Skip to content

Vad är en EMZ -fil?

17 de augusti de 2021
emz file icons 58497d105f9b58dccc9edda9

Vad man ska veta

  • En EMZ -fil är en Windows Compressed Enhanced Metafile -fil.
  • Öppna en med XnView MP eller Quick View Plus.
  • Konvertera till JPG, PNG eller något annat bildformat med XnConvert eller CoolUtils.com.

Den här artikeln förklarar vad en EMZ -fil är, hur man öppnar en direkt eller extraherar dess EMF -bild och vilka program som kan konvertera en till ett bildformat som JPG, GIF eller PNG.

Vad är en EMZ -fil?

En fil med filtillägget EMZ är en komprimerad bildfil, mer specifikt kallad en Windows Compressed Enhanced Metafile -fil. Dessa typer av filer är faktiskt bara GZIP -komprimerade EMF -filer, vilket är ett grafikformat som används av Microsoft -program som Visio, Word och PowerPoint. EMF -filer som lagras i EMZ -filer kallas Windows Enhanced Metafile -filer, men vissa filer med filtillägget .EMF är helt oberoende och lagras i Jasspa MicroEmacs makroformat.

Hur man öppnar en EMZ -fil

Det kostnadsfria XnView MP -programmet kan visa EMZ -filer på Windows, Mac och Linux. Du kan också öppna en EMZ -fil genom att infoga den i alla Microsoft Office -program som en bild. Du kan göra detta från Föra in > Bilder menyalternativ eller genom att dra och släppa filen till ett öppet dokument, som ett nytt eller befintligt Word -dokument.

Ett annat alternativ är att extrahera EMF-filen från EMZ-filen med ett program som 7-Zip. Du kan sedan öppna den extraherade EMF -filen i ett bildredigeringsprogram eller använda den som du vill.

7-Zip extrahera EMF från EMZ

Även om 7-Zip och de flesta andra gratis zip/unzip-verktyg tillåter extrahering av filerna i EMZ-filen, har de inte det stödet för den inbyggda tillägget. Allt det betyder är att du måste öppna extraktionsprogrammet först, navigera sedan till EMZ -filen för att öppna dess komprimerade innehåll. I 7-Zip kan detta göras genom att högerklicka på EMZ-filen och välja 7-dragkedja > Öppna arkiv. Andra grafikprogram kan också öppna EMZ -filer. Quick View Plus är ett exempel, men även om den kan öppna EMZ -filen kan den inte redigera den. Om du har att göra med en EMF -fil som inte är i grafikformat kan du ha en makrofil som används med Jasspa MicroEmacs -programmet.

Hur man konverterar en EMZ -fil

Det bästa sättet att konvertera en EMZ -fil är att öppna den i en gratis bildomvandlare som XnConvert eller CoolUtils.com. Du kan sedan spara filen i ett annat format som JPG, PNG eller GIF, det kommer förmodligen att vara mer användbart. Ett annat sätt att konvertera en EMZ-fil är att först extrahera EMF-filen ur den med ett filuppackningsverktyg, som 7-Zip, som beskrivits ovan, och sedan använda en filkonverterare på EMF-filen. Om du inte kan hitta en EMZ -omvandlare som konverterar filen direkt till ett annat format du vill ha den i (t.ex. PDF), konvertera först EMZ -filen till ett format som är stöds (som PNG) och konvertera sedan det där filen till det format du vill ha (som PDF). För detta exempel skulle Zamzar fungera perfekt för att konvertera PNG till PDF.

Mer information om EMZ -filer

Den resulterande EMF -filen dekomprimeras från en EMZ -fil är en nyare version av Microsofts Windows Metafile (WMF) filformat. Så medan EMF-filer är GZIP-komprimerade till en EMZ-fil kan WMF-formatet vara ZIP-komprimerat, vilket resulterar i en WMZ-fil. En Windows -metafilfil liknar SVG -formatet eftersom den kan innehålla bitmapp och vektorgrafik. Efter att ha öppnat en EMZ -fil med ett filuppackningsprogram kan du upptäcka att det inte finns några EMF -filer där utan istället filer som har filtillägget .EM. Du bör kunna byta namn på dessa till .EMF och fortfarande använda dem som en EMF -fil.

Kan du fortfarande inte öppna din fil?

Den troligaste anledningen till att din fil inte öppnas som en EMZ -fil med de program som nämns ovan är att den inte är en EMZ -fil. Du kan dubbelkolla detta genom att titta på filtillägget. Till exempel är det lätt att förvirra EMZ -filer och EML -filer eftersom deras filtillägg är väldigt lika. En EML-fil är dock en e-postmeddelandefil som används av vissa e-postklienter för att lagra ett e-postmeddelande-det här är helt oberoende av EMZ-filer. På samma sätt kan EMI -filer, som redan ser mycket ut som EML -filer, vara förvirrade för EMZ -filer trots att de används av spelet Pocket Tanks. Detsamma kan sägas om alla filformat som använder ett likartat eller liknande stavat suffix, som EMY för eMelody Ringtone -filer. Dessa filer kan se väldigt mycket ut som om de är relaterade till EMZ -filer, men de kan inte öppna med samma program och kräver istället en textredigerare eller Awave Studio -programmet. Om din fil inte faktiskt slutar med ”.EMZ”, undersök det riktiga filtillägget på Google för att ta reda på vilka program som kan öppna eller konvertera den.

Vanliga frågor

  • Vad står EMZ för? Förkortningen står för Enhanced Metafile-Zipped. En EMZ -fil är också känd som en Windows Compressed Enhanced Metafile -fil, som är en komprimerad bildfil.
  • Hur öppnar man en EMZ -fil online? Gå till Visa EMZ Online för att öppna en EMZ -fil online. När du släpper eller laddar upp en fil till webbplatsen omdirigeras den till visningsprogrammet där du kan navigera mellan sidor och, om så önskas, ladda ner filen i PNG- eller PDF -format.
  • Hur öppnar jag en EMZ -fil på en Android? Du kan använda nästan vilken blixtlåsapp som helst i Google Play för att öppna EMZ -filer. Ladda till exempel ned 7Zipper -appen och navigera genom appen för att hitta den EMZ -fil du vill öppna. Tryck länge på EMZ-filen, välj Extraheraoch välj en mapp för att spara innehållet i EMZ -filen (EMF -bilder). Öppna och visa EMF -bilderna i valfri bildvisare på din Android.