Skip to content

Vad är en ACSM -fil?

12 de augusti de 2021
acsm file 4147031 926563588c4e47aa84ad6fe099ab58fc

Vad man ska veta

  • En ACSM -fil är en Adobe Content Server -meddelandefil.
  • Öppna en med Adobe Digital Editions.

Den här artikeln beskriver vad ACSM -filer är och hur man öppnar en så att du kan ladda ner vissa e -böcker.

Vad är en ACSM -fil?

En fil med filtillägget .ACSM är en meddelandefil från Adobe Content Server. Den används av Adobe Digital Editions för att aktivera och ladda ner Adobe DRM -skyddat innehåll. ACSM -filer är inte e -bokfiler i vanlig mening; de kan inte öppnas och läsas som andra e -bokformat, som en EPUB eller PDF. Faktum är att själva ACSM -filen inte är annat än information som kommunicerar med Adobes servrar. Det finns inte en e -bok ”låst inuti” ACSM -filen och det finns inte heller något sätt att extrahera boken från ACSM -filen. Istället innehåller ACSM -filer data från Adobe Content Server som används för att godkänna att boken har köpts lagligt så att den riktiga eBook -filen kan laddas ner till din dator via programmet Adobe Digital Editions och sedan läsas tillbaka genom samma programvara på någon av dina enheter. Med andra ord, när din enhet är korrekt konfigurerad kan du öppna en ACSM -fil för att registrera boken till det ID som du har konfigurerat Adobe Digital Editions med och sedan läsa boken på alla enheter som kör ADE med samma användar -ID , utan att behöva återköpa den. Det finns mer information om den processen nedan.

Hur man öppnar ACSM -filer

Adobe Digital Editions öppnar ACSM -filer på Windows-, macOS-, Android- och iOS -enheter. När boken laddas ner på en enhet kan samma bok laddas ner till vilken annan enhet som helst som använder Adobe Digital Editions under samma användar -ID. Du kan bli ombedd att installera Norton Security Scan eller något annat icke -relaterat program under ADE -installationen. Du kan välja bort det om du vill. Använd Hjälp > Auktorisera datorn menyalternativ i Adobe Digital Editions för att ansluta ditt eBook -leverantörskonto till Adobe Digital Editions. Denna procedur föreskriver dina böcker dina andra enheter, att de kan laddas ner igen om din enhet skulle misslyckas eller om boken raderas och att du inte behöver köpa boken igen för dina andra enheter. Läs Adobe DRM-skyddade data via det konto du angav på den auktoriseringsskärmen. Du kan också auktorisera datorn utan ID genom att markera lämplig ruta genom Auktorisera din dator skärm.

Hur konverterar man en ACSM -fil

Eftersom en ACSM -fil inte är en e -bok kan den inte konverteras till ett annat e -bokformat som PDF, EPUB, etc. ACSM -filen är bara en enkel textfil som beskriver hur man laddar ner den riktiga e -boken, som faktiskt kan vara en PDF, etc. För att hitta boken som ADE laddade ner med ACSM-filen, högerklicka på boken i Adobe Digital Editions och välj Visa fil i Utforskaren. I Windows är detta troligtvis i C: Användare [username] Dokument Mina digitala utgåvor mapp.

Kan du fortfarande inte öppna din fil?

Eftersom det är lite annorlunda än andra filformat, kan du dyka in i felen som du ser om du inte kan öppna din ACSM -fil. Om ett autentiseringsfel uppstår när du öppnar e -boken är chansen stor att du inte är inloggad med samma ID som köpte boken eller att du inte har ADE installerat. Men om du har gjort allt korrekt och din fil fortfarande inte öppnas med förslagen ovan, dubbelkolla filtillägget för att se till att det faktiskt står ”ACSM”. Vissa filformat använder ett filtillägg som stavas liknande ACSM men är faktiskt olika och kräver därför olika program.

Vanliga frågor

  • Hur öppnar man en ACSM -fil på Kindle? Du kan inte öppna en ACSM-fil direkt på en Kindle-läsarenhet. Du kan dock ladda ner en ACSM -fil, till exempel en digital biblioteksbok, till din dator och sedan överföra den nedladdade e -boken till din Kindle (eller andra kompatibla enheter) med programvaran Adobe Digital Editions. När du har installerat och aktiverat den kostnadsfria programvaran ansluter du din Kindle till din dator med en USB -kabel och godkänner överföringen.
  • Hur skriver du ut en ACSM -fil? Ladda ner Adobe Digital Editions och lägg till ACSM -filen i den. Ge sedan din dator behörighet att ladda ner ACSM-filen, högerklicka på boken och välj Läsa > Fil > Skriva ut.