Skip to content

Utforska och spela simuleringsspel

29 de juli de 2021
GettyImages 640966299web 57b34a3b5f9b58b5c29babf4

Nästan alla kan hitta ett simuleringsspel att spela! Simuleringsspel har action, strid, ledning och strategi. Om du är helt ny i denna genre av dataspel, gör dig redo för en bra tid.

Simuleringsspel

Per definition är en simulering en imitation. Så simuleringsspel är spel som imiterar en verklig situation. Ett annat sätt att tänka på är att simuleringsspel försöker återskapa en tidigare händelse. Men spel håller inte alltid fast vid den definitionen, ibland gränsar de till fantasi eller potentiella framtida situationer. Inom simuleringsspelgenren finns undergenrer. På grund av mångfalden av simuleringsspel finns det antagligen minst en undergenre som du kan njuta av, oavsett om det är flygsimuleringsspel eller liv.

Liv

Livssimuleringar imiterar direkt själva livet, oavsett om det är vardagen eller att spela gud. Det här är en fantastisk genre som har vuxit drastiskt de senaste åren. Populära spel av denna typ inkluderar ”The Sims” och ”Black and White.”

Företag

Detta avsnitt täcker många områden, inklusive spel som också ingår i stadsbyggnadskategorin. Affärsspel hanterar ekonomiska situationer och hanterar ditt eget företag.

Stadsbyggnad

I stadsbyggnadsspel designar du layouten, skapar lagar, tar ut skatter och försöker bygga din stad. Spelet varierar från olika spel till spel, men förutsättningen är densamma, att utveckla en framgångsrik stad.

Flyg

Flight sims ger dig chansen att vara pilot i nästan vilket plan eller helikopter du helst vill flyga. Genren av flygsimuleringar har kommit så långt under de senaste åren. Grafiken är intensiv, det finns många spelalternativ och realismen håller flight sim-fansen tillbaka för mer. Om en typ av simuleringsspel inte fungerar, prova en annan. Du kanske älskar ett bra tycoon-spel, men inte går in i livssimuleringar. Det är inget fel med det.