sin iPhone 11 Pro i sjön. Det slutade fungera bra efter att ha hämtats och laddats. Experter säger att telefonöverlevnad är en kombination av tur och design. ”Det är vanligt att tro att kyla och värme kan spela en faktor under förhållandena, men toleranserna för elektronik inom dessa områden är så höga, den största faran är [permeable] enhetens chassi, ”sa Derek Whitaker, marknadschef på den robusta enhetstillverkaren Estone Technology, i en e-postintervju.” Att hålla fukt från att tränga igenom ditt fodral är namnet på spelet. ”

Håll bara telefonen borta från vatten

Carriere är långt ifrån den enda personen som är förvånad över att deras telefon överlevde en beklaglig olycka. I en ny incident hittades en iPhone 11 fungera efter att ha tillbringat nästan sex månader längst ner i en sjö. Fatemeh Ghodsi tappade sin iPhone 11 i Harrison Lake, Kanada och trodde att hon aldrig skulle hitta den. Men två dykare snubblade senare på telefonen medan de letade efter skatt. Mikrofonen och högtalaren var lite skrämmande, men allt annat fungerade fortfarande. ”Att hålla fukt från att tränga igenom ditt fodral är namnet på spelet.” Tim Cavey skrev nyligen att hans iPhone 8 tillbringade åtta timmar i havet och fortfarande fungerar bra. Han och hans fru paddlade ombord på Crescent Beach, Florida, förra året, och han tog sin telefon för att ta bilder vid solnedgången. ”Telefonen gled ur mina fingrar”, skrev Cavey. ”Jag såg i förskräckt slowmotion när min telefon träffade styrelsen, hoppade en gång och gled sedan ner i djupet nedan.” Cavey diskuterade dykning efter sin telefon, men bestämde sig till slut för att inte göra det för att han också var rädd för att förlora sina andra ägodelar. Nästa dag loggade hans fru Kristine in på sitt iCloud-konto och upptäckte att hans telefon fortfarande var aktiv under vattnet och visade sin plats.

Telefon på marken som är skadad av vatten

”Först kunde jag inte hitta den någonstans”, sa Cavey. ”Men så snart Kristine – fortfarande loggat in på mitt iCloud.com-konto på sin telefon – träffade Play Sound, hittade en av mina stesöner det omedelbart. Det hade mycket sand på det, men otroligt fungerade det. Som allt fungerade . Och det var på 58% batteri. ” Försök inte det här hemma. Apple säger att sina telefoner är vattentäta på ett maximalt djup av 2 meter i upp till 30 minuter.

Plan och telefoner blandas inte

En anmärkningsvärd överlevnadshistoria (och video) berättar om filmskaparen som nyligen återhämtade sin fungerande iPhone 6S efter att ha släppt den ur ett plan. Han flög över en strand nära Rio de Janeiro, Brasilien när hans telefon stupade nästan tusen fot. Han spårade upp sin telefon med Apples Find My-funktion och fann att den fortfarande fungerar. Telefonen tog till och med filmen på väg ner.

Telefoner har blivit mycket mer hållbara de senaste åren, säger experter. ”Knappar och hamnar är det största problemet idag”, sa Whitaker. ”Skärmskydd har blivit mycket lättare att förhindra med avancerade vidhäftningsmetoder.” Många tillverkare har börjat eliminera antalet portar på enheter och förlitar sig på konsumenter att köpa expansionstillbehör eller använda trådlös teknik, påpekade Whitaker och tillade att ”detta bidrar till att minska felpunkterna.” Naturligtvis, om du planerar att släppa din telefon i en sjö eller ut ur ett plan, kanske du vill överväga att köpa en robust smartphone. BV9900 Pro, till exempel, annonseras för att kunna tåla temperaturer så låga som minus 22 grader Fahrenheit, vilket gör den perfekt för din nästa resa till frysen.