Skip to content

Utveckla ett iPhone- eller iPad -spel

14 de augusti de 2021
Vainglory Koshka attacking a jungle monster 58597a543df78ce2c3418338

Om du har en passion för att utveckla mobilspel är det aldrig för sent att komma igång. Även om App Store inte riktigt är guldruset det var under de första dagarna, är det fortfarande möjligt att utveckla en app, bygga en följd och tjäna pengar. Det finns också en låg kostnad för inträde på marknaden; Apple tar ut $ 99 per år för ett utvecklarabonnemang, som låter dig skicka iPhone- och iPad -spel till App Store. Du kan ladda ner Xcode -utvecklingssatsen gratis efter att du registrerat dig som utvecklare. Vad ska du göra efter det? Så här kommer du igång.

Vad behöver du för att börja utveckla mobilspel?

Utanför utvecklarabonnemanget behöver du programmeringskunskaper, grafik och tålamod. Mycket tålamod. Medan du inte vill vara en perfektionist som aldrig publicerar för att de alltid hittar några små fel, vill du inte heller lägga ut en buggfylld produkt. Om du inte har någon konstnärlig touch när det gäller grafik, oroa dig inte. Det finns ett antal resurser tillgängliga för gratis eller billig grafik. Om du är en enmansbutik behöver du tillräckligt med skicklighet för att skapa knappar och sätta ihop ett användargränssnitt som kan användas, men de flesta kan hantera det med några lektioner om hur du använder Photoshop eller det kostnadsfria alternativet Paint.net.

Vilken utvecklingsplattform ska du använda?

Om du bara tänker utveckla för iPhone och iPad, är Apples Swift programmeringsspråk det mest meningsfulla. Det är ett snabbt utvecklingsspråk jämfört med det gamla Objective-C, och när du utvecklar direkt för enheten kan du använda nya funktioner i operativsystemet så snart de släpps. Om du använder ett utvecklingspaket från tredje part måste du ofta vänta tills den tredje parten stöder de nya funktionerna. Det finns ett antal iOS-emulatorer från tredje part som också kan vara till nytta. Avvisa dock inte utvecklingssatser från tredje part. De är användbara om du planerar att släppa ditt spel på flera plattformar. Du vill undvika utvecklingssatsen ”bygg ett spel på en timme”. De är ofta för begränsade för att utveckla komplicerade spel. Här är några solida plattformar som är gratis att använda för oberoende utvecklare som faller under vissa intäktsgränser:

  • Enhet. Detta är en av de mest populära utvecklingssatserna från tredje part, särskilt för dem som använder 3D-grafik. Du kan börja använda Unity gratis så länge dina årliga intäkter är mindre än $ 100.000.
  • Corona SDK. Om du vill skapa ett spel snabbt med 2D -grafik är Corona SDK ett bra val. Den använder LUA som sitt programmeringsspråk, vilket är både flexibelt och mycket snabbt. Corona SDK: s personliga utgåva är gratis och har ingen inkomstgräns. Företagsutgåvan tillåter offline -builds och möjligheten att skapa ditt eget anpassade API, vilket gör det mycket flexibelt.
  • PhoneGap. Ett av de mest populära tredjepartsverktygen, PhoneGap erbjuder mycket stöd och plugins från tredje part. Om du landar mer på grafiksidan än programmeringssidan kan detta ge dig ett rejält steg. PhoneGap använder också webbaserade verktyg (HTML, CSS, etc.) som kärnan i utvecklingsupplevelsen. Det är gratis.

Hur är det med grafik?

Om du inte har ett konstnärligt ben i kroppen kan grafik verka som en gigantisk vägspärr. Men det finns en väg runt det: tillgångsbutiker. Dessa marknadsplatser låter dig köpa färdiga grafiska tillgångar för användning i spelutveckling. Nackdelen är att spelets bilder inte kommer att vara unika.

  • OpenGameArt. En av de mest populära källorna för gratis grafik kommer från OpenGameArt. De flesta tillgångarna i den här butiken omfattas av en Creative Commons -licens som vanligtvis kräver att grafiken tillskrivs artisten.
  • Unity Asset Store. En stor del om att använda Unity är tillgångsbutiken, som har bilder från många olika genrer och innehåller både 3D- och 2D -grafik. Det bästa av allt är att du inte behöver använda Unity för att använda tillgångsbutiken.
  • GameArt2D. Den här webbplatsen har en trevlig ”freebies” -avdelning och en bra samling royaltyfri grafik som inte kostar en arm och ett ben.
  • Scirra. Scirra -butiken innehåller både grafik- och ljudtillgångar som musik och ljudeffekter.
  • Speltillgångar på Reddit. Denna subreddit innehåller inte faktiska speltillgångar, men det är ett bra diskussionsforum för att hitta tillgångar.

Allmänna tips för mobilutveckling

Här är några mer generaliserade tips att tänka på när du skapar din första spelapp:

Börja litet

Varför inte hoppa direkt in i ditt projekt och lära dig dessa spel? För det första är spelutveckling svårt. Beroende på projektets omfattning kan du arbeta med det i månader, ett år eller till och med flera år. Även om ditt koncept är relativt enkelt är det en bra idé att få fötterna blöta med ett litet projekt. Bra programmering är en fråga om iteration. Varje gång du implementerar en funktion blir du lite bättre på att koda den. I slutändan kommer utvecklingen av ett litet spel att hjälpa ditt huvudprojekt att bli bättre.

Publicera snabbt

Att komma på ett enkelt koncept och utveckla det till den punkt där det kan stå på egen hand i App Store låter dig lära dig om publiceringsprocessen. Du kommer inte bara att ta reda på hur du publicerar appar, men du kommer också att lära dig om efterpubliceringsprocessen, som inkluderar marknadsföring av din app, att få den till rätt pris, implementera rätt annonser, korrigera buggar etc.

Bryt ditt spel i delar, bygg spelmotorer och publicera flera spel

Det är viktigt att ta ett projekt, bryta det i dess olika delar och sedan dela upp delarna i ännu mindre delar. Det hjälper dig inte bara att hålla dig organiserad, det gör det också möjligt att se framsteg i ett projekt som kan ta månader att slutföra. Ditt spel behöver sannolikt en grafikmotor, en spelmotor, en topplista -motor och olika delar som ett användargränssnitt, menysystem, etc. Nyckeln till smart utveckling är att alltid se upp för repetitiva kodbitar och ta det som en möjlighet att bygga en funktion eller klass kring den koden. Att placera en knapp på skärmen kan till exempel ta flera rader kod, men det kan bara vara några variabler som ändras varje gång du placerar en knapp. Detta är ett tillfälle att skapa en enda funktion för att placera knappen där du passerar dessa variabler, vilket minskar den tid det tar att utveckla ett menysystem. Samma koncept gäller oavsett projektets omfattning. Att bygga upp en uppsättning återanvändbara koder och kodmotorer kan göra framtida spelutveckling mycket enklare.

Ha tålamod

Spelutveckling kan vara en lång process och det tar mycket tålamod att se igenom det till slutet. Det är viktigt att avsätta lite tid varje dag eller varje vecka för att utvecklas. Den största fällan för första gången som utvecklare hamnar i är att ta ledigt för att ge dig själv en ny titt på projektet. Detta leder till ”Oh yeah, jag utvecklade ett spel förra året, vad hände med det?” ögonblick. Om du inte utvecklar ett spel som kan byggas på några dagar eller veckor kommer du förmodligen att träffa en vägg. Du kan slå flera väggar om ditt projekt har en lång utvecklingscykel. Men det är viktigt att fortsätta arbeta med det. En frasförfattare upprepar ofta för sig själva när de arbetar med en roman är att ”skriva varje dag”. Det spelar ingen roll om skrivandet är bra. Att hoppa över en dag kan leda till att du hoppar över två dagar, en vecka, en månad … Men det betyder inte att du behöver fokusera på samma sak varje dag. Ett knep för att hantera väggen är att byta till en annan del av projektet. Om du kodar en komplicerad motor kan du lägga lite tid på att leta efter grafik för ditt spel eller leta efter ljudeffekter som du kan använda i ditt användargränssnitt. Du kan till och med öppna Notepad på din dator och helt enkelt brainstorma.

Glöm inte kvalitetssäkring

Detta tålamodens mantra är aldrig viktigare än i den ytterst viktiga sista utvecklingsfasen: kvalitetssäkring. Denna fas handlar inte bara om att klämma buggar. Du måste också utvärdera olika delar av spelet baserat på ett mått som verkligen spelar roll: är det roligt? Var inte rädd för att göra ändringar om du inte känner att ditt spel uppfyller det roliga kravet. Men kom också ihåg att du har spelat och testat spelet sedan utvecklingen började. Du vill inte falla i fällan att tycka att spelet är tråkigt eftersom du är alltför bekant med det. Tänk på hur den första användaren kommer att känna att spela spelet. Kvalitetssäkring är viktigt eftersom den första utgåvan är mycket, mycket viktig. Detta är aldrig mer sant än när en oberoende utvecklare eller ett litet team släpper det spelet de har arbetat med i månader och månader. Den allra bästa marknadsföringen är de organiska nedladdningarna som sker när spelet släpps i App Store. Ju mer polerat spelet, desto bättre är det första mottagandet, vilket leder till fler nedladdningar i längden.