Skip to content

Vad är en ACV -fil?

10 de september de 2021
acv files 5a579476d92b0900361f2ece

En fil med filtillägget ACV är en Adobe Curve-fil som Adobe Photoshop använder för att lagra anpassade RGB-färger som har justerats med det inbyggda Curves-verktyget. Adobe Photoshop installeras med ACV -filer, lagrade i programmets installationsmapp. Du kan också skapa egna ACV -filer eller ladda ner ACV -filer från internet och sedan använda Curves -verktyget för att importera dem till Photoshop.

Photoshop använder också den liknande AMP -filen för att lagra samma data som finns i ACV -filer, men du kan rita kurvan själv istället för att justera raden som du får i Curves -verktyget. Om du är säker på att ACV -filen du inte har något att göra med Photoshop kan det istället vara en OS/2 -ljuddrivrutinsfil.

Hur man öppnar en ACV -fil

ACV -filer skapas och öppnas med Adobe Photoshop genom dess Bild > Justeringar > Kurvor menyalternativ (eller Ctrl+M i Windows). Välj den lilla inställningen/växelknappen högst upp i kurvorna för att välja antingen Spara förinställning eller Ladda förinställd, för att skapa eller öppna en ACV -fil. Du kan också öppna en ACV -fil genom att spara den i Photoshop: s installationskatalog. Detta kommer att lista ACV -filen tillsammans med de andra förinställningarna i kurvorna. Om du importerar flera Adobe Curve -filer samtidigt är detta det bästa sättet att göra det. Här är ett exempel på standardmappen som används för Adobe Photoshop Curve -filer i Windows: C: Program Files Adobe Adobe Photoshop 2020 Presets Curves

Om du har en ACV -fil som du är säker på att inte används med Photoshop, försök öppna den med en gratis textredigerare. Om du gör det på det här sättet kan du se filen som ett textdokument. Om du tittar igenom texten kanske du kan hitta några sökord som hjälper dig att avgöra vilket program som användes för att skapa ACV -filen, vilket normalt är allt du behöver för att hitta det program som kan öppna det. OS/2 står för Operating System/2, så en ACV som är en OS/2 Audio Driver -fil är en ljuddrivrutin som används i det operativsystemet. Det är mycket osannolikt att din ACV -fil har detta format. Ärligt talat, om det är så visste du förmodligen det redan. Återigen, det finns en god chans att den ACV -fil du har är associerad med Adobe Photoshop. Men om det inte är fallet, eller om något annat program försöker öppna ACV -filer som standard och du vill ändra detta, är det väldigt enkelt att göra.

Hur konverterar man en ACV -fil

Vanliga filtyper som DOCX och PDF konverteras ofta till andra format med en gratis filkonverterare, men ACV -filer tjänar inte riktigt ett syfte utanför Adobe Photoshop -sammanhanget, så det finns ingen anledning att konvertera en ACV -fil till något annat format . Om du upptäcker att din fil egentligen bara är en textfil kan du konvertera den till andra textbaserade format som TXT och HTML, med valfritt textredigeringsprogram. Se denna lista över bästa gratisredigerare för våra favoriter.

Kan du fortfarande inte öppna din fil?

Den främsta anledningen till att din fil inte öppnas just nu är troligen att du inte riktigt har att göra med en ACV -fil. Flera andra filtyper använder ett filtillägg som liknar .ACV, så om din fil inte öppnas med Adobe Photoshop Curves -verktyget, se till att du inte läser tillägget fel. Några andra Photoshop -filtyper som liknar inkluderar ACB-, ACF-, ACO- och ACT -filer, men ingen av dem öppnas på samma sätt som ACV -filer. Andra liknande tillägg, men icke-Photoshop-filtillägg, inkluderar AC3, SCV, ASV och CVX. Om det inte verkligen är en ACV -fil som du försöker öppna, undersök filens riktiga tillägg för att lära dig vilka program som kan användas för att öppna eller konvertera den.