Skip to content

Vad är Nintendo 3DS Play-mynt och hur använder du dem?

20 de juni de 2021
nintendo3dscoins 5818d1295f9b581c0b4c4d88

Play Coins är en digital valuta som du tjänar när du fysiskt går med din Nintendo 3DS eller 3DS XL i viloläge. Play Coins används för att köpa appar och specialföremål i vissa spel.

 

Hur man samlar in spelmynt

3DS-enheterna har en stegräknare som kan spåra dina steg. För varje 100 steg du tar tjänar du ett Play Coin. Du kan tjäna upp till 10 Play Coins per dag genom att gå, och du kan bankera upp till 300 Play Coins samtidigt. Spelmynt ackumuleras när din 3DS / XL är i viloläge, oavsett om systemet är parkerat på huvudmenyn eller i ett spel. Du kan dock inte samla Play Coins eller Mii-tecken (i StreetPass) om ditt system är avstängt, så kom ihåg att ha det i viloläge om du är ute och vill.

 

Spenderar spela mynt

StreetPass Mii Plaza

När du bär din Nintendo 3DS med dig kan du inte bara tjäna Play Coins utan du kan också skaffa nya funktioner och samla in andra Mii-karaktärer när din enhet ligger inom räckvidden för andra 3DS-enheter. Spela mynt du tjänade när du gick kan också spenderas i StreetPass. De kan till exempel användas för att köpa upplåsning i StreetPass minispel. Play Coins kan köpa pusselbitar i Puzzle Swap-minispelet som ingår i Nintendo 3DS / XL-hårdvaran. Detta är särskilt användbart för dem som bor i glesbygdsområden där det inte finns så många chanser att korsa vägar med andra 3DS-ägare som har sina enheter med sig. Eller så kanske du inte har mycket tur att stöta på 3DS-ägare även i befolkade områden.

AR-spelbutik

Nintendo 3DS har flera AR-spel (augmented reality) som bågskytte och fiske. Det finns också en butik kopplad till dessa AR-spel där du kan spendera dina Play Coins. Du låser upp butiken genom att slutföra de sex AR-spelen. Detaljhandelsspel använder också Play Coins för inköp.

Spel Spela myntköp
Animal Crossing: New Leaf Köp förmögenhetskakan
Kid Icarus: Uppror Köp ägg till Idol Toss-spelet
The Legend of Zelda: A Link Between Worlds Köp tips
Lego Star Wars 3 Köp karaktärer
Pokemon Rumble World Köp inbjudningar till Mii-besökare till din torg
Professor Layton och Azran Legacy Köp skattejaktutmaningar
Resident Evil: The Mercenaries 3D Köp vapenuppsättningar
The Sims 3: Husdjur Köp karma poäng
Sonic Generations Köp nya uppdrag
Super Smash Bros. Köp troféer

Nintendo Wiki har en komplett lista över spel som använder Play Coins. Eftersom din Nintendo 3DS / XL känner av rörelse som att gå för att tilldela Play Coins, kommer den att registrera några andra typer av rörelse och tilldela Play Coins. Om du till exempel skakar din 3DS / XL kan du också få Play Coins. Vissa spelare har placerat sina enheter på tvättmaskiner eller torktumlare för att tjäna Play Coins, men det kanske inte fungerar i alla fall. Placera din enhet i en tvättmaskin eller torktumlare är definitivt INTE ett sätt att lata tjäna Play Coins. Detta ger dig bara en trasig enhet och hindrar dig permanent från att tjäna Play Coins.