Skip to content

Vad är OxygenOS?

13 de september de 2021
oneplus launches oneplus 5 smartphone at berlin flash store 699356072 7e960491ee6c46c7ad4a60b060e670ef

OxygenOS är en Android -hud eller anpassad version, som uteslutande används på alla OnePlus -smartphones, inklusive de senaste modellerna. OnePlus -telefoner är Android -enheter, tillverkade av Kinas OnePlus, som har utformats för att konkurrera med sofistikering och förmåga hos ledande smartphones. OxygenOS ser ut och känns ungefär som Android, men den har en rad unika och användbara funktioner och är känd för att vara smidig och lyhörd. Det är utformat för att vara rent, enkelt och för att fungera med naturliga gester, så som användarna föredrar att styra sina smartphones. Här är en titt på några av de mest anmärkningsvärda OxygenOS -funktionerna. OnePlus är flitig med att hålla OxygenOS uppdaterad och synkroniserad med de senaste Android -versionerna. OxygenOS är för närvarande i takt med Android 10.

Gestfunktionalitet

OxygenOS hyllas för sin smidiga gestfunktion, som gör att användarna kan navigera naturligt. Gester ersätter ett traditionellt navigeringsfält, vilket skapar en sömlös helskärmsupplevelse. Svep uppåt från skärmens nedre mitt för att gå hem, svep uppåt och håll ned för att komma till den senaste appsidan och svep från skärmens vänstra eller högra kant för att gå tillbaka. För att växla mellan de två nyligen använda apparna, svep uppåt och till höger på skärmen när du är i en app. Gester utanför skärmen låter dig öppna och starta en app snabbt, medan musikkontrollgester gör det enkelt att flytta till ett annat spår. Svep ner skärmen för att ta en skärmdump och tryck snabbt två gånger på skärmen för att slå på eller av den.

Gestnavigering på lager Android är centrerad kring den pillerformade ikonen längst ner på skärmen och är inte alls lika omfattande, även om Android 10 ger förbättrad gestnavigering.

App Locker

Det inbyggda appskåpet i OxygenOS skyddar dina appar och data från alla som kan vara nyfikna nog att bända in i din enhet. Aktivera den här funktionen för alla dina appar eller endast vissa känsliga appar, och använd sedan en PIN -kod eller fingeravtrycksskannern för att öppna apparna. Detta är ett bra sätt att säkra ett kalkylblad med personlig ekonomisk data eller en meddelande -app med privata konversationer. För att aktivera appskåpet, gå till inställningar > Verktyg > Appskåpoch ange sedan en PIN -kod. Välj Lägg till appar och välj de appar som ska skyddas av appskåpet.

Skärmdump av App locker -funktionen i OxygenOS

Stock Android levereras inte med ett inbyggt appskåp; du måste lägga till en tredjepartsapp från Google Play-butiken.

Hyllan

Hylla är ett produktivitetsverktyg som visas när du sveper på startskärmen. Det är ett flytande sätt att visa appinnehåll utan att trycka på en ikon. Den visar senaste appar, aktuellt väder, kontakter, en memofunktion och mer. Du kan också visa viktig enhetsinformation från hyllan, inklusive återstående data, tillgängligt lagringsutrymme och batteriprocent. Hyllan är anpassningsbar, och du kan ta med widgets från andra appar installerade på din enhet. Stock Android har inte hyllfunktionen, men genom att svepa direkt på startskärmen öppnas Google Feed som visar rapporter enligt dina intressen, populära webbplatser och YouTube -kanaler. Det kan också visa väder och sportresultat.

Zen -läge

En ny OxygenOS -funktion som följde med OnePlus 7 och OnePlus 7 Pro heter Zen Mode. När den är aktiverad skickar Zen Mode en telefon till en digital trans och låser all aktivitet i 20 minuter. Du kan inte heller ändra dig och försöka väcka enheten, även om du stänger av telefonen. Detta är ett bra sätt att digitalt lossna och fokusera ditt sinne.

Skärmdump av Zen Mode OxygenOS -funktion

Spelläge och Fnatic -läge

Precis som Zen Mode, Gaming Mode och OnePlus 7 Pro: s ultramoduläge, Fnatic Mode, syftar till att stämma ut världen, bara den här gången är det så att du kan fokusera på din spelupplevelse. När det är aktiverat blockerar Gaming Mode och Fnatic Mode aviseringar och andra distraktioner. Fnatic Mode går längre, blockerar allt utom larm och stoppar också bakgrundsprocesser för att fokusera alla resurser på spelet.

Användare som spelar ett spel med OxygenOS Gaming Mode

Parallella appar

OxygenOS har en inbyggd funktion för parallella appar som låter OnePlus köra klonade versioner av andra installerade appar. Det här är bra om du har flera Twitter-, Instagram- eller Facebook -konton och inte vill logga ut från ett konto och logga in på det andra. Till exempel kan du köra en klonad version av Facebook för att använda båda dina konton samtidigt. Detta är ett exempel på de mest populära OxygenOS -funktionerna. Besök OnePlus OxygenOS -webbplats för att lära dig mer om fler funktioner, inklusive dess smarta galleri, funktionen för att låsa upp skärmen och mer.