Skip to content

Vad är en SRF -fil?

18 de september de 2021
srf files 587801ff5f9b584db3aac5e1

Det finns flera filformat som använder filtillägget SRF, men det vanligaste är som en Sony Raw Image -fil. Dessa är okomprimerade och oförändrade, råa bildfiler som Sony digitalkameror lagrar foton i, liknande ARW- och SR2 -filer. Animeringsprogrammet LightWave 3D använder SRF -filer inte för foton som Sony -kameror, utan för att lagra information om hur en 3D -yta ska se ut, till exempel färg, transparens och skuggning. Dessa kallas LightWave Surface -filer. En annan användning för vissa filer med detta tillägg är Server Response -filer, även kända som Stencils. De används av .NET -applikationer och kan lagra skriptkoder och HTML -innehåll. Ytterligare ett format som din SRF -fil kan vara i, om inget av ovanstående, är en Surfer Project -fil som används med Golden Software Surfer -applikation. Det kan istället vara associerat med Samsung smart -TV -apparater, sparade som en Steinberg -resursfil, kallad en Siebel -arkivfil, eller används för att lagra en samling fordonsbilder som används av Garmin GPS -system för att uttrycka ett 3D -perspektiv av fordonet på enheten.

Hur man öppnar en SRF -fil

Med tanke på de många applikationer som använder SRF -filer är det viktigt att ha någon form av idé om vilket format ditt är i innan du försöker öppna det. Som nämnts ovan är de flesta SRF -filer Sony Raw Image -filer, så om du har fått din fil från en Sony -kamera eller om du säkert vet att det är den typen av bildfiler kan du öppna den med Able RAWer, Adobe Photoshop, PhotoPhilia eller ColorStrokes. Några andra populära foto- och grafikverktyg fungerar förmodligen också.

LightWave 3D

Om SRF -filen används med LightWave 3D är det det programmet du borde ha för att öppna filen. Alternativen som detta format lagrar är de som finns i LightWave 3D: s Surface Editor -fönster, så det kan också vara hur du öppnar det.

Microsoft Visual Studio

Använd Microsofts Visual Studio -programvara för att öppna SRF -filen om den är i filformatet Server Response. Det ska vara tydligt om det är i det här formatet eftersom de bara är vanliga textfiler, vilket innebär att du också kan öppna dem i en gratis textredigerare som Windows Anteckningar eller till och med i en webbläsare (t.ex. Firefox eller Chrome).

Surferprojekt

Är din SRF -fil en Surfer Project -fil? Golden Software Surfer -programmet kan öppna det. Filer som skapats i en äldre version av programvaran kan öppnas i de nyare versionerna, men inte tvärtom; de är kompatibla framåt men inte bakåtkompatibla.

Steinberg Resurs

Steinberg-resursfiler används med Steinbergs Cubase-applikation för att ändra hur gränssnittet och plug-ins ser ut. Medan Cubase -programmet i sig används för att arbeta med ljudfiler, är SRF -filformatet bara ett arkiv med bilder.

Garmin GPS

Om du misstänker att det är en fordonsbild som används med Garmin GPS -system kan den ”installeras” på enheten genom att kopiera den till den. Du kan göra detta genom att överföra det till /Garmin/Fordon/ mappen på GPS -enheten. Om du inte är säker på om SRF -filen är i det här formatet, öppna den med Anteckningar ++ – det första ordet ska säga GARMIN.

Andra

Vi har ingen information om hur du använder SRF -filer från en Samsung TV förutom att de antingen är krypterade videofiler eller en typ av firmware. Fortsätt läsa igenom nästa avsnitt nedan för ett möjligt sätt att konvertera videofilen till ett annat format. Siebel -arkivfiler använder också detta tillägg. Du kan läsa lite mer om dem på Oracles webbplats. På grund av hur vissa av dessa program fungerar måste du troligtvis använda programmets Fil -menyn (eller något liknande) för att öppna SRF-filen istället för att bara dubbelklicka på den. Om du upptäcker att ett program på din dator försöker öppna filen men det är fel applikation eller om du hellre vill att ett annat installerat program ska öppna det, kan du ändra vilket program som öppnar filen som standard.

Hur man konverterar en SRF -fil

Endast provversionen är gratis att använda, men Ivan Image Converter kan konvertera Sony Raw Image -filer till format som TGA, PNG, RAW, JPG och PSD.

LightWave Surface

Det är tveksamt att LightWave Surface -filer kan sparas i något annat format eftersom de är nära besläktade med LightWave 3D -programvaran bara, och det skulle därför vara meningslöst att existera i något annat format. Men om du burk konvertera en, det är troligtvis möjligt genom en Fil eller Exportera menyn i LightWave 3D -programmet.

Microsoft Visual Studio

Visual Studios serverresponsfiler är bara vanlig text, så även om du kan konvertera dem till något annat textbaserat format (t.ex. TXT eller HTML) med de flesta textredigerare skulle det hindra filen från att arbeta med .NET-applikationen.

Garmin GPS

Om du vill konvertera din Garmin SRF -fordonsfil till en PNG -bild för att se hur bilens bilder ser ut kan du använda den här online -omvandlaren från ”nuvi -verktyg”. Ladda bara upp den till den webbplatsen och välj sedan Konvertera det! knappen för att få den konverterad till PNG. Resultatet är en bred bild av 36 olika perspektiv på fordonet som GPS -enheten kan använda tillsammans som en 360 graders vy av fordonet.

Samsung TV

SRF -filer kan vara en form av en krypterad videofil som har sparats på en Samsung TV. Om så är fallet kan du hitta användbar den här självstudien på IvoNet.nl för att konvertera den till en MKV -videofil. När den är i det formatet kan du överväga att använda en gratis videokonverterare om du vill att filen i slutändan ska sparas som en MP4- eller AVI -video.

Andra

Som för alla andra format som använder SRF -filtillägget, gäller samma koncept som det gör med LightWave Surface -filer – programvaran som öppnar det är mer än troligt att kunna konvertera filen, men om inte är det troligt att filerna verkligen borde kommer inte att ha något annat format än det som det för närvarande finns i.

Kan du fortfarande inte öppna filen?

Om ingen av dessa program verkar öppna din fil, kontrollera att du inte läser filtillägget fel. SRT-, ERF-, WRF- och SWF -filer har till exempel en mycket liknande tillägg men har inget att göra med dessa format, så de kanske inte kan öppna med samma programvara. Vanliga frågor

  • Vad är aimwebweb SRF?

    I aimesweb K-12 riktmärke och övervakningssystem för framsteg står SRF för tyst läsförmåga. Detta hjälper till att mäta elevernas tysta läsning för att avgöra hur väl de förstår vad de läser.

  • Hur ändrar du Garmin SRF -filer?

    I programmet Garmin Nuvi Utilities väljer du Välj FIL och navigera till SRF -filen du vill redigera. Välj Öppen > Konvertera det > Ladda ner, redigera filen efter önskemål och ladda upp tillbaka till Nuvi Utilities. Kopiera SRF -filen till din Garmin GPS -enhet.