Skip to content

Vad är en EX_ -fil?

13 de september de 2021
ex file icons 58248c3c3df78c6f6af81df2

En fil med filtillägget EX_ är en komprimerad EXE -fil. Detta format lagrar en EXE -fil med en mindre storlek för att spara lagringsutrymme. Du kan också hitta EX_ -formatet i komprimerade installationsfiler som du laddar ner från internet. Windows kan inte köra en EX_ -fil. Till exempel kan du inte av misstag öppna en EX_ -fil för att köra programmet förrän filtillägget har bytt namn till EXE.

Var mycket försiktig när du öppnar körbara filer. Dessa filer kan vara extremt farliga för ditt system, personuppgifter och övergripande säkerhet. Öppna aldrig en körbar fil som skickas till dig via e -post eller att du inte vet exakt vad den gör.

Hur man öppnar en EX_ -fil

Du måste först konvertera EX_ -filen till en EXE -fil innan du kan köra filen. Du kan göra det med bygga ut kommandot från kommandotolken i Windows. För att detta kommando ska fungera måste du dock se till att kommandotolken fungerar i rätt mapp. När du har öppnat kommandotolken använder du kommandot dir för att ändra katalogen till den som har EX_ -filen. Ange sedan detta kommando, ersätt file.ex_ med namnet på EX_ -filen du vill expandera (den andra file.exe är namnet du vill ge den utökade filen): expandera file.ex_ file.exe

Den nya EXE -filen skapas med namnet. Inga ändringar kommer att göras i den ursprungliga EX_ -filen. Ett annat alternativ för att komma in i bygga ut kommandot är att öppna kommandotolken och skriva bygga ut följt av ett mellanslag. Dra sedan EX_ -filen till kommandotolken och släpp den. Detta trick fyller automatiskt platsen och namnet på EX_ -filen.

Kan du fortfarande inte öppna filen?

Om din fil inte öppnas vid det här laget, se till att du verkligen har att göra med en EX_ -fil. Vissa filtillägg ser väldigt lika ut, och om du förvirrar en annan fil för en som slutar med EX_ och försöker öppna den som du läste ovan, fungerar det förmodligen inte alls. Några exempel på liknande filtillägg inkluderar EX4, EXO, EXP (Symbol Export) och EX (Euphoria Source Code). Om du har någon av dessa filer behöver du förmodligen ett annat program på din dator för att öppna/redigera/konvertera det. Vanliga frågor

  • Är EX_ -filer farliga?

    De kan vara. Precis som .EXE -filer kan den innehålla ett virus eller annan skadlig programvara om du laddar ner en EX_ -fil från internet. Ett sätt att se om en fil är legitim eller inte är filnamnet. Om du ser filtillägget ._ex istället för .ex_ kan det vara spionprogram. Se till att filerna du laddar ner kommer från en källa du litar på.

  • Hur kör du en .exe -fil i kommandotolken?

    Leta först efter sökvägen till mappen som innehåller .exe -filen. Om den till exempel finns i mappen Nedladdningar kan filsökvägen vara ungefär ”C: Users chesh Downloads”. Öppna kommandotolken och skriv in CD [filepath], byter ut [filepath] med platsen för din .exe -fil. Tryck Stiga på. När du är på rätt plats skriver du Start [filename.exe] och tryck på Stiga på för att köra den körbara filen.