Skip to content

Vad är en XNB -fil?

13 de augusti de 2021
xna logo 58a72f255f9b58a3c965af84

Vad man ska veta

  • En XNB -fil är en XNA Game Studio -binär fil.
  • Filen används av Microsoft XNA Game Studio.
  • Extrahera bilder från en med XNB Extract, eller konvertera till ljud med XNB till WAV.

Den här artikeln beskriver vad XNB -filer är och hur du kan öppna en för att antingen extrahera PNG -filer från den eller spara ljudet i ett annat format.

Vad är en XNB -fil?

En fil med filtillägget XNB är en binär fil i XNA Game Studio. Den används för att spara ursprungliga spelfiler i ett proprietärt format. På engelska: en XNB -fil är vanligtvis en komprimerad fil full av bilder som visas i ett tv -spel skapat med XNA Game Studio, men de kan också innehålla ytterligare speldata som ljudfiler. Viss programvara kan hänvisa till dessa filer som sammanställd tillgång filer.

Hur man öppnar en XNB -fil

Den verkliga källan till XNB -filer är Microsoft XNA Game Studio, ett verktyg som fungerar med Visual Studio för att skapa videospel för Windows, Windows Phone, Xbox 360 och (nu nedlagda) Zune. Detta program är dock inte ett praktiskt verktyg för att extrahera bilder från XNB -filer. Din bästa insats är ett program som heter XNB Extract, som är ett bärbart verktyg (vilket innebär att ingen installation är nödvändig) som extraherar PNG -filerna från den komprimerade XNB -filen du arbetar med. För att använda den, kopiera XNB -filen till PACKADE mapp, gå tillbaka till föregående mapp och öppna Packa upp filer. Batoch leta sedan upp bilderna i OPACKAD mapp. Du kanske också kan öppna och/eller redigera XNB -filer med GameTools GXView. Om du har installerat GameTools men inte kan hitta GXView kan du öppna den direkt från installationsmappen, nästan alltid här: C: Program Files (x86) GameTools GXView.exe.

Hur man konverterar en XNB -fil

En vanlig filomvandlare konverterar inte XNB -filer. Verktygen som vi redan nämnde ovan är utformade för att få bildfiler ur en, vilket förmodligen är vad du vill göra. Du kan dock också prova TExtract, TerrariaXNB2PNG eller XnaConvert om programvaran från ovan inte hjälper. Med XNB till WAV kan du kopiera WAV -ljudfilen från en XNB -fil. Om du vill att WAV -filen ska ha ett annat ljudformat som MP3 kan du använda en gratis ljudomvandlare.

Kan du fortfarande inte öppna filen?

Om ovanstående verktyg inte öppnar din XNB -fil är det möjligt att din inte har något att göra med XNA Game Studio, i så fall är det ett helt annat format istället. Det bästa du kan göra är att se vilken mapp XNB -filen är lagrad i, vilket borde ge ett sammanhang som kan hjälpa dig att bestämma programmet som använder den. En vanlig orsak till att filer inte öppnas i de program du tycker att de borde arbeta med är om du läser fel filtillägget fel. Till exempel, även om XMB- och XNK -filer liknar XNB -filtillägget, är ingen av dem relaterade och öppnas därför inte med samma program.