Saltar al contenido

Vad är Microsoft Outlook?

11 de julio de 2021
outlookscreenshot faa47bee52194249bad1bd303360f32e

Microsoft Outlook är ett program som främst används för att skicka och ta emot e-post. Den används också för att hantera olika typer av personuppgifter inklusive kalendermöten och liknande poster, uppgifter, kontakter och anteckningar. Microsoft Outlook är dock inte gratis; Du måste köpa den direkt eller betala en prenumeration för den om du vill använda den.

Utvecklingen av Microsoft Outlook

Microsoft Outlook introducerades för allmänheten 1997 och ingick i Microsoft Office 97. Outlook Express inkluderades i Windows XP (och var den enda gratisversionen). Sedan dess har Microsoft släppt ett överflöd av uppdaterade versioner, som alla erbjuder fler funktioner än den före den. Outlook ingår i många av Microsoft Office-applikationssviterna, inklusive Office 2010, 2013 och 2016, och Microsoft 365. Det är dock viktigt att notera att inte alla versioner inkluderar Outlook. Som ett exempel är Microsoft Outlook tillgängligt i Microsoft 365 Home men ingår inte i Office Home & Student 2016 för PC. Microsoft Outlook är ett program du betalar för och installerar på din enhet. En Outlook-e-postadress är en gratis e-postadress från Microsoft och kan nås gratis från Outlook-webbmailportalen: https://outlook.live.com/.

Behöver du Microsoft Outlook?

En skärmdump av Mail-appen i Windows 10.

Om du bara vill skicka och ta emot e-post behöver du inte köpa Microsoft Outlook. Du kan använda Mail-applikationen som ingår i Windows 8.1 och Windows 10. Du kan också få din e-post från din leverantörs webbplats (som https://mail.google.com/mail/). Om du behöver göra mer än så behöver du ett mer kraftfullt e-posthanteringsprogram. Med Microsoft Outlook kan du synkronisera dina personuppgifter med din telefon, surfplatta och andra datorer, förutsatt att du kan logga in på dem med ditt Microsoft-konto. Du kan sortera din e-post i mappar baserat på regler du skapar, skicka Out Of Office-meddelanden automatiskt, flagga e-postmeddelanden för uppföljning och få e-post från Exchange-servrar. Det senare innebär att du kan få både e-post och personlig e-post från samma Microsoft Outlook-applikation, även när du inte är på kontoret. Du kan inte göra det med Mail-appen som levereras med Windows 10. Du kan också fördröja sändningen av e-post, be om kvitton och mer. Det är också möjligt att integrera dina personuppgifter med Microsoft Outlook. Den innehåller en adressbok, kalender, uppgiftslista och virtuella klisterlappar. Vad du lägger i kalendern kan synkroniseras med dina andra enheter. Du kan delegera uppgifter till andra. Du kan också dela och delegera kalendrar.

Har du Microsoft Outlook?

En skärmdump som visar Outlook-ikonen på Start-menyn.

Du kanske redan har en version av Microsoft Outlook på din dator, surfplatta eller till och med din telefon. Du bör ta reda på det innan du gör ett köp. Så här ser du om du har Microsoft Outlook installerat på din Windows-enhet:

 1. Från Sökfönster Aktivitetsfält (Windows 10), den Start skärm (Windows 8.1) eller från Sök fönster på Start meny (Windows 7), skriv Syn och tryck Stiga på.
 2. Se för en Syn inträde.

För att ta reda på om du har en version av Outlook på din Mac, leta efter det i Upphittare sidofält, under Applikationer. För att ta reda på om du har Microsoft Outlook på din telefon; utföra en sökning från valfritt sökområde.

Var kan du få Microsoft Outlook

En skärmdump av Lifewire-artikeln Hur man registrerar sig för och installerar Office 365 med Windows.

Registrera dig för och installera Office 365.
Om du är säker på att du inte redan har en Microsoft Office-svit som inkluderar Outlook kan du få den senaste versionen med Microsoft 365. Microsoft 365 är dock en prenumerationstjänst och du betalar för det varje månad. Om du inte är intresserad av en sub kan du överväga att köpa Microsoft Outlook direkt. Vissa arbetsgivare, community colleges och universitet erbjuder Microsoft 365 gratis för sina anställda och studenter. Du kan jämföra och köpa alla tillgängliga utgåvor och sviter i Microsoft Store. Microsoft Outlook finns nu tillgängligt i följande Office-sviter:

 • Microsoft 365 Home
 • Microsoft 365 Personal
 • Office Home and Business 2016 för PC eller Mac
 • Office 2019 Home and Business för PC eller Mac

Dessutom:

 • Du kan köpa Microsoft Outlook separat för PC eller Mac.

När du har bestämt dig för att göra köpet, följ stegen som krävs för att ladda ner installationsfilerna. När det är klart, kör installationsprogrammet. Det är enkelt och oftast idiotsäkert om du väljer Microsoft 365.

Microsoft Outlook har många identiteter

En bild av ett par skor på trottoaren med frågetecken runt dem.

Människor refererar till Microsoft Outlook på många sätt och använder många olika termer. Detta skapar förvirring kring Microsoft Outlook, som helt enkelt är en enda applikation för hantering av e-post och annan personlig information. För fullständighetens skull bör du dock förstå att du även kan höra Microsoft Outlook i dessa termer:

 • Syn
 • Outlook 365
 • Outlook-e-post
 • Microsoft-e-post
 • Outlook Express
 • Outlook Online
 • Outlook Hotmail
 • Microsoft Office-e-post

Vanliga frågor

 • Vad är skillnaden mellan Outlook och Gmail? Både Outlook och Gmail låter dig komma åt dina meddelanden via POP3 eller IMAP. Du kan ställa in flera e-postleverantörer i Outlook, medan Gmail huvudsakligen används med Googles e-posttjänst. Generellt sett är Gmail gratis och erbjuder en mer strömlinjeformad upplevelse, medan Outlook är mer funktionsrikt och kräver ett abonnemang.
 • Vad är Outlook för iOS? Microsoft Outlook för iOS är Outlook-e-postklienten utformad för att fungera på iPhone och iPad. Det är särskilt användbart för personer som använder Outlook på skrivbordet och vill komma åt sina e-postmeddelanden på en iOS-enhet. Ladda ner det från App Store gratis.
 • Vad är min e-postadress i Outlook? Välj för att hitta dina anslutna e-postadresser i Microsoft Outlook Fil > Kontoinställningar > Kontoinställningar > E-post flik. För att hitta din Outlook.com-e-postadress, välj ditt profilfoto i det övre högra hörnet. din e-postadress ligger under ditt namn.
 • Vad är mitt Outlook-lösenord? Ditt Outlook-lösenord beror på e-posttjänsten som är ansluten till ditt Outlook-konto. Om du till exempel använder Gmail är ditt lösenord detsamma som du använder för att logga in på ditt Google-konto. Välj om du vill hämta ett Gmail-lösenord eller nästan vilket glömt lösenord som helst Glömt ditt lösenord? på e-postinloggningsskärmen.