Skip to content

Vad är en BR5 -fil?

9 de augusti de 2021
daz 3d logo 575b24be3df78c98dc3acc59

En fil med filtillägget BR5 är mycket troligtvis en Bryce 5 Scene -fil, en typ av fil som används med Bryce -modelleringsprogramvaran, som kan användas för att skapa 3D -landskap. BR5 -filer innehåller vanligtvis 3D -miljöer fulla av saker som ljudeffekter, verklighetstroget vatten, etc., men de kan också innehålla andra 3D -modeller och objekt som djur och människor. Andra BR5 -filer kan istället vara musikfiler som skapades när en BMW -bil säkerhetskopierade en musiksamling via USB. Om de inte har BR5 -tillägget kan de vara liknande, med en .BR3 eller .BR4 tillägg.

Hur man öppnar en BR5 -fil

Bryce 5 och nyare är den programvara du behöver för att öppna BR5 -filer. Programmet utvecklades ursprungligen av Metacreations innan det köptes av Corel. Efter att Corel släppte version 5 förvärvades Bryce av DAZ Productions. Den senaste versionen av Bryce kan köpas direkt från DAZ Productions. Även om du använder en version av Bryce som är nyare än version 5, öppnar BR5 -filen på samma sätt via Fil > Öppen meny. BMW BR5 -musikfiler är skyddade med speciell programvara i fordonet, så när musikfilerna säkerhetskopieras till en USB -enhet konverteras de till ett nytt format och byter namn med filtillägget .BR5. Dessa filer är avsedda att återställas till bilens hårddisk, inte öppnas på en dator och spelas upp som du skulle med en MP3 -fil. Med andra ord, även om BMW ger ett sätt att säkerhetskopiera din musiksamling om bilens hårddisk kommer att torkas, är det enda du kan göra med dem att ladda tillbaka dem på hårddisken för uppspelning i bilen.

Hur man konverterar en BR5 -fil

Bryce -programvaran kanske kan konvertera en BR5 -fil. Normalt, när ett program stöder att konvertera filer eller spara öppna filer till ett nytt format, visas det alternativet i Fil > Spara som meny, eller i någon form av Exportera eller Konvertera meny eller knapp. Det är möjligt att du bara kan spara BR5 -filen i det format som används i Bryce -versionen som har BR5 -filen öppen. Om du till exempel använder Bryce 7 för att öppna BR5 -filen kan du bara konvertera filen till en BR7 -fil (inte BR6, etc.). Som vi nämnde ovan kan BR5 -filer som används i BMW -bilar förmodligen bara laddas tillbaka på hårddisken i bilen (och möjligen bara samma bil som den säkerhetskopierades från), vilket betyder att det är troligt att det inte finns någon solid omvandlare någonstans som kan dekryptera dessa filer och konvertera dem till ett annat ljudformat. Det finns dock ett program som heter BRx Converter som kan fungera för BR5 -ljudfiler, men det är bara en demoversion. Det är oklart var det är begränsat, men om du upptäcker att denna BR5 -ljudfilkonverterare fungerar kan du överväga att köpa hela programmet. Om BRx Converter inte fungerar kan detta foruminlägg på Bimmerfest vara till hjälp. Genom den länken finns en diskussion om en annan BR5 -omvandlare och en nedladdningslänk till både en Windows- och en Mac -version. Du kan normalt bara använda en gratis filkonverterare på filen om det är ett populärt format som måste sparas i ett nytt, liknande format (som när du konverterar MP3 till WAV). Detta är dock inte fallet för BR5 -filer, varför din enda väg för att konvertera en förmodligen är med Bryce -programmet.

Kan du fortfarande inte öppna filen?

Vissa filformat använder ett filtillägg som ser ut att vara stavat som ”.BR5” när det verkligen inte är det. Filförlängningen kan till och med vara en bokstav bort men det betyder inte att filen i sig är liknande, vilket också betyder att den inte kan öppnas med samma program. Även om deras filtillägg ser väldigt lika ut, är BR5 -filer i något av ovanstående format inte desamma som BRL. B5I är ett annat exempel där filtillägget används av Blindwrite som en BlindWrite 5 Disk Image -fil. Detsamma gäller filtillägget BR (för Brotli komprimerade filer) med två bokstäver samt ABR, GBR, BRSTM och FBR. Även om alla dessa filtillägg se lite som BR5, de är i helt olika format som kräver olika program för att öppna/använda dem. Om din fil inte öppnas med förslagen på den här sidan, undersök det faktiska filtillägget du ser i slutet av filen för att lära dig mer om vilka program som kan öppna eller konvertera den.