Skip to content

Vad är en datorpinne?

9 de augusti de 2021
Intelcomputerstick 5a26e527c7822d001af65baf

En datorpinne är en enbräda, palmstor dator som liknar en mediestreaming-stick (t.ex. Amazon Fire TV Stick eller Roku Streaming Stick). De kallas ibland för beräkna pinnar, PC -pinnar, Datorer på en pinne, datorer på en pinne, eller skärmlösa datorer.

Datorstickor har mobila processorer, grafikprocessorer, flashminne, RAM, Bluetooth, Wi-Fi, operativsystem och en HDMI-kontakt. Vissa datorpinnar erbjuder också microSD -kortplatser, mikro -USB och/eller USB 2.0/3.0 -portar för lagringsexpansion.

Hur man använder en datorpinne

Datorpinnar är enkla att sätta upp och använda så länge du har nödvändig utrustning. För att komma igång behöver du:

 • En gratis HDMI -port på en TV, bildskärm eller stationär eller bärbar dator.
 • Ström från en USB -port eller -uttag i närheten.
 • Tangentbord och mus. (Trådlösa Bluetooth -modeller kommer att vara mer praktiska.)
 1. När den är ansluten startar datorns sticka sin startsekvens. Byt TV- eller bildskärmsingången till HDMI -porten med datorns stick för att se systemets skrivbord.

 2. När du har kopplat ihop ett tangentbord och en mus för att få full kontroll och ansluta datorns stick till ett lokalt trådlöst nätverk har du en fullt fungerande dator redo att gå. Vissa datorpinnar har mobilappar som fungerar som digitala tangentbord.

På grund av maskinvarans begränsningar gör datorpinnar inte det bästa valet för processorintensiva program som Photoshop, Pro Tools, 3D-spel eller multitasking. Datorpinnar har dock en attraktiv prispunkt-i allmänhet mellan $ 50 och $ 200, men vissa kan kosta upp till $ 400 eller mer. De är också mycket bärbara. I kombination med ett hopfällbart Bluetooth -tangentbord med pekplatta får datorpinnar fördelen av flexibilitet och kraft för storleken.

Även om det inte är för alla, finns det vissa situationer som gör en datorpinne verkligen användbar.

Fördelar med en datorpinne

Med tanke på att vi har stationära datorer, bärbara datorer, smartphones och surfplattor är det förståeligt för någon att ifrågasätta det praktiska med att också äga en datorpinne. Även om det inte är för alla, finns det situationer som gör en datorpinne verkligen användbar. Några exempel är:

 • Sekundär familj PC: Istället för att få barnen sitt eget skrivbord kan du göra en kompatibel tv till en dator som de kan använda. Detta låter dem surfa på nätet, köra appar eller spela spel, allt på en stor skärm och utan att du behöver ge åtkomst till dina egna enheter. Dessutom, om det finns på familjen tv, är det lättare att övervaka barnens aktivitet.
 • Smartare än en smart -tv: Smart -TV -apparater är bra, men de har vissa begränsningar – nämligen begränsat appstöd, svåra mus- eller tangentbordskontroller och begränsad bärbarhet. En datorpinne kan göra allt en Smart TV kan och förvandla vilken TV som helst till en Smart TV.
 • Resekamrat: Bärbara datorer kan vara skrymmande och tunga att bära med sig. Har du en arbetspresentation eller en mässa att göra? Anslut en datorpinne till en projektor för att köra PowerPoint -bilder eller video. Koppla av på ett hotellrum? Använd en datorpinne som ett mediecenter för att strömma dina favoritmedier eller musik på rummets TV -skärm.

Vanliga frågor

 • Är Intel PC -pinnar bra?

  Intel CS125 och Intel CS325 betraktas som de bästa PC -pinnen på marknaden tack vare sina snabba processorer och kringutrustning. De är också de dyraste, men du får dina pengars värde.

 • Vad är mini-datorer?

  Mini-datorer är ett annat bärbart alternativ till bärbara och stationära datorer. Du kan ansluta dem till en bildskärm eller TV via HDMI. De innehåller också portar för kringutrustning som tangentbord och USB -enheter.

 • Hur aktiverar och inaktiverar jag AutoRun för externa enheter?

  För att växla mellan Windows AutoRun, som gör att program kan köras från en extern enhet så snart den är ansluten till din dator, måste du redigera Windows -registret.