Skip to content

Underhållningsutrymme tar alla dina media tillsammans på Android-surfplattor

16 de juni de 2021
google entertainment space overview 14786d4c32e54c19817d6514cc1cd172

Google tillkännagav underhållningsutrymme idag, en ny funktion som samlar dina videor, böcker och spel på Android-surfplattor, med början med Walmarts onn.-märkta enheter senare denna månad. Underhållningsutrymme kommer att vara lättillgängligt på surfplattor genom att svepa åt vänster på startskärmen och kommer att innehålla tre flikar som du kan välja mellan kallas Watch, Games och Read. The Verge rapporterar att fliken Watch ser ut som Google TV som körs på en Chromecast, men noterar att den har minskats för att bättre passa surfplattans skärm.

Det nya utrymmet kommer att sammanföra tv-program och YouTube-videor till en lättanvänd sida på fliken Titta. Det betyder att du kan börja titta på innehåll från appar som Twitch, Hulu, Google TV och flera andra prenumerationsbaserade tjänster. Det kommer också att innehålla anpassade och trendiga rekommendationsrader och låta dig fortsätta där du slutade på nyligen visade program. Fliken Spelet har liknande stil som Watch och samlar alla spelappar som för närvarande är installerade på din Android-surfplatta, så att du snabbt kan återuppta sessioner eller till och med leta efter nya titlar. Tillkännagivandet nämner också att några av spelen i Entertainment Space inte kräver nedladdningar, så att du kan hoppa in i dem direkt.

Fliken Läs i Googles underhållningsutrymmen

Slutligen låter sidan Läs dig göra det möjligt att sluta precis där du slutade i den nya romanen du köpte via Google Play Böcker. Google nämner inte någon form av stöd för andra läsningstjänster som Kindle, men du kan också hämta några ljudböcker via tjänsten. Liksom de andra flikarna kan du också hitta annat nytt innehåll att välja mellan. Medan Walmart-surfplattor är de första som får den nya funktionen, kommer nya och speciellt utvalda Android-surfplattor från företag som Sharp och Lenovo att få den senare i år.