Saltar al contenido

Vad är en TikTok Challenge?

18 de julio de 2021
GettyImages 1183804983 ab7fd00f084047cf956110787e0f38ab

TikToks plattform drivs mestadels av virala videor av användare som gör outlandska, läskiga eller roliga saker. På plattformen kommer dessa trend- och meme-videor vanligtvis med en hashtagg som innehåller ordet utmaning. Men vad är en TikTok-utmaning och hur hittar eller skapar du dem? Här är allt du behöver veta.

Vad är en TikTok-utmaning?

I den mest grundläggande betydelsen är en TikTok-utmaning ett samtal att vidta någon form av åtgärder och spela in den via TikTok-video. Vanligtvis härrör dessa utmaningar från virala TikTok-videor som vanligtvis involverar en sång, dansrörelse, filmcitat etc. Naturligtvis är en utmaning inte komplett utan dess definierande hashtag i videobeskrivningen.

Typer av TikTok-utmaningar

Det finns hundratals TikTok-utmaningar att njuta av, till exempel dansutmaningar, reaktionsutmaningar, sångutmaningar och mer. Några av de senaste virala favoriterna inkluderar:

 • Haribo Challenge (#haribochallenge): TikTok-användare filmar videor av massor av gummibjörnar medan Adeles «Someone Like You» spelar.
 • Äggutmaningen (#eggchallenge): TikTok-användare filmar videor som ger sina hundar ägg för att se vad de gör med dem.
 • The Crush Challenge (#crushchallenge): TikTok-användare filmar en video av dem och två andra vänner med en sång som spelas i bakgrunden. Pekar på varandra i en cirkel, vem som helst den första rytmen på låten landar på, måste den personen kalla sin förälskelse.
 • Stop Challenge (#stopchallenge): Även om den här har många variationer, är en av de mest populära att filma en vän i en klädaffär. Med ögonen stängda, de drar sina händer genom racken, lyssnar de efter att du säger stopp. När du gör det måste de bära vad de än rör vid.
 • The Me Versus Challenge (#meversus): I den här utmaningen skapar TikTok-användare videor som visar de dagliga irritationerna vi stöter på i livet. Till exempel gör vissa användare videor om snabbmat, medan andra påminner oss om hur det är att hitta en spindel i ditt sovrum.

Detta skrapar bara ytan i TikTok-utmaningsvärlden. Det verkar som om en ny utmaning föds varje dag.

Hur man hittar TikTok-utmaningar

Om du är redo att prova din första TikTok-utmaning är de ganska lätta att hitta med några viktiga tips.

 1. Först, kolla in Till dig TikTok-flöde. Du kommer ofta att se populära videor här komplett med deras trendiga utmanings hashtags.

 2. Du kan också söka efter utmaningar med hjälp av Upptäck funktion. Under Upptäck, ser du trendiga videor, några inklusive nya virusutmaningar.

 3. Du kan också använda sökfunktionen för att hitta utmaningar. Tryck bara på sökruta och skriv in ordet «utmaning» eller en specifik hashtag.

  Skärmbilder som visar hur man skapar en TikTok-utmaning.

Hur man skapar en TikTok Challenge-video

När du väl har hittat en utmaning som du vill acceptera måste du skapa din egen TikTok-utmaningsvideo.

 1. För att börja, notera hashtaggen för utmaningsvideon du vill spela in. Du behöver det senare.

 2. Tryck på Plus för att antingen spela in en ny video i TikTok-appen eller ladda upp din egen video från din telefon. När du är klar trycker du på bock.

 3. Granska din video och gör eventuella ändringar. När du är klar trycker du på Nästa.

 4. Posta på skärmen måste du ange en beskrivning som innehåller den utmaningshashtagg du vill använda.

  Skärmbilder som visar hur man skapar en TikTok-utmaning.

  Om hashtaggen för närvarande är trendig kan du trycka på # Hashtags för att se topp hashtags.

 5. När din beskrivning är klar och du har valt dina delningsinställningar, tryck på Posta för att skicka din utmaningsvideo till ditt personliga flöde

Okej, varför TikTok Challenge Hashtag?

Utmaningar är inte precis utmaningar om andra inte kan se ditt arbete, eller hur? När en hashtag tilldelas en video, TikTok curates den med andra videor som innehåller samma hashtag (ungefär som hur hashtags används på Twitter och Instagram). Så när du söker efter en specifik utmaning hittar du alla videor på en huvudsida – inklusive din. Ingenting hindrar dig från att försöka komma in i TikTok-utmaningsvärlden med en helt ny utmaning. Om du vill försöka skapa din egen kan du göra det genom att helt enkelt filma en video och lägga till din egen unika utmaningshashtagg. Kom dock ihåg att det är upp till TikTok-världen att göra det viralt.