Skip to content

Unika patiensspel för din iPhone

19 de augusti de 2021
GettyImages 173228320 6f36a28b5a7a47d3823982f3be67a36a

Videospel har aldrig misslyckats med att erbjuda en ensam spelstil för dem som föredrar det – men före digitala underhållnings dagar hade ensamma spelare få platser att vända sig till. Utan att Mario eller Sonic skulle hålla dem sällskap innebar spel i isolering före 1980 -talet nästan alltid att dra ut en kortlek med 52 kort. Det betydde patiens. Oavsett om du föredrar Klondike eller Spider, officiella regler eller regionala variationer, är patiens ett spel som till synes alla har lärt sig att spela. Även om du aldrig har tyckt om det med en fysisk kortlek, hjälpte gratisversionen som medföljde Windows (från 3.0 till Windows 7) till och med icke-spelare att distrahera sig från ansvar på jobbet och i skolan i mer än två decennier. Men den klassiska, traditionella patiensen är inte endast sätt att njuta av en kortlek själv. App Store är full av trummor med samma standard -patiens som människor har spelat i århundraden. Det är dags att skaka om. Dessa fem patiensspel för iPhone erbjuder något härligt annorlunda.

Sage Solitaire

Vad vi gillar

 • Mycket hjälp och lägen så att spelare på alla nivåer kan njuta av spelet.
 • Nyligen uppdaterad (2018).

Vad vi inte gillar

 • Vissa lägen kräver betalning.
 • Gratisversionen stöds av annonser.

Skapad av Zach Gage (SpellTower, #fortune), erbjuder Sage Solitaire en mycket smart blandning av poker och Klondike Solitaire. Spelare presenteras med ett 3×3 rutnät, vilket skapar 9 olika staplar med kort som spelarna måste försöka rensa. För att göra det kommer spelare att bilda pokerhänder baserat på de nio korten de kan se. Förutom att rensa alla kort från brädet, kommer spelarna att försöka toppa sina tidigare höga poäng, vilket gör kvaliteten på pokerhänderna de skapar lika viktigt som kvantiteten. Om du kan skapa ett fullt hus för 70 poäng är det ett bättre drag än att städa en tre-korts raka för 20 poäng … såvida du inte låser din förmåga att göra en annan hand, så du måste välja dina kort klokt . Sage Solitaire erbjuder en mängd olika lägen för att hålla spelarna på tårna, omedelbar tillgänglighet (om du inte känner dina pokerhänder lär spelet dig gärna) och precis tillräckligt med djup för att verkligen få dig att jobba.

Par Solitaire

Par Solitaire

Vad vi gillar

 • Lätt att lära sig och spela, men kräver strategi.
 • Varje omgång varar bara några minuter.

Vad vi inte gillar

 • Att vinna är nästan omöjligt.

Pair Solitaire bygger på en så enkel förutsättning att du kommer bli förvånad över att ingen hade tänkt på det tidigare. Om du blandar en standardlek med 52 kort lägger spelet ut varje kort sida vid sida och ber dig att hitta matchande par av värde och/eller kostymer. Fångsten? Du kan bara ta bort ett av matchande kort från spelet. Matcherna du gör är också begränsade till en mycket litet urval av kort. Korten du matchar måste ha ett enda kort mellan sig. Om du till exempel hade kort uppställda så här: 2 ♠, Q ♥, Q ♠, 7 ♣, Q ♣, kan du matcha 2 ♠ och Q ♠ efter färg eller Q ♠ och Q ♣ efter nominellt värde. Du kunde inte matcha Q ♥ och Q ♠, eftersom de inte separerades med ett kort. Det är ett spel som är otroligt enkelt att förstå, men den omtanke som krävs för att bemästra det är exceptionell. Ditt mål är att rensa alla kort från spelet, och för att göra det måste du tänka många rör sig i förväg. ”Om jag tar bort detta kort i match A, kommer det att göra match B möjlig, vilket kan leda till match C och match D.” Att vinna är möjligt, även om det är mycket osannolikt. Men med tillräckligt med övning kommer du nära – och du kommer att känna dig ganska smart i processen.

Kortgenomsökning

kortkrypning

Vad vi gillar

 • Ritar på matematik och strategiska färdigheter.
 • Val av flera speltyper.
 • Lätt att dela resultat på sociala nätverk.

Vad vi inte gillar

 • Gratisversionen kan bli repetitiv.
 • Molninteraktion är ibland glitchy.

Om du är den äventyrliga typen som gillar spel med svärd och sköldar lika mycket som spader och klubbor, erbjuder Card Crawl en twist i RPG-stil på patiens som inte liknar något du har spelat tidigare. Spelare ”tävlar” mot en kortlek på 54 kort i ett försök att rensa en fängelsehåla. Olika kort kommer att representera olika element i RPG-stil som utrustning, skatter och monster. Med hjälp av 8 platser på bordet har spelarna möjlighet att utrusta föremål, spåra deras hjältestatistik, lagra ett extra objekt i ryggsäcken och slåss med monster. De flesta komponenterna i spelet representeras av en kortdräkt, och deras styrka bestäms av ett korts nominella värde. Så en spelare kan utrusta ett svärd (spader) med en styrka av 3 och en sköld (klubbor) med värdet 5. Att använda dessa föremål minskar deras värde eller tar bort dem från spelet, så du måste göra lite snabb matematik val för att räkna ut bästa möjliga spel med korten framför dig. Förutom det vi har nämnt hittills finns det även förmåga-kort som kommer att utlösa engångseffekter och mynt som hjälper dig att bestämma din poäng. För fans av dungeon crawling som älskar ett streck av strategi (och inte kan få nog av kortspel), är Card Crawl ett patiensspel som borde repa en annars omöjlig orc-storlek klåda.

Fairway Solitaire Blast

Fairway Solitaire Blast

Vad vi gillar

 • Mer än 700 färgglada nivåer.
 • Sparar framsteg i molnet för åtkomst från vilken enhet som helst.

Vad vi inte gillar

 • Annonsstödda.
 • Måste köpa tokens för att gå vidare.

Även om det har tydliga rötter i traditionell patiens, är Fairway Solitaire Blast den typ av spel som kan endast finns i ett digitalt utrymme. Långt från det första spelet som bär Fairway Solitaire -titeln, är Fairway Solitaire Blast den senaste versionen i den populära serien från Big Fish Games (och den första som är designad exklusivt för mobila spelare). Solitaire-stilen i Fairway Solitaire liknar nära Tri-Peaks, ett spel där spelarna får tre torn (eller toppar) med kort, och måste rensa bort dem alla genom att matcha sekventiella nummer som är hämmade av andra kort. Med andra ord, om du har en 6: a måste du matcha den till en 5 eller en 7 som är vänd uppåt och inga andra kort ovanpå den. Att kedja ihop matcher är nyckeln, för om det inte finns några synliga matcher måste du dra ett kort från din kortlek – och det finns bara så många kort innan leken torkar och spelet är över. Fairway Solitaire Blast tar denna välbekanta formel och tweaks den genom att skapa till synes oändliga layouter för kort (varför hålla sig till standardtoppformationen?), Och ge dig ett stort kortlek – men utmanar dig att få det att bestå av tre olika pussel (eller ” slag, ”för det finns ett golftema på spel här). Var saker verkligen bli annorlunda är dock i spelets ”critter” -kort och power-ups. Spelare kommer att kunna utlösa speciella bonusar som Wormburner (en mask som sträcker sig över skärmen och tänder eld på varje kort som korsar dess väg) eller Explosive Shot (en golfboll som exploderar ett område av kort och rensar dem från styrelse). Utöver utmaningen är andra förmåner och utmaningar med golftema, från vattenfällor och sandfällor till kilar och mulliganer. Seriens maskot är till och med en gopher, vilket ger hela upplevelsen en bestämd Caddyshack -känsla. Och vem älskar inte Caddyshack?

Solitaire Blitz: Lost Treasures

Solitaire Blitz

Vad vi gillar

 • Hundratals timmar innehåll.
 • Mycket humor lägger till kul.

Vad vi inte gillar

 • Uppgraderingar kostar pengar eller ”silver”.
 • Presterar trögt ibland.

Om du letar efter något med en liknande Tri-Peaks-känsla, men med fokus på hastighet över komplexitet, är PopCaps Solitaire Blitz: Lost Treasures väl värt en nedladdning. Spelet uppmanar dig fortfarande att rensa en skärm full av kort, men den här gången har du upp till tre kortplatser att dra från när du gör det. Tekniskt sett den beskrivningen skall läs tvärtom, när Solitaire Blitz vänder Tri -Peaks -formeln på huvudet och ger spelare att dra kort från brädet snarare än från kortlek – men i praktiken är upplevelsen praktiskt taget identisk. Tricket här är att genom att ge spelare chansen att låsa upp upp till tre kort att spela från snarare än bara ett, får de möjlighet att röra sig genom korten på brädet i en blixtsnabb hastighet. Och med ”Blitz” i titeln skulle du bättre tro att det är målet. Genom att slutföra etapper under den tilldelade tiden kommer spelarna att få en chans att gå vidare, samt belöna dem med undervattensskatter, vilket i sin tur ger dem en ökning av spelvalutan. De kan spendera detta mellan omgångar på förmåner som gör allt från att lägga till kort till din kortlek för att släppa explosiva djupladdningar för att utplåna några av korten för din räkning. Och när varje sekund räknas kommer du att bli mycket glad över att få den fördel du kan.