Skip to content

Uppgradera ditt hemmakontor även om du inte får en Facebook Stipend

18 de juni de 2021
GettyImages 1225940307 70e089529859497484748dc920ac7f8b

Viktiga takeaways

  • Facebook-anställda får 1000 dollar för att köpa hälsosammare kontorsutrustning och arbeta hemma.
  • Du skulle bli förvånad över hur ergonomiskt ditt gamla kontor var.
  • Du behöver inte spendera massor av pengar för att göra ditt hemmakontor bättre än vad det är.

Förra veckan utvidgade Facebook sina anställdas arbete hemifrån fram till juli 2021. Det kommer också att ge de anställda upp till 1 000 dollar för att komma igång. Chansen är stor att du inte får den typen av stipendium, men det finns fortfarande saker du kan göra för att förbättra din hemmakontors hälsa. Facebook har nästan 50 000 anställda och de flesta har arbetat hemifrån sedan mars. Vid denna tidpunkt kan vi lika gärna anta att detta är en halvpermanent situation. Tillsammans med många andra företag upptäcker Facebook att dess verksamhet kan fungera bra utan att dra alla till jobbet i samma fysiska utrymme. Även om COVID-19 så småningom kontrolleras tillräckligt för att återvända till gemensamma kontorslokaler kommer många människor att fortsätta arbeta hemifrån.

Gör dina läxor

På jobbet kan du vara van vid att sitta i en Aeron-stol eller njuta av ett sitt- / ståbord. Om du använder en bärbar dator har du förmodligen en ergonomiskt placerad bildskärm i en bländningsfri position. Hemma delar du förmodligen det för höga köksbordet med en rumskompis eller make. Det bästa en ergonomiexpert kan hoppas på är att du stöder din MacBook upp på en hög med böcker och dammar bort det gamla Bluetooth-tangentbordet och musen.

”Din pre-COVID-kontorsutrustning var förmodligen mer ergonomisk än du insett”, säger James Olander, grundare och designer av The Roost Stand till Lifewire i ett e-postmeddelande. ”Många / de flesta arbetsgivare arbetar med ergonomer för att se till att deras anställdas kroppar (och produktion) inte förstörs.” James ’Roost Stand är ett ultralätt, robust, hopfällbart bärbart stativ som är utformat för att placera datorns skärm i ögonhöjd, så att du inte kramar och förstör din axel, nacke och armar.

Den största faran för hemarbetare är en ”brist på medvetenhet om hur dåligt ditt hem är”, säger han. Din kropp kan stå upp mot viss nivå av missbruk i några månader, så det kan till och med tyckas att allt är ok. Så småningom kommer dock dålig ergonomi och eventuellt allvarlig skada att komma ikapp. Få anställdas skärmar till ögonhöjd och tangentbord på en plan yta som är 3-6 tum högre än ditt bältesspänne. – James Olander, grundare och designer av The Roost Stand.

För de flesta av oss sågs hemarbete som tillfälligt, en snabb paus innan vi återvände till kontoret. Detta innebar att få av oss såg ett behov av att göra en investering i en ergonomisk arbetsyta för hemmet. Och med hotet om plötslig arbetslöshet hade få människor möjlighet eller vilja att köpa stående skrivbord eller nya bildskärmar. Facebooks budget på 1 000 USD för hemmakontorsutrustning erkänner detta problem och räcker för att åtgärda det. Det finns billigare sätt också om du inte får en söt stipendium för att uppgradera din installation.

Gör ditt hemmakontor säkrare

Du har nog sett diagram över den perfekta ergonomiska inställningen för datorarbete: en stol med ett lutande framåtlutande säte och en skrivbordshöjd som är tillräckligt låg för att möjliggöra en vinkel på 90 between mellan underarmen och överarmen medan du skriver. Också viktigt är skärmens höjd. Du borde kunna se det utan att stressa nacken. Den dåliga nyheten är att ditt köksbord är för högt. Faktum är att de flesta kontorsdiskar också är för höga, varför många av dem har ett utdragbart tangentbordslåda under. Det finns inte bara för att hålla sakerna städade. ”Minsta möjliga: få anställdas skärmar till ögonhöjd och tangentbord på en plan yta som är 3-6 tum högre än din bältesspänne”, säger James. ”Eftersom de kommer att finnas på bärbara datorer måste du separera tangentbordet från deras skärm för att uppnå detta.”

För detta kan du använda en extern bildskärm inställd på rätt höjd, så att du kan fortsätta använda din bärbara datorns tangentbord och styrplatta om du föredrar det. Det andra sättet är att få den bärbara datorns skärm till ögonhöjd och använda en extern mus och tangentbord. Medan James rekommenderar sitt Roost-stativ (jag har använt en i flera år, och jag kan bekräfta att den är utmärkt), har han ett bra budgetalternativ. ”Billigast är ett Anker externt Bluetooth-tangentbord och en mus från Amazon, och en skokartong under din bärbara dator för att få skärmen i ögonhöjd.” Om du verkligen har fastnat med en billig kontorsstol finns det några sätt att förbättra situationen. Kolla in den här fantastiska videon från Wirecutter.

Sit-Stand

Att sitta hela dagen är inte bra för dig, och att stå hela dagen är inte nödvändigtvis bättre, men du behöver inte ett snyggt, elektriskt sit-stand-skrivbord för att hålla dig i rörelse. Du kan enkelt göra din egen. Jag har en Ikea Frosta-pall som jag precis satte på skrivbordet. Jag lägger ett tangentbord och styrplatta ovanpå och lägger sedan till min iPad på ett stativ som får upp det lite högre. Det är inte perfekt – skärmen är fortfarande lite för låg – men det hjälper mig att ändra position. Om du provar detta, se till att följa James Olanders råd om att hålla det nya “skrivbordet” några centimeter ovanför bältesspännet. Och slutligen, kom ihåg att ta pauser. Ställ in en timer för att få dig upp från skrivbordet var 30: e minut, sträck dig och gå runt. Om din arbetsgivare ger dig $ 1000, vet du nu hur du ska spendera det. Men du kan göra din arbetsmiljö säker med inget annat än medvetenhet och några snabba hack.