Skip to content

Vad är en 1,5 DIN bilstereo?

21 de juni de 2021
15dinradio 592753063df78cbe7e3d333e

Bilstereohuvudenheter finns i alla former och storlekar, vilket kan göra uppgradering till en svår uppgift att räkna ut. Den enda officiella eftermarknadsenheten är känd som ”single-DIN”, som anger en höjd på ungefär 2 tum och en bredd på cirka 7 tum. De flesta bilar kom med antingen en enkel eller dubbel DIN-radio, med ”dubbel” som betyder dubbelt så mycket som en enda DIN. Men det finns tusentals fordon med huvudenheter som faller i en konstig mellanliggande kategori. Dessa huvudenheter kallas vanligtvis 1,5 DIN eller Din-and-a-half.

 

Vad är DIN-och-en-halv?

”1,5 DIN” eller ”DIN-och-en-halv” avser huvudenheter som är dimensionerade någonstans mellan enkel- och dubbel-DIN-enheter. Enkelt uttryckt är de halva höjden av dubbla DIN-enheter – eller hälften av höjden för enstaka DIN. Medan dussintals biltillverkare har använt enkla och dubbla DIN-formfaktorer är 1,5 DIN mycket mindre vanligt. Det finns oftast i GM-fordon, inklusive Chevy, Cadillac och GMC-bilar och lastbilar. I vissa fall kan det vara svårt att avgöra om ett fordon har en 1,5 DIN-radio eller inte. Av den anledningen är det en bra idé att mäta din huvudenhet eller konsultera en kompatibilitetsguide innan du köper en uppgradering eller utbyte.

 

Bilradio DIN-mätningar

Även om inte alla bilradio överensstämmer med en DIN-standard, är de som gör enhetliga i höjd och bredd. Djupet kan variera, och det finns inget standarddjup för bilradioer. Att avgöra om du arbetar med en 1,5 DIN-radio eller en av de andra två är verkligen så enkelt som att mäta enhetens höjd.

Typ Höjd Bredd
Enkel DIN 2 tum 7 tum
Dubbel DIN 4 tum 7 tum
1,5 DIN (Din och en halv) 3 tum 7 tum

 

Montering av en dubbel-DIN-huvudenhet i en 1,5-DIN bilstereospår

I de flesta fall behöver 1,5 DIN-bilradio ersättas med antingen 1,5 DIN eller enstaka DIN-eftermarknadsenheter. Det finns dock några situationer där det kan vara möjligt att installera en fullständig dubbel DIN-enhet. Det enda sättet att säga säkert är att ta bort ramen runt radion för att se hur mycket utrymme som finns tillgängligt. Om originalradion kom med en distansplatta eller förvaringsficka ovanför eller under enheten, kan det finnas tillräckligt med utrymme för att passa en dubbel DIN-huvudenhet. I fall där det finns tillräckligt med utrymme för att ersätta en 1,5 DIN-radio med en dubbel DIN-enhet, kan det finnas en ram eller instrumentbräda för bilen. I andra fall är det enda tillgängliga alternativet att tillverka en anpassad ram eller trimstycke. Eftermarknadsfästen finns i många situationer där det finns tillräckligt med utrymme i strecket för att uppgradera till dubbel DIN. Du kanske dock inte kan hitta en som fungerar med en viss huvudenhet. När du hanterar ramen har du tre alternativ:

  1. Köp en eftermarknadsram eller bilstereosats som är utformad för att acceptera dubbla DIN-huvudenheter. Du måste se till att eftermarknadskomponenten passar både din streck och din nya radio. Beroende på vilken bil du kör kanske du inte hittar den här typen av eftermarknadskomponent.
  2. Köp en OEM-ram för en nyare version av ditt fordon som är utformad för dubbla DIN-huvudenheter. I en perfekt värld är detta det enklaste och renaste alternativet. Med det sagt ska du inte anta att en nyare ram eller någon instrumentkomponent passar ordentligt i ett äldre fordon.
  3. Betala för att någon ska ändra din ram eller göra det själv. Att modifiera ditt streck själv kan vara rörigt, så det är inte för svaga hjärtan. Att anställa någon för att göra denna typ av arbete kan också bli drabbat eller missa, så se till att du hittar någon med en bevisad meritlista. När det görs professionellt kan denna typ av modifiering se lika ren ut som en fabriksinstallation.

I många fall är det bästa alternativet att ringa återförsäljaren. Om en eftermarknad eller OEM-ersättning inte är ett alternativ är det näst bästa att ändra din befintliga ram. Det finns människor och företag där ute som är specialiserade på exakt denna typ av arbete.

 

Enkel DIN kontra 1,5 DIN

I de flesta fall är det bästa alternativet för uppgradering av en 1,5 DIN-huvudenhet att bara installera en eftermarknads-DIN-huvudenhet. Eftersom enstaka DIN är ungefär en tum tunnare än 1,5 DIN kräver det inte mycket extra arbete att byta ut den större av de två mot de mindre. Vissa eftermarknadsförsäljare av bilradio erbjuder till och med installationssatser som levereras med lämpliga fästen, distanser eller förvaringsfickor för att fylla luckorna som bildas av den mindre ersättningsenheten. Det sista steget i vår installationsguide för bilstereon visar hur en enda DIN-huvudenhet med förvaringsficka ser ut. Även om dubbla DIN-huvudenheter är perfekta för video, navigering och andra funktioner, kan du hitta enstaka DIN-huvudenheter som staplar ganska bra. Vissa enskilda DIN-huvudenheter har utfällbara pekskärmar som är lika stora som de fasta skärmarna som du hittar på dubbla DIN-enheter, så det går inte att nedgradera från dubbla eller 1,5 DIN till enstaka DIN som vissa ser det som. Utbudet av alternativ som finns tillgängliga från eftermarknadsenheter är stort.