Skip to content

Vad är en XVO -fil?

10 de augusti de 2021
xvo files 5a6b1ff4c5542e00365b9c77

En fil med filtillägget XVO är en intern RatDVD -videofil som används av ratDVD DVD -rippningsprogrammet. Ett antal filer följer normalt med XVO -filer, som XML-, IFO- och VSI -filer, som alla finns i en AV_TS mapp och sedan ZIP-komprimerad till ett format som ratDVD-programvaran kan känna igen.

Hur man öppnar en XVO -fil

XVO -filer är de faktiska videofilerna som utgör en .RATDVD -fil. När XVO -filer finns i detta .RATDVD -format dekomprimerar ratDVD -programvaran RATDVD -filen för att använda dess innehåll för att bygga en DVD. Så, bara för att vara tydlig, XVO -filerna själva öppnas faktiskt inte i ratDVD -programmet om de inte finns i .RATDVD -filformat. Om du vill använda XVO -filer med ratDVD måste du komprimera AV_TS mapp (den som innehåller XVO och andra filer) och Version.XML filen tillsammans (XML -filen ska finnas utanför mappen AV_TS) med ZIP -komprimering och byt namn på .ZIP -filen till en .RATDVD -fil. Du kan använda ett gratis fil zip/unzip program som 7-Zip för att skapa en ZIP-fil, men bara se till att komprimeringsnivån är inställd på ”ingen” så att data bara lagras i en .ZIP-fil och inte faktiskt komprimeras .

Hur man konverterar en XVO -fil

Medan en XVO -fil är en videofil, kan den inte konverteras av de flesta gratis filomvandlare eftersom den bara är del av en extraherad .RATDVD -fil. Det finns inget behov av att konvertera bara XVO -filen till något annat. När du istället har använt metoden som beskrivs ovan för att skapa .RATDVD -filen ur dina XVO -filer kan du använda ratDVD -programvaran för att konvertera .RATDVD -filen tillbaka till DVD -format (se denna handledning). Sedan bör du kunna använda en gratis videoomvandlare för att konvertera de resulterande VOB -filerna till ett filformat du är mer bekant med, som MP4, MKV, ISO, etc.

Kan du fortfarande inte öppna filen?

Om din fil inte öppnas med instruktionerna ovan är det troligtvis inte relaterat till ratDVD. Detta kan hända om du har läst fel filtillägget, vilket faktiskt är ganska enkelt att göra. Till exempel delar VX_ -filer två av samma filtilläggsbokstäver som vi ser med XVO -filer, men de är faktiskt helt oberoende. VX_ -filer är komprimerade virtuella enhetsdrivrutinfiler som Windows -operativsystemet använder. Du kan inte öppna en med ratDVD. Detsamma gäller för XOF, VXD, OVX, XVCT och andra. XV0 -filer är ännu mer knepiga eftersom nollan i slutet ser ut som bokstaven O. Det här är Lattice XVL -strukturfiler som återigen inte har något att göra med ratDVD. I alla dessa exempel måste du forska det där filtillägg för att lära dig mer om vilka program som kan öppna eller konvertera dem.