Skip to content

Understruken i en vanlig text -e -post

9 de september de 2021
GettyImages 956906010 8be5e6d8fddc4093a574f7b136fd735c

De flesta e -postmeddelanden använder HTML -formatering där texten är kodad för att hantera fetstil, kursiv, färger, positionering, layout och andra teckensnittsformat. Däremot ser ett e -postmeddelande ut som om det skrevs på en skrivmaskin. Vanlig text tillåter inte teckensnittsformatering, bilder och hyperlänkar. Bilder som visas i texten kan inte infogas i meddelandena, även om bilder kan ingå som bilagor. Vanlig text visas ofta med ett tecken med enstaka mellanrum där varje tecken tar lika mycket plats på raden som alla andra tecken.

Varför använda vanlig textmeddelanden?

Ibland är det mer lämpligt att skicka ett e -postmeddelande i vanlig text än att skicka ett HTML -meddelande. Använd vanlig text när du inte är säker på om mottagarens e -postapp gör HTML korrekt. E-postmeddelanden med vanlig text är inte lika attraktiva som HTML-baserade e-postmeddelanden, men e-postmeddelanden i vanlig text spelar en viktig roll i en väl avrundad e-postmarknadsföringsstrategi. E -post i vanlig text har i allmänhet en högre öppnings- och klickfrekvens än HTML -e -post. Även om vanlig text kan vara ren, är den universellt läsbar för enheter som tar emot e -post, från telefoner och surfplattor till datorer på alla plattformar.

HTML, vanlig text och MIME

De flesta e -postmeddelanden skickas via SMTP i MIME -format (multipurpose internet mail extensions), vilket innebär att en vanlig textversion av e -postmeddelandet följer med HTML -versionen. Om du inte bara skickar ut vanlig text -e -post, bör multipart MIME vara en del av varje e -postkampanj eftersom skräppostfilter inte markerar alternativet för vanlig text som skräppost, och vissa föredrar det också.

Hur man efterliknar understrykning i e -postmeddelanden i vanlig text

När du vill lägga till formateringselement för betoning, till exempel understrykning, efterlikna en understrykningseffekt samtidigt som du behåller den pålitliga läsbarhet du är ute efter. För att ange understrykning i ett e -postmeddelande med vanlig text, använd understrykningstecken i början och slutet av den understrukna texten, till exempel: _exempeltext_

Du kan efterlikna fetstil och kursiv stil på ett liknande sätt. Använd asterisker i början och slutet av orden som du vill efterlikna som fetstil, till exempel: *den här texten *

Sätt ett snedstreck i början och slutet av en fras som du vill efterlikna som kursiv: /så här /

Även om du inte kan skapa sann understruken, fetstil eller kursiv text i en vanlig text -e -post, är dessa tre metoder acceptabla, allmänt förstådda sätt att lägga till betoning utan att använda HTML.

Så, vad är rik text?

Rich Text (RTF) faller mellan HTML och ren text så långt som formateringsfunktioner når. Med rik text kan du göra grundläggande formatering som teckensnittsval, teckensnittsstorlek, färg och stilar som innehåller kursiv, fetstil och understrykning. Rich text stöder också textjustering, så att du kan centrera en textrad i din e -post om du vill. Du kan dock inte lägga till länkar, in-line grafik eller videor som du kan med HTML. Som standard, när du använder rik text i ett e-postmeddelande, konverterar de flesta e-postleverantörer de RTF-formaterade meddelandena till HTML.