Skip to content

Vad är en XLR -fil?

10 de september de 2021
xlr files 5a47a06b22fa3a0036597703

En fil med XLR -filtillägget är en Works Spreadsheet eller Chart -fil, mycket lik Microsoft Excel Excel XLS -format. XLR -filer skapas med Microsoft Works version 6 till 9 och kan lagra saker som diagram och bilder, men också vanliga kalkyldata som text, formler och siffror, i separata celler i kalkylarket.

WPS är ett annat filformat som används i Microsoft Works, men för dokumentdata (som DOC) istället för kalkylarkdata.

Hur man öppnar en XLR -fil

XLR -filer kan öppnas och redigeras med det nu avvecklade Microsoft Works. Vissa versioner av Microsoft Excel kan öppna det, men det kan bara vara möjligt för filer som skapades i Works version 8 och senare. OpenOffice Calc stöder också formatet. Om du använder Excel eller Calc, försök öppna det programmet först och navigera sedan till filen som du vill öppna. Du har vanligtvis bättre tur att öppna den på det här sättet än att försöka konfigurera din dator för att öppna XLR -filer med ett av dessa program som standard. Du kan också försöka byta namn på filen för att ha filtillägget .XLS och sedan öppna den i Microsoft Excel eller ett annat program som stöder dessa filer.

Hur man konverterar en XLR -fil

Zamzar är en gratis filkonverterare som körs i din webbläsare (det är inte ett nedladdningsbart program) och kommer att konvertera XLR till XLS, XLSX, PDF, RTF, CSV och andra liknande format. Du kan också ha tur att konvertera filen när den har öppnats i ett av de program som nämns ovan, som Excel eller Calc. Om du redan har Microsoft Works på din dator, men bara vill ha filen i ett annat format, kan du göra det där också. Att konvertera en XLR -fil med ett av ovanstående program görs vanligtvis genom Fil > Spara som meny. Om du till exempel använder Microsoft Works öppnar du bara filen och väljer det menyalternativet för att välja bland format som WKS, XLSX, XLSB, XLS, CSV eller TXT. Kom också ihåg tipset ovanifrån om att ändra filtillägget. Om du gör detta kommer det inte att konvertera det exakt, men det verkar fungera i många fall, så att du kan öppna det i alla XLS -visare/redigerare som du kan ha på din dator. Dessa initialer hänvisar också till en typ av elektrisk kontakt för ljudenheter. Du kan köpa en omvandlare för XLR till USB från webbplatser som Amazon.com.

Kan du fortfarande inte öppna filen?

Om din fil inte öppnas efter att du har testat förslagen ovan finns det en god chans att du inte riktigt har att göra med en XLR -fil. Det här är ganska enkelt att blanda ihop med tanke på att många filtillägg ser likadana ut. X_T är ett exempel. En annan är XLF, som är riktigt nära i stavningen men är reserverad för XLIFF -dokumentfiler; du kan läsa en med en textredigerare. XIP är ett annat som du kanske tror är relaterat på något sätt till en kalkylarkfil, men formatet macOS Signed Archive är det som använder detta filtillägg.