Skip to content

Vad är en ASMX -fil?

16 de augusti de 2021
asmx files 5a688cfe3de423001a57c2d8

En förkortning för Active Server Method File, en fil med filtillägget ASMX är en ASP.NET Web Service Source -fil. Till skillnad från ASP.NET -webbsidor som använder filtillägget .ASPX fungerar ASMX -filer som en tjänst som inte har ett grafiskt användargränssnitt och istället används för att flytta data och utföra andra åtgärder bakom kulisserna.

Var försiktig så att du inte förvirrar ASMX- och ASCX -filer. Även om de kan likna varandra, används de av olika skäl.

Hur man öppnar en ASMX -fil

ASMX -filer är filer som används med ASP.NET -programmering och kan öppnas med alla program som kodar i ASP.NET, som Microsofts Visual Studio. Du kanske också kan använda Windows Anteckningar eller en annan gratis textredigerare för att öppna ASMX -filen för redigering som en textfil. ASMX -filer är inte avsedda att ses eller öppnas av webbläsaren. Om du har laddat ner en ASMX-fil och förväntat att den ska innehålla information (som ett dokument eller annan sparad data) är det troligt att något är fel med webbplatsen och istället för att generera användbar information, gav den denna fil på serversidan istället. Försök byta namn på filen till rätt tillägg som en kortsiktig fix. Till exempel, om du försöker ladda ner ett dokument i PDF -format, du istället får ett med ASMX -filtillägget, ta bara bort de fyra bokstäverna efter perioden och ersätt dem med .PDF. Om du upptäcker att ett program på din dator försöker öppna ASMX -filen men det är fel applikation eller om du hellre vill att ett annat installerat program ska öppna ASMX -filer, se Hur du ändrar standardprogrammet för en specifik filtillägg för att göra den ändringen i Windows.

Hur man konverterar en ASMX -fil

Du kanske kan använda Microsofts program som är länkat ovan för att konvertera en ASMX -fil till ett annat format. Här är lite information om migrering av ASP.NET Web Services till plattformen för Windows Communication Foundation (WCF). Detta är användbart om du behöver använda .NET 2.0 -tjänster under .NET 3.0.

Kan du fortfarande inte öppna filen?

Om din fil inte öppnas med förslagen ovan kan du ha att göra med ett helt annat format. Detta kan hända om du har läst fel filtillägget fel. Vissa filer använder ett liknande tillägg även om formaten är helt olika. Till exempel saknas ASM -filer bara ”x” jämfört med ASMX -filer, men de är faktiskt designfiler som används av program som Autodesk Fusion 360 och Siemens Solid Edge. Du kan inte öppna en ASM -fil med ett ASMX -program, eller vice versa. SMX är liknande. Förbehållet SmartMusic XML -filer behöver du programmet SmartMusic på din dator för att öppna dem.