Skip to content

Vad är en DST -fil och hur öppnar du en?

12 de augusti de 2021
dst files 59c2e728685fbe00115537b8

En fil med filtillägget .DST kan vara en AutoCAD Sheet Set -fil som skapats av Autodesks AutoCAD -program för att rymma flera ritlayouter. Tajima Embroidery Format använder också filtillägget DST. Filen lagrar sömnadsinformation som beskriver hur programvaran ska styra sömnålen. Det används av en mängd olika broderimaskiner och program. Andra DST -filer kan vara DeSmuME Save State -filer som är associerade med Nintendo DS -emulatorn som heter DeSmuME. Dessa filer är det som skapas när du sparar spelläget inom DeSmuME.

Hur man öppnar en DST -fil

AutoCADs inbyggda Sheet Set Manager-verktyg öppnar DST-filer som är Sheet Set-filer. Samma verktyg används för att göra DST -filer. Du kan visa det genom Se > Paletter > Sheet Set Manager. Öppna DeSmuME -statliga filer med DeSmuME -programmet. Det kan också skapa en DST -fil genom Fil > Spara statlig fil. Om du har att göra med data som är relaterade till broderformatet, inkluderar några DST -filvisare som du kan få Wilcoms TrueSizer, Embroidermodder, Embird’s Studio, BuzzXplore (tidigare kallad Buzz Tools Plus), SewWhat-Pro och StudioPlus. Wilcom har också en gratis online DST -tittare som heter TrueSizer Web. Några liknande Tajima -filformat som stöds av TrueSizer och förmodligen några av dessa andra DST -öppnare inkluderar Tajima Barudan (.DSB) och Tajima ZSK (.DSZ). En enkel textredigerare som Anteckningar ++ visar en del av informationen i vanlig text, så det är bara användbart för att läsa koordinaterna som broderiprogrammet hämtar från DST -filen. För att öppna DST -filen som en bild för att visa designen, använd en DST -omvandlare.

Hur man konverterar DST -filer

AutoCAD bör användas för att konvertera sina DST -filer till något annat format. Det är osannolikt att ett annat verktyg kan göra ett bättre jobb än AutoCAD själv. På samma sätt är ditt bästa alternativ för att konvertera en broderirelaterad DST-fil att använda samma program som skapade den. På så sätt exporteras det ursprungliga innehållet som användes för att bygga instruktionerna för DST -filen till det nya formatet. Om du inte har den ursprungliga programvaran som användes för att göra din specifika DST -fil, försök åtminstone att använda de program som nämns ovan som kan öppna filer i Tajima Embroidery -format. Det kan finnas en Exportera eller Spara som alternativ som fungerar som DST -omvandlare. Till exempel konverterar Wilcom TrueSizer DST till PES om du behöver filen i Deco/Brother/Babylock broderifilformat. TrueSizer Web konverterar också DST -filer till ett stort antal filformat, inklusive men inte begränsat till, Janome, Elna, Kenmore, Viking, Husqvama, Pfaff, Poem, Singer EU och Compucon. För att konvertera DST till JPG eller PDF för att se mönstret som en bild, överväg att använda en enkel filkonverteringstjänst som gratis Convertio. Ladda bara upp din DST -fil till den webbplatsen och välj ett konverteringsformat och ladda sedan ner den konverterade filen till din dator. Convertio stöder en mängd olika filformat, vilket innebär att du också kan konvertera din DST -fil till Adobe Illustrator -fil (AI), EPS, SVG, DXF och andra format. Kvaliteten eller användbarheten för en DST -konvertering med det här verktyget kanske inte är det du letar efter om du bara behöver bekräfta bilden. Det är osannolikt att DeSmuME State Files kan konverteras till ett nytt format eftersom data är användbart för spel som spelas inom den specifika emulatorn.

Kan du fortfarande inte öppna filen?

Om du faktiskt har en DST -fil, men den inte kan ses korrekt, tänk på att du kanske använder fel program. Till exempel, medan broderifiler som slutar på .DST sannolikt kan fungera med alla andra program som öppnar broderidata, kan de inte läsas korrekt med DeSmuME eller AutoCAD. Om filen inte kan öppnas med rätt program kan filen i sig vara skadad. Återställ från en säkerhetskopia, om du har en.