Skip to content

Vad är en TS -fil?

11 de augusti de 2021
ts files 59c2d41522fa3a00114bc54a

En fil med filtillägget .TS är en Video Transport Stream-fil som används för att lagra MPEG-2-komprimerad videodata. De ses ofta på DVD -skivor i en sekvens av flera .TS -filer.

TypeScript är ett annat filformat som använder filtypen .TS. Dessa är textfiler som används för att skapa JavaScript -applikationer och liknar faktiskt JavaScript -filer (.JS), men innehåller kod i programmeringsspråket TypeScript. En fil som slutar på .TS kan istället vara en XML-formaterad Qt-översättningskällfil som används för att lagra översättningar för ett specifikt program utvecklat med Qt SDK. M2TS- och MTS-filer liknar Video Transport Stream-filer som förklaras här men är riktade specifikt mot Blu-ray-videofiler.

Hur man öppnar en TS -fil

Video Transport Stream -filer som lagras på en DVD spelas upp i en DVD -spelare utan att behöva någon extra programvara. Om du har en TS -fil på din dator kan du öppna den med ett antal mediaspelare. VLC bör vara ditt första val eftersom det är helt gratis och kan öppna dessa filer på Mac, Windows och Linux. MPEG Streamclip är ett annat alternativ, och Windows -filmer och TV -appen kan också fungera. Om du inte kan få din fil att öppnas med VLC är filtillägget troligen redan kopplat till ett annat program. För att öppna den, försök dra den direkt till det öppna programfönstret eller använd Media > Öppna fil menyalternativ. Du kan också ändra programmet som för närvarande är associerat med .TS -filer och ställa in det som VLC. Ett annat alternativ för att öppna TS -filen är att byta namn på den till något som din befintliga mediaspelare stöder, som .MPEG. De flesta multimediaspelare stöder redan .MPEG -filer, och eftersom TS -filer är MPEG -filer, bör samma program också spela upp din TS -fil. Några icke-fri TS -spelare inkluderar Roxios Creator NXT Pro, Corels VideoStudio, Audials One, CyberLinks PowerProducer och Pinnacle Studio. Besök denna Get TypeScript -sida för program som stöder TypeScript -språket. Det är där du kan hitta plug-ins och program som låter dig öppna den här typen av TS-filer. Till exempel kan du använda TS-filer med Microsofts Visual Studio-program genom att installera TypeScript SDK för Visual Studio, eller detta plug-in för att öppna filen i Eclipse. Qt -översättning Källfiler öppnas med Qt, ett mjukvaruutvecklingspaket.

Hur man konverterar TS -filer

Flera gratis videofilomvandlare finns tillgängliga som kan konvertera TS till MP4, MKV eller till och med ljudformat som MP3. Freemake Video Converter är en favorit från listan som stöder dessa format och många andra. Om du använder Freemake Video Converter kan du också konvertera TS -filen direkt till en DVD- eller ISO -fil med till DVD utmatningsalternativ. Det är bäst att använda en offline, stationär omvandlare om filen är stor. Men du kan också konvertera TS till MP4 online utan att behöva ladda ner några program, med webbplatser som Zamzar eller FileZigZag. Kom ihåg att med onlinekonverterarna måste du först ladda upp filen och vänta på att den ska konverteras och sedan ladda ner den igen innan du kan använda den. Det är mycket bekvämare att använda en offline -omvandlare för större videor. Det finns förmodligen inte så mycket behov av att konvertera TS -filer från TypeScript -språket till något annat. Om möjligt gör dock konverteringen med samma program som öppnar filen. Du kan normalt hitta det här alternativet inom en Spara som eller Exportera meny. Om du vill konvertera din TS -fil till QPH (Qt Phrase Books) så att översättningarna kan användas med mer än ett Qt -program använder du ”lconvert” -verktyget som ingår i Qt SDK.

Kan du fortfarande inte öppna filen?

Det är möjligt att du läser feländelsen fel och behandlar en annan typ av fil som en TS -fil, vilket gör att den inte öppnas i de program som nämns ovan. Exempelvis är TSV -filer Tab Separated Values ​​-filer som delar två av samma filtilläggsbokstäver som TS men har inget att göra med videoinnehåll, TypeScript eller Qt SDK. Därför låter du dig inte använda den som den var avsedd genom att öppna en i programvaran som är länkad ovan. Detsamma gäller för många andra filformat. Några av dem använder tillägg som ADTS, TST, TSF, TSC, TSP, GTS, TSR och TSM. Om du har någon av dessa filer eller en annan som faktiskt inte slutar i .TS, undersök det specifika filtillägget för att se vilka program som kan visa, redigera och/eller konvertera det.

Vanliga frågor

  • Vad är det enklaste sättet att spela upp Video Transport Stream .TS -filer? Som ett behållarformat för MPEG, en videokodek som stöds i stor utsträckning, ändrar man helt enkelt namnet på tillägget till .MPEG låter dig spela upp din fil med ett större utbud av programvara.
  • Är .TS -filer ett bra videofilformat? ja! Även om det inte är så vanligt idag, eftersom .TS -filer är beroende av MPEG -codec, har de samma kvalitet som andra vanligare format, som .MP4.