Skip to content

Vad är en F4V -fil?

31 de juli de 2021
f4v files 5940273d5f9b58d58a2798cf

Adobe stöder inte längre Flash. Den här artikeln diskuterar äldre information om F4V -filtillägget, som används med Adobe Flash -innehåll, tillsammans med användbar information om hur du konverterar F4V -filer till MP4, AVI, WMV, MOV och andra format, även ljudformat som MP3. Du måste konvertera F4V -filer till ett av dessa format för att kunna använda dem.

Vad man ska veta

  • En F4V -fil är en Flash MP4 -videofil.
  • Öppna en med VLC eller F4V Player.
  • Konvertera till MP4, MP3, etc. med en gratis videoomvandlare som AVC.

Den här artikeln beskriver vad F4V -filer är, hur du kan öppna en på din dator eller telefon och hur du konverterar en till ett format som är kompatibelt med din enhet eller programvara, som MP4, AVI, MP3, MOV och andra.

Vad är en F4V -fil?

En fil med filtillägget F4V är en Flash MP4-videofil, ibland kallad en MPEG-4-videofil, som är baserad på Apple QuickTime-behållarformatet. Det liknar MP4 -formatet. Detta format liknar också FLV men eftersom FLV -formatet har vissa gränser för H.264/AAC -innehåll utvecklade Adobe F4V som en uppgradering. F4V stöder dock inte några av video- och ljudkodekarna i FLV -format, som Nellymoser, Sorenson Spark och Screen.

F4P är ett annat Adobe Flash-format men det används för att hålla DRM-skyddade MPEG-4-videodata. Detsamma gäller för Adobe Flash Protected Audio -filer som använder filtillägget .F4A.

Hur man öppnar en F4V -fil

Många program öppnar F4V -filer eftersom det är ett populärt video-/ljudkomprimeringsformat. VLC och Animera öppna F4V -filer, liksom Windows Media Player -programmet som är inbyggt i vissa versioner av Windows och gratis F4V Player. Många andra fristående program från andra utvecklare spelar också F4V -filer. Adobe Premiere videoredigeringsprogram kan skapa F4V -filer, liksom andra populära videoredigerings- och redigeringssviter. Använd ALLPlayer Video Player eller MX Player för att titta på F4V -videor på Android. iPad- och iPhone -användare bör ha tur med Fast Player. Om du upptäcker att ett program på din dator försöker öppna F4V -filen men det är fel applikation eller om du hellre vill att ett annat installerat program ska öppna F4V -filer, se vår Hur man ändrar standardprogrammet för en specifik filtilläggsguide för att göra den förändringen i Windows.

Hur man konverterar en F4V -fil

Titta igenom denna lista med gratis videokonverteringsprogram för att hitta ett som stöder F4V -filformat, som Any Video Converter. Du kan använda ett av dessa verktyg för att konvertera F4V till MP4, AVI, WMV, MOV och andra format, även ljudformat som MP3. Du kan också konvertera F4V -filer online med webbplatser som Zamzar och FileZigZag. Nackdelen med att konvertera filen på detta sätt är att du inte bara måste ladda upp videon till webbplatsen innan du kan konvertera den, men du måste också ladda ner den tillbaka till din dator för att använda den nya filen – både uppladdningen och nedladdningsprocessen kan ta ett tag om videon är stor.

Kan du fortfarande inte öppna den?

Det är möjligt att du felläser filtillägget. Vissa filtyper använder ett filtillägg som stavas lite som ”F4V” men det betyder inte att de har något gemensamt eller kan öppnas med samma program. File Viewer Plus Batch Presets -filer använder filtillägget FVP och även om bokstäverna liknar F4V är de två filformaten unika. FVP -filer används med File Viewer Plus. FEV -filer kan vara FMOD Audio Events -filer som används med FMOD -programvara eller FLAMES Environment Variable -filer relaterade till FLAMES Simulation Framework, och ingen av dem är relaterade till ett Adobe Flash -videofilformat. Precis som det som nämns ovan är F4A- och F4P -filer också Adobe Flash -filer, men filtillägg kan också användas med program som inte är relaterade till Flash. Det är därför viktigt att se till att filen du har är relaterad till Flash på något sätt. Annars har du att göra med något helt annat och de program som nämns på den här sidan är förmodligen inte de du vill använda för att öppna eller konvertera din fil.

Mer information om filformatet F4V

Några av de filer som stöds i F4V -formatet inkluderar MP3- och AAC -ljudfiler; GIF-, PNG-, JPEG-, H.264- och VP6 -videotyper; och AMF0, AMF3 och textdatatyper. Metadatainformation som stöds för F4V -formatet inkluderar textspårmetadata som en stilruta, hypertextruta, rullningsfördröjningsruta, karaokebox och drop -offset -box. Du kan läsa mycket mer om detaljerna i detta filformat i avsnittet ”F4V -videofilformat” i PDF -filen för specifikationer för Adobe Flash -videofilformat.