Skip to content

Vad är en EDRW -fil?

16 de augusti de 2021
edrw files 5a8ae81004d1cf00369b3ec2

En fil med filtillägget EDRW är en eDrawings -fil som används med SolidWorks eDrawings CAD -programmet. Kort sagt, det är bara ett format som används för att lagra 3D -mönster i ett ”endast visnings” -format. EDRW -filer är användbara när du delar en design, inte bara för att filen är komprimerad till en mycket mindre storlek än den råa designen, vilket gör dem mycket lättare att dela, utan också för att originaldata inte kan manipuleras eftersom formatet är specialtillverkat för att titta på en design, inte redigera den.

Ritningar i en EDRW -fil kan undersökas utan att mottagaren behöver installera ett fullständigt, skrymmande CAD -program. EDRWX -filer är liknande men har skapats i XPS -format.

Hur man öppnar en EDRW -fil

SolidWorks eDrawings Viewer är ett gratis CAD -verktyg som kan öppna och animera ritningar i EDRW -format. Detta program kan till och med skydda filen med ett lösenord. Välj GRATIS VERKTYG fliken på nedladdningssidan för att hitta länken. eDrawings Viewer stöder också andra eDrawings -filformat, som EASM, EASMX, EPRT, EPRTX och EDRWX. Om du upptäcker att ett program på din dator försöker öppna EDRW -filen men det inte är programmet du vill använda filen med, eller om det inte öppnas alls, följ den här guiden för att lära dig hur du åtgärdar det i Windows.

Hur man konverterar en EDRW -fil

Om du laddar ner eDrawings Viewer -programmet från SolidWorks -länken ovan kan du spara EDRW -filen i BMP, TIF, JPG, PNG, GIF och HTM. Samma program kan konvertera EDRW till EXE (eller till och med en ZIP med EXE automatiskt sparad inuti) så att det kan öppnas på en dator som inte har eDrawings -programvaran installerad. Du kan konvertera EDRW till PDF med ett PDF -skrivarverktyg. Vi känner inte till några filomvandlare som kan konvertera EDRW till DWG eller DXF, som är två andra CAD -filformat. Men även med ett konverteringsverktyg som stöder att få filen till ett av dessa format kan du bara göra det se 3D -bilden, inte redigera eftersom det egentligen bara är ett visningsformat.

Kan du fortfarande inte öppna filen?

Om du fortfarande inte kan öppna filen, dubbelkolla att du inte läser filtillägget fel. Det är lätt att förvirra filer för varandra när de delar liknande filtilläggsbokstäver/siffror, men det betyder inte att filerna är relaterade och kan användas med samma programvara. Några exempel på detta inkluderar DRW (DESIGNER Drawing) och WER (Windows Error Report).