Skip to content

Vad är Internet Connection Sharing (ICS)?

18 de september de 2021
Couplesharinganinternetconnection 5c940a41c9e77c000149e4c9

Internet Connection Sharing, eller ICS, är en inbyggd funktion på Windows-datorer som gör att flera enheter kan ansluta till internet med en internetanslutning på en dator. ICS är en typ av lokalt nätverk (LAN).

ICS -funktioner

ICS använder en enda dator som gateway (eller värd) genom vilken andra enheter ansluter till internet. Datorer anslutna till gateway-datorn eller ansluta till den trådlöst via ett ad-hoc trådlöst nätverk kan använda ICS. Det finns flera anledningar till att du kanske vill konfigurera den här typen av nätverk:

  • Låter de flesta enheter (inklusive icke-Windows och äldre Windows-system) ansluta utan att installera ytterligare klientprogram.
  • Stöd för alla anslutna klienter att använda många olika protokoll, inklusive VPN och internetspel.
  • Klienter får automatiskt en IP -adress och konfigureras för DNS via ICS -datorn.

I Windows 98 eller Windows Me måste ICS aktiveras eller installeras på värddatorn från inställningen Kontrollpanelen Lägg till/ta bort program. (För att komma åt den här inställningen, gå till Windows Setup fliken och välj Internetverktyg > Delning av internetanslutning.) Windows XP, Vista och Windows 7 har den här inställningen inbyggd. (Leta efter egenskaper i lokalanslutningsegenskaperna under Delning fliken ”Tillåt andra nätverksanvändare att ansluta via datorns internetanslutning.”) ICS kräver att värddatorn har en trådbunden anslutning till ett modem, till exempel ett DSL- eller kabelmodem, eller ett AirCard eller annat mobildatamodem. Klientdatorerna måste också antingen vara anslutna till värddatorn eller anslutas via en trådlös adapter.

ICS för olika versioner av Windows och Mac

Mer information finns i hur du delar internetåtkomst på Windows XP, Vista och Windows 7. Du kan också dela din Macs trådbundna internetanslutning via Wi-Fi; denna process använder inte ICS, men det är liknande. Om du vill dela en internetanslutning mellan flera datorer använder du antingen en router eller, i Windows, aktiverar du Internet -anslutningsdelning så att andra datorer ansluter till en dator som har en internetanslutning.