Skip to content

Vad är en DSK -fil?

12 de augusti de 2021
dsk files 5a86f6073de4230037069921

En fil med filtillägget DSK är en diskavbildningsfil skapad av olika program för lagring av bilder av skivor för säkerhetskopiering. Vissa DSK-filer kan istället vara Borland Project Desktop-filer som lagrar projektrelaterade filer och referenser som används av Delphi IDE eller annan programmeringsprogramvara. Om DSK -filen inte finns i något av dessa två format är det troligtvis en enkel ID -databasfil som lagrar ID -kort.

Filer.
Bokstäverna ”dsk” används ofta som en förkortning för ”disk”, vilket betyder hårddisk, så det används också i vissa datorkommandon som chkdsk (check disk). Det kommandot och andra gillar det har dock inget att göra med DSK -filerna som nämns på denna sida.

Hur man öppnar en DSK -fil

DSK-filer som är Disk Image-filer kan kanske öppnas med Partition Doctor, WinImage, PowerISO eller R-Studio. Mac-datorer ger inbyggt stöd för DSK-filer med verktyget Diskverktyg. Det är osannolikt att alla DSK -filer kan öppnas med vart och ett av dessa program. Det är bäst att använda samma program som skapade DSK -filen för att öppna den igen. Vissa DSK -filer kan bara vara ZIP -arkiv som använder filtillägget .DSK. Om så är fallet kan du öppna en med en arkivdekompressor som 7-Zip eller PeaZip. DSK -filer som är Borland Project Desktop -filer kan öppnas med Embarcaderos Delphi -programvara (tidigare känd som Borland Delphi innan Embarcadero köpte företaget 2008). Enkla ID: er Databasfiler lagrar ID -kort som används av DSKE: s skapare av ID -kort som heter Simple ID. Vi har ingen nedladdningslänk för den, men det är programmet du behöver för att öppna den här typen av DSK -filer. Om du upptäcker att ett program på din dator försöker öppna DSK -filen men det är fel applikation eller om du hellre vill att ett annat installerat program ska öppna DSK -filer, se vår guide om hur du ändrar programmet som öppnar ett specifikt filtillägg till lära dig hur du gör den ändringen i Windows.

Hur man konverterar en DSK -fil

MagicISO eller en av DSK -öppnarna uppifrån kan kanske konvertera en DSK -bildfil till ett annat bildfilformat som ISO eller IMG. Om din DSK -fil har ett vanligt arkivformat som ZIP, och du vill konvertera en av filerna inuti arkivet, extraherar du först allt innehåll så att du har tillgång till den faktiska data som lagras inuti. Sedan kan du köra en av dessa filer via en filomvandlare. DSK -filer som används av Delphi -programmet kanske kan konverteras till ett annat format om du letar efter alternativet i Fil meny. Vanligtvis bör ett program som Delphi stödja konverteringar via Arkiv> Spara som meny eller något annat Exportera eller Konvertera knapp. Enkla ID: er Databasfiler kan bara öppnas med enkla ID, så om du råkar ha tillgång till det programmet, leta i en liknande meny för att hitta konverteringsalternativet, om det finns ett.

Kan du fortfarande inte öppna filen?

Om din fil inte öppnas vid denna tidpunkt, dubbelkolla filtillägget. Du kan förvirra ett annat filtillägg för det här, vilket betyder att du kan förväxla ett annat format för det här, varför filen inte öppnas i de program som nämns ovan. Till exempel använder DockX Skin -filer DSKIN -filtillägget som ser ganska ut som DSK. Men du behöver faktiskt ett helt annat program för att öppna dessa filer, särskilt DockX. SKD är en annan som liknar DSK, men den tillägget är reserverat för Max Payne Skin Data -filer som används av Max Payne spel.