Skip to content

Vad är en JSX -fil?

19 de augusti de 2021
jsx files 5a673e01b1f09f0037c0562d

En fil med filtillägget JSX är en ExtendScript -fil. Dessa filer har skrivits på ExtendScript -skriptspråket, som liknar JavaScript och ActionScript men stöder några ytterligare funktioner. JSX-filer används för att skriva plug-ins för Adobe Creative Suite-programvara som Photoshop, InDesign och After Effects. Filtillägget .JSXBIN används när en JSX -fil sparas i binär.

Hur man öppnar en JSX -fil

JSX -filer är körbara filer, vilket innebär att man kan påverka datorns normala funktion negativt om den är utformad med skadlig avsikt. Du bör vara mycket försiktig när du öppnar körbara filformat som detta som du har fått via e -post eller laddat ner från webbplatser som du inte känner till. Eftersom JSX -filer används i Adobes program kan du öppna dem med Photoshop, InDesign och After Effects från Fil > Skript > Bläddra menyalternativ. Det är också där dessa program importerar JS- och JSXBIN -filer. Liksom de flesta källkoder är JSX -filer egentligen bara textfiler, så alla textredigerare kan öppna dem för redigering. Det kostnadsfria Anteckningsblock -programmet som ingår i Windows är ett sätt att göra detta, men vi rekommenderar en från vår lista över bästa gratisredigerare. Adobes gratis ExtendScript Toolkit är emellertid förmodligen det bästa sättet att redigera JSX -filer eftersom den har en syntaxchecker, felsökare och andra användbara utvecklingsfunktioner.

Hur man konverterar en JSX -fil

ExtendScript Toolkit -programmet kan konvertera din JSX -fil till en binär JavaScript -fil i JSXBIN -format. Eftersom JSX-filer bara är textdokument kan du också använda en textredigerare för att spara .JSX-filen i .TXT, .HTML eller något annat textbaserat format du vill ha. Tänk dock på att Adobe -program bara kommer att kunna köra koden i dessa filer om de använder tillägget JSX.

Kan du fortfarande inte öppna filen?

Vissa JSX -filer kanske inte är i ExtendScript Script -format och öppnas därför inte med ExtendScript Toolkit -programmet. Om du tror att JSX -filen du har är i ett annat format kan du försöka öppna den med en textredigerare. Även om formatet inte bara är text kan rubriken i filen ge dig en riktning om vilken typ av fil det är. Om du fortfarande har problem, ta en närmare titt på tillägget. Med de flesta som bara har tre bokstäver är det ibland lätt att förväxla tillägg med liknande namn. Kontrollera att din JSX -fil inte är en annan fil med liknande filtillägg, som en av dessa:

  • JXR -filer är JPEG XR -bilder
  • JSP -filer är Java Server Pages
  • SXO -filer är SX Paint sparade grafiska arbetsmiljöfiler
  • CSX -filer är Visual C# Scripts