Skip to content

Vad är Xbox Adaptive Controller och hur fungerar det?

31 de juli de 2021
what is the xbox adaptive controller and how does it work featured 05aeec9fe32b4c0293829c3f16335a52

Xbox Adaptive Controller är en speciell enhet som är utformad för att göra det lättare för personer med fysiska och psykiska funktionshinder att spela videospel. Enheten släpptes i slutet av 2018 i USA och har sedan dess gjorts tillgänglig i de flesta större regioner runt om i världen.

Xbox Adaptive Controller -design

Utformningen av Xbox Adaptive Controller verkar mycket grundläggande vid första anblicken, med två gigantiska svarta cirkelknappar som ersätter de traditionella A- och B-knapparna bredvid en större än normal D-pad och något större Xbox One-menyknappar. Trots sitt strömlinjeformade utseende har dock Xbox Adaptive Controller också 19 portar för ytterligare tillbehör som, när de är anslutna, kan fungera som ingångar för de andra knapparna på den vanliga Xbox -kontrollen, till exempel X, Y, RT, RB, LT och LB.

Hur är Xbox One Adaptive Controller annorlunda?

Med rätt tillbehör anslutna kan Xbox Adaptive Controller uppfylla alla huvudfunktioner för den traditionella Xbox -kontrollen.

Dess primära och mest uppenbara skillnader är dess formfaktor, vilket gör det lättare att använda av personer med låg fysisk samordning och dess anpassningsbarhet som gör att den kan anpassas för individuella användningsfall.

Tillgängliga Xbox Adaptive Controller -tillbehör

Xbox Adaptive Controller: s 19 portar stöder en mängd olika extra hårdvarutillbehör från första och tredje part som kan anpassa ingångarna till varje Xbox-kontrollknapp och göra spelet mer tillgängligt för personer med specifika behov. På grund av nischfaktorn för Xbox Adaptive Controller säljs vanligtvis inte handkontrollen och alla dess tillbehör i fysiska butiker och måste köpas online. Här är några av de tillbehör som stöds för Xbox Adaptive Controller.

  • Logitech Extreme 3D Pro Joystick: En traditionell spel joystick.
  • Body Mount Leg Kit: Ett stativ utformat för handkontrollen som kan anslutas till en arm, ben, kropp eller rullstol.
  • QuadStick: En spelkontroll för quadriplegics som tillåter spelare att mata in kontroller via munrörelser.
  • AbleNet -switchar: Stora knappar som kan placeras i olika positioner.
  • 3DRudder Foot Motion Controller: En ingångsenhet utformad för att placeras på golvet.
  • PDP One-Handed Joystick: En liten tillgänglig joystick som kan hållas i ena handen.
  • Stealth Switch 3 Foot Pedal: En större pedal som kan användas som knappinmatning.

Vilka konsoler stöder Microsoft Adaptive Controller?

Xbox Adaptive Controller stöds fullt ut på alla Xbox One -konsoler, inklusive den ursprungliga Xbox One, Xbox One S och Xbox One X.

Xbox Adaptive Controller och Xbox One S -konsolen.

Precis som de vanliga Xbox -kontrollerna kan Xbox Adaptive Controller också användas med Windows -datorer och surfplattor med Windows 7, Windows 8.1 och Windows 10. Windows 10 är det rekommenderade operativsystemet för Xbox Adaptive Controller eftersom det erbjuder större stöd för spel och kontrollanpassning via den kostnadsfria Windows 10 Xbox -tillbehörsappen. Support för Xbox Adaptive Controller förväntas fortsätta med framtida Xbox -konsoler och Windows -operativsystem. Den ansluts till Xbox-konsoler och Windows-datorer via Xbox Wireless Bluetooth och USB-C.

Var är Xbox Accessibility Controller tillgänglig?

Microsofts Xbox Adaptive Controller finns att köpa i Australien, Österrike, Belgien, Tjeckien, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Grekland, Irland, Italien, Nederländerna, Nya Zeeland, Norge, Polen, Portugal, Spanien, Sverige, Schweiz, Storbritannien och USA. Det primära stället att köpa Xbox Adaptive Controller är från den officiella Microsoft Store -webbplatsen, även om andra onlinebutiker också kan sälja den. Microsoft Store -webbplatsen skickas vanligtvis internationellt, så även om Xbox Adaptive Controller inte officiellt stöds i ditt land kan du fortfarande importera den genom att beställa den online.

Videospel som stöder den adaptiva Xbox -kontrollen

Xbox Adaptive Controller kan användas för att spela de flesta videospel på en Xbox One -konsol, inklusive Xbox One -titlar och de som kan spelas via bakåtkompatibilitet från Xbox 360 och ursprungliga Xbox -konsolgenerationer. De enda Xbox -spelen Xbox Adaptive Controller inte kan spela är de som enbart är beroende av inmatning via Kinect -sensorn eller smarttelefonen, t.ex. Dance Central Spotlight och den Bara dansa serier. På en Windows -dator kan Xbox Adaptive Controller användas för att spela alla spel som har kontrollalternativ för den vanliga Xbox -kontrollen. Alla Windows 10 -spel med märket Xbox Play Anywhere stöder garanterat Xbox -kontroller.

Har Xbox Adaptive Controller stöd för headset?

Ett 3,5 mm stereoheadsetuttag finns på Xbox Adaptive Controller. Detta ljuduttag stöder de flesta vanliga hörlurar, headset och hörlurar. USB -headset stöds dock inte. Inte heller är de ursprungliga Xbox -headseten speciellt utformade för den vanliga Xbox -kontrollen.