Skip to content

Vad är Amazon Echo Look?

30 de juli de 2021
echolook b83ce56d99c64666accb0c710fc1ee62

Amazon Echo Look är ett avskalat eko med en inbyggd kamera som innehåller en handfull användbara funktioner som inte är tillgängliga från någon annan Echo-enhet. Det är fortfarande en smart högtalare i kärnan, vilket betyder att det är en högtalare med en inbyggd virtuell assistent. Twisten, och det som skiljer denna enhet från alla andra Echo -enheter, är att kameran är huvudattraktionen istället för högtalaren. Du kan fortfarande fråga en Echo Look om vädret eller hur din pendling kommer att se ut och be den ställa in eller påminna dig om möten, men kameran öppnar nya alternativ. Med Echo Look kan du be Amazons virtuella Alexa-assistent om råd om din outfit, ta och dela selfies av hög kvalitet och till och med skapa en personlig lookbook med alla dina favoritoutfits.

Vad är Amazon Echo Look?

Echo Look är i huvudsak en 5-megapixelkamera, utrustad med LED-belysning och djupavkänning, inbyggd i en Echo smart högtalare. Den är utrustad med Wi-Fi, som den använder för att ansluta till Internet, och ger också en metod för att styra den via Alexa-appen på din telefon. Liksom de flesta andra Echo -enheter kräver Echo Look internetåtkomst för att få någonting gjort. Till skillnad från andra Echo -enheter innehåller Look inte Bluetooth -anslutning, så du kan inte använda den för att strömma musik från din telefon i avsaknad av en internetanslutning. När du ansluter Look till internet låser det upp hela funktionen hos Amazons virtuella Alexa -assistent, tillsammans med några ytterligare funktioner. Du kan be den göra nästan allt Echo och Echo Dot kan göra, även om den inbyggda högtalaren är anemisk jämfört med dessa enheter.

Vilka funktioner har Echo Look?

När du väcker Echo Look med ett specifikt röstkommando börjar den genast lyssna efter ytterligare instruktioner. Looken förstår naturligt språk, vilket innebär att du kan styra Echo Look genom att prata med det som om du skulle göra en person.

Om du till exempel ber Echo Look att ta ett foto eller ta ett videoklipp, kommer det omedelbart att ta en selfie eller spela in ett kort videoklipp. Eftersom Echo svarar på naturligt tal, är det nästan som att ha en fashionista -assistent att ringa och be om råd om din outfit. Förutom råd om dina outfits kan Look också föreslå nya kläder och accessoarer som skulle passa bra i din nuvarande garderob. Om du ber den spela musik från en artist, eller till och med en specifik låt, kommer den att kontrollera dina anslutna tjänster och försöka spela musiken. Den kan också tillhandahålla väder- och trafikrapporter, sportresultat och till och med enkla spel om du laddar ner rätt Alexa -skicklighet.

Hur använder du Amazon Echo Look?

Den första installationsproceduren för Echo Look liknar installationen av alla Echo -enheter. Du måste ansluta den och sedan installera Alexa -appen på din telefon för att slutföra processen. När Echo Look är igång måste du installera den separata Echo Look -appen på din telefon. Du kan använda Look like a regular Echo-enhet utan den här appen, men Echo Look-appen krävs om du vill använda några specialfunktioner som är relaterade till den inbyggda kameran.

Echo Looks handsfree-kamera

Med Echo Look -appen installerad kan du få tillgång till en livevy av vad din Look kan se. Om du står framför den betyder det att den kan fungera som en spegel i full längd, förutom bättre, eftersom du inte behöver krana nacken för att se hur din outfit ser ut från alla vinklar. Du kan också använda röstkommandon för att få din Look att ta en selfie eller ta en kort video och sedan välja om den ska spara, dela eller ta bort. Det är en mycket kompetent selfiekamera, med en Bokeh-liknande bakgrundssuddighet inbyggd och en handfull grundläggande alternativ att justera, som kontrast och mättnad, innan du delar eller sparar dina snaps.

Echo Look’s Style Check och Lookbook

Den viktigaste funktionen är Style Check, som låter dig ta en selfie av dig själv i två olika kläder. Echo Look kommer att använda Amazons proprietära algoritmer, som använder en kombination av maskininlärning tweaked av råd från modespecialister, för att berätta vilken outfit som ser bättre ut. Efter att ha arbetat i ungefär en minut ger Style Check dig procentsatser för att betygsätta dina två kläder. Dräkten den föredrar har en högre procentandel, vilket gör det enkelt att snabbt avgöra vilken som ser bättre ut för dig. Förutom att ge dig råd om vilken outfit du ska ha, ger Style Check också mer ingående information. Det kanske låter dig veta att en outfit har färger som ser bättre ut på dig, att en annan har en bättre silhuett, eller till och med att dina skor matchar bättre i en outfit än den andra. När du tar en selfie med Echo Look har du några alternativ utöver Style Check. Du kan använda en Bokeh-liknande bakgrundssuddighet, justera några bildinställningar och sedan välja om du vill bli av med bilden, skicka den till dina vänner eller spara den i en personlig lookbook. Lookbook -funktionen låter dig i huvudsak skapa en visuell registrering av kläder du gillar så att du kan gå tillbaka till dem senare.

Kan Amazon Echo se spionerat på dig?

En av de största bekymmerna som människor har om Echo är att det kan spionera på dem. Echo Look tar det ett steg längre eftersom det inte bara har en mikrofon. Den har också en kamera, och kameran kan aktiveras när som helst med ett enkelt röstkommando. Medan sekretessproblem kring Echo -familjen är giltiga, är situationen inte riktigt så läskig som den verkar. Echo -enheter lyssnar alltid på ett väckningsord, och de börjar spela in så snart det vakna ordet detekteras. Detta passiva lyssnande kan resultera i konversationer som spelas in utan ditt uttryckliga tillstånd, men du kan enkelt se eller lyssna på alla inspelningar som en Alexa-aktiverad enhet har gjort av dig. Om det någonsin spelar in något du inte ville ha det kan du radera inspelningen. Lookens inbyggda kamera skapar ytterligare bekymmer eftersom det finns risk för ett barn, eller till och med ett missförstått ord från en konversation i rummet, vilket får Looken att ta en bild när den inte borde. Den enda enkla lösningen är att vända Echo Look mot en vägg när den inte används.

Använda Echo Leta efter underhållning och produktivitet

Eftersom Echo Look fortfarande är en smart högtalare kan du använda den som med alla andra Echo -enheter. De enda fångsterna är bristen på Bluetooth och det faktum att högtalaren inte är helt i nivå. Om du inte redan har en Echo Dot eller Echo Spot i ditt sovrum kan Echo Look effektivt utöka Alexa -funktionen till det utrymmet. När du inte frågar det om moderåd kan du låta det spela musik, ställa ett alarm för att väcka dig och kontrollera trafiken för din pendling, bland många andra alternativ. Echo -enheter som Look kan också styra smarta hemenheter med rätt nav, och vissa Echo -enheter har till och med ett nav inbyggt. Om du har ett anslutet hem och du redan använder ett Echo i ditt vardagsrum för att styra enheter som lampor eller en termostat, kan du använda en Echo Look för att ge alla samma kommandon.