Skip to content

Vad är en DMC -fil?

17 de augusti de 2021
dmc files 5a86de66875db90036b8307d

En fil med filtillägget DMC kan vara en Datamartist Data Canvas -fil, som är en dokumentfil som används för att hantera datamängder från Microsoft Excel, Microsoft SQL Server -databaser och andra. Vissa filer som slutar med .DMC kan istället vara DPCM -provfiler. De innehåller ljudinformation för ett instrument som ett program sedan kan använda för att manipulera tonhöjden och andra inställningar. De används ofta i videospel. Vissa DMC -filer kan istället vara Mimic Configuration -filer eller Medical Manager DML System Compiled Script -filer. DMC är också en förkortning för ett antal teknikrelaterade termer, men ingen av dem har något att göra med dessa filformat. Några exempel inkluderar digital mikrokrets, ringmodemkontakt, dumpminneinnehåll, digital mediekodning, och direkt mappad cache.

Hur man öppnar en DMC -fil

DMC -filer som är Datamartist Data Canvas -filer kan öppnas med Datamartist. Med tanke på att det är en dokumentfil som refererar till andra data och som sparas i ett XML-baserat format kan du också öppna en med en textredigerare för att läsa den som en textfil.

Om du tror att din fil är relaterad till ett ljudformat kan du öppna den med FamiTracker. Detta program hänvisar till DMC -filer som ”deltamodulerade prover”. Du kan inte använda Fil -menyn för att öppna en DMC -fil i FamiTracker. Så här gör du:

  1. Gå till Instrument > Nytt instrument meny för att göra ett nytt instrument.

  2. Dubbelklicka eller dubbelklicka på 00 – Nytt instrument post som just byggdes.

  3. Gå in i DPCM -prover flik.

  4. Använd Ladda knappen till höger för att öppna en eller flera DMC -filer.

Andra DMC -filer kan vara 3D -bildfiler som används av DAZ 3D Mimic -programmet för att göra ansiktsanimationer. Om den inte finns i något av dessa format kan DMC -filen vara en Medical Manager Script -fil som öppnas med ett program som heter Sage Medical Manager. Var försiktig när du öppnar körbara filformat som du fick via e -post eller laddade ner från webbplatser som du inte känner till. Se vår lista över körbara filtillägg för en lista över filtillägg som du bör undvika och varför. För DMC -filer ska Medical Manager Script -filer användas med försiktighet. DMC är också namnet på ett textilföretag vars webbplats är DMC.com. Filer som laddas ner via den webbplatsen, som dessa gratis broderimönster och korsstygnmönster, lagras troligen i PDF -formatet (dvs du kan använda en gratis PDF -läsare för att öppna dem). Om du upptäcker att ett program på din dator försöker öppna DMC -filen men det är fel applikation eller om du hellre vill att ett annat installerat program ska öppna DMC -filer, se vår Hur man ändrar standardprogrammet för en specifik filtilläggsguide för att göra den förändringen i Windows.

Hur man konverterar en DMC -fil

Datamartist DMC -filer kan inte konverteras till ett annat filformat med programmet Datamartist. Men om du av någon anledning behöver DMC -filen med ett annat filtillägg, som TXT, kan du använda en textredigerare för att göra den konverteringen. Anteckningsblock ++ är ett bra val. Om något av de andra DMC -formaten kan konverteras, finns det en god chans att programmet som öppnar det är det som kan göra konverteringen. Om du till exempel har en DMC -fil som öppnas i Mimic, leta i programmets Fil meny för något slags Spara som alternativ. Det kan till och med finnas en Exportera eller Konvertera knappen någonstans som låter dig spara DMC -filen i ett annat format.

Kan du fortfarande inte öppna filen?

Om din fil inte öppnas med några av de program du försökt vid denna tidpunkt, kan du tänka dig att du läser filtillägget fel. Vissa filer använder ett suffix som liknar DMC även om formaten är helt olika. Till exempel kan en DCM- eller DICOM -fil lätt förväxlas med en DMC -fil trots att de används för att lagra medicinska bilder – något mycket annorlunda än de format som nämns på denna sida. Ett annat är DMG -formatet som används på Mac -datorer. Om du dubbelkollar filtillägget och upptäcker att du verkligen har en DMG-fil, följ den länken för att lära dig mer om det formatet och hur du kan öppna det på din dator. Annars undersök filtillägget som din fil använder, antingen här på Lifewire eller någon annanstans på internet. Du bör kunna hitta formatet som relaterar till det filtillägget och sedan i slutändan kunna ladda ner programmet du behöver för att öppna eller konvertera det.