Skip to content

Vad är Kleer Wireless Technology och var är det nu?

14 de augusti de 2021
kileer logo 5509b3b74a7543a290feba0b25b4a71c

Ljud- och enhetsanslutning använder flera trådlösa tekniker. Var och en har för och nackdelar. En i synnerhet – Kleer – har flugit under konsumentradarn samtidigt som den gradvis tagit sig in i fler produkter. Bluetooth har tagit marknaden för trådlösa högtalare och hörlurar med storm, så det kan vara lätt att missa nya utgåvor med Kleer -teknik. Men om du råkar uppskatta trådlöst ljud som inte äventyrar, så vill du börja ägna mer uppmärksamhet åt Kleer.

Kleer (även känd som KleerNet) är en proprietär trådlös teknik som fungerar i 2,4 GHz-, 5,2 GHz- och 5,8 GHz-intervallet och kan strömma 16-bitars / 44,1 kHz ljud. Användare kan njuta av ljud från CD/DVD -kvalitet från upp till 100 m med extra förmåner. Bluetooth med aptX-stöd kan leverera ”CD-liknande kvalitet.” Nyare Bluetooth -ljudenheter (t.ex. Ultimate Ears UE Roll 2 -högtalare, Master & Dynamic MW60 -hörlurar, Plantronics Backbeat Pro/Sense -hörlurar) kan hålla trådlösa avstånd upp till 100 f (30 m).

Kleer Versus Bluetooth

Trots Bluetooths senaste förbättringar upprätthåller Kleer en teknisk fördel med låg bandbreddsanvändning, låg latens av ljud, högt motstånd mot trådlös störning, extremt låg strömförbrukning (bättre batterilivslängd med 8-10 gånger mer, enligt uppgift) och förmåga att stödja upp till fyra Kleer-aktiverade enheter via en sändare. Den sista funktionen är särskilt idealisk för dem som är intresserade av att skapa robusta, märkesagnostiska hemmabiosystem och ljud från hela hemmet utan krångel med ledningar. Flera lyssnare kan njuta av samma film via Kleer -hörlurar, eller i olika rum kan Kleer -högtalare strömma från en enda musikkälla. Eftersom produkter som använder Kleer -teknik är kompatibla och driftskompatibla med varandra är användare inte fångade av ett varumärkes ekosystem (t.ex. Sonos). Även om det är ganska kraftfullt i sig, förblir Kleer mer av ett okänt utanför audiofil-, entusiast- eller hemmabiokretsar. Till skillnad från Bluetooth, som genomsyrar personliga ljud- och mobilmarknader, kräver användning av Kleer ofta en kompatibel sändare/adapter. Smartphones och surfplattor uppskattas för sin bärbarhet, så den genomsnittliga konsumenten är mindre benägen att hantera en dongle för att strömma musik av CD-kvalitet till en uppsättning Kleer-hörlurar. Som sådan bleknar alternativen för att köpa Kleer-aktiverade hörlurar, högtalare eller system jämfört med Bluetooth. Det kan förändras om och när tillverkare väljer att integrera Kleer-teknik i hårdvara som de har med Wi-Fi och Bluetooth. De som vill fördjupa sig i och uppleva världen av trådlöst streaming Hi-Fi-ljud via Kleer har några alternativ. Produkter är tillgängliga från en lista över välrenommerade företag som (men inte begränsat till): Sennheiser, TDK (vi har tidigare granskat TDK WR-700 trådlösa hörlurar), AKG, RCA, Focal, Sleek Audio, DigiFi och SMS Audio .