Skip to content

Twitch Streamer och YouTube-skaparen AshleyRoboto är här för att sparka glädje

10 de juni de 2022
ScreenShot2022 01 14at12.36.22PM 8a595c9af6dc49f09abafcea8ab8e98c

Bekräftelser, genomspelningar och en och annan klappning är bara några av de saker du kan förvänta dig när du doppar i en AshleyRoboto-ström. Den här streamern har den förtjusande mätaren vriden hela vägen upp och hon ger en soligare inställning till internets undergång och dysterhet.

”Jag vet på nätet att det finns mycket negativitet och mörkare saker, och jag vill försöka få mer ljus och glädje och bara enfald till internet”, sa hon under en intervju med Lifewire. ”Innehållsskapare…påverkade mitt liv mycket. De var alltid där för att få mig att skratta och få mig att le, så jag har alltid velat förmedla det och föra in det ljuset i andra människors liv.” Ashley har sin egen kreativa plattform, med över 100 000 följare i alla kategorier av sociala medier. En plattform dedikerad till att göra internet lite bättre, om än bara för ett ögonblick.

Snabb fakta

  • namn: Ashley
  • Ålder: 25
  • Belägen: Södra Ontario, Kanada
  • Random Delight: Gemenskap! Utanför gemenskapen som hon har fostrat har att vara i sfären av innehållsskapande gjort det möjligt för Ashley att skapa livslånga vänskap och kontakter med andra streamers och kreatörer. Att kunna kalla människor som hon en gång såg upp till vänner är en av de mest givande aspekterna av hennes karriär.
  • Citat: ”Lämna världen bättre än du hittade den.”

Lite pepp går långt

Unga Ashley fick en okonventionell introduktion till spelvärlden. Hennes farfar, som hon beskriver som en teknikentusiast, introducerade den blivande streamern för videospel med några av hans favoriter. Spelande blev sättet hon kunde få kontakt med sin farfar. Hon säger att det var en inkörsport till kvalitetstid som så småningom utvecklades till en sann egen hobby. ”Han hade massor av videospelssystem. Han var superintresserad av videospel och tekniska grejer,” sa hon. ”Han lärde mig hur man använder en dator, han lärde mig hur man använder en kamera och han lärde mig hur man spelar tv-spel.” Medan han gav näring åt gamersidan, citerar hon sin mammas konstnärskap som inspirationen för hennes mer kreativa böjelser. Ashley skulle kombinera dessa två intressen och smälta samman dem till en blomstrande karriär som innehållsskapare. Med en utbildning inom animation njöt hon av en karriär inom konsten innan hon så småningom bestämde sig för att ägna sig åt att skapa innehåll på heltid. Hon nämner populära YouTube-personligheter som Jacksepticeye och Marikplier som inspirationer. Men ett misslyckat besök på YouTube gjorde att hon tävlade om ett bättre sätt att få kontakt med människor. Streaming, sa hon, i motsats till redigerat videoinnehåll, var bättre lämpad för hennes uttalade mål. ”Jag kände mig bara som att jag satt i mitt rum och pratade med en kamera på YouTube”, sa innehållsskaparen. ”Kopplingarna som jag ville skapa med människor och gemenskapsaspekten av att prata live med din publik var en så intressant sak för mig. Det påverkade vart min karriär har tagit mig, och det passade också precis in i mitt arbetsschema vid den tiden.” Hennes Twitch-karriär började med en genomspelning av det klassiska plattformsspelet från 1998 Draken Spyro. På nolltid hade Ashley börjat skära ut sin del av kakan på Twitch. År 2019 hade hon en dedikerad community, några virala klipp och ett mycket eftertraktat Twitch-partnerskap under bältet. Allt såg upp för den glada entusiasten.

Radikal återupptäckt

Den drivande principen bakom hennes beslut att börja skapa innehåll blev mer framträdande när hon växte på Twitch. Hennes siffror växte exponentiellt med en hjälpande hand från Twitter och en retweet från strömmande superstjärnan Ninja. Dessa Twitter-vyer och följare omvandlades till Twitch-gemenskapsmedlemmar ganska snabbt. Så hon gjorde vad vilken innehållsskapare som helst skulle göra; hon tog tillfället i akt med sitt kärleksfullt namngivna ”fam jam”-community för att fortsätta sitt uppdrag att väcka lite glädje i streamingutrymmet. Men med den positiva bekräftelsen kom den oundvikliga tillbakagången.

Twitch-streamern AshleyRoboto pratar med sin Twitch-publik medan den streamar

”Om du är en kvinna på internet blir många arga på dig för att du bara ser att du finns. Och det är samma sak [for] många marginaliserade grupper i allmänhet. Folk blir arga på dig för att du ser dig lyckas”, sa hon. Det kan vara knepigt att navigera i de där vattnen, särskilt när du kommer från utsatta samhällen, tillade streamern. Det är inte en ovanlig historia, men transparens har gjort det möjligt för henne att behålla henne soligt sinnelag och förtjusande personlighet. Att mata energin från hennes samhälle hjälper till att aldrig låta en spricka bildas på hennes annars obefläckade yta. En fånig, löjlig, sprudlande positiv kraft på internet är hur hon hoppas att hennes samhälle skulle beskriva henne. Hon tror att hon är precis där hon behöver vara. Och hon inser äntligen att känslan är ömsesidig. ”Att veta det [my content and I] är för vissa människor vad det innehållet jag växte upp med var för mig, det gör mig känslomässig och bekräftar att jag faktiskt gör det jag tänkte göra när jag började”, sa hon. ”Att veta att jag gör den inverkan… det slår riktigt hårt.”