Skip to content

Vad du ska göra innan du säljer din BlackBerry

7 de september de 2021
b179b4490de1e9e11a042f1ae93b6846ccb2274d 5724cade5f9b589e3468eda6

Om du har en perfekt bra BlackBerry som ligger kan du tjäna lite pengar på att sälja den. Ändå finns det några saker du måste tänka på innan du säljer din gamla BlackBerry eftersom du inte av misstag vill lämna ut din personliga information till den nya enhetsägaren.

Ta bort SIM -kortet

Om du är i ett GSM-nätverk (T-Mobile eller AT&T i USA), ta bort ditt SIM-kort innan du lämnar över enheten till någon annan. Ditt SIM -kort innehåller din International Mobile Subscriber Identity (IMSI), som är unik för ditt mobilkonto. Köparen måste gå till sin egen operatör för att få ett nytt SIM -kort kopplat till sitt eget mobilkonto.

Lås upp din BlackBerry

Nästan alla BlackBerry -enheter som säljs av amerikanska operatörer är låsta till operatören. Det betyder att enheten endast kan användas på den bärare den köptes via. Transportörer gör detta för att de subventionerar kostnaden för enheter som köps av nya kunder och befintliga kunder som uppgraderar. När kunder köper telefoner till en subventionerad kostnad börjar transportören inte tjäna pengar på den kunden förrän kunden har använt telefonen i flera månader. Olåsta BlackBerry-enheter kan fungera i olika nätverk (t.ex. en olåst AT&T BlackBerry fungerar på T-Mobile). En olåst GSM BlackBerry fungerar också på utländska nätverk. Om du är utomlands kan du köpa ett förbetalt SIM -kort från en utländsk operatör (t.ex. Vodafone eller Orange) och använda din BlackBerry medan du reser. Genom att låsa upp din BlackBerry kan du sälja den till ett något högre pris än en enhet som är låst till en specifik operatör. Använd en välrenommerad upplåsningsprogramvara eller tjänst för att låsa upp din enhet, eftersom det är möjligt att skada din enhet i upplåsningsprocessen.

Ta bort ditt MicroSD -kort

Kom alltid ihåg att ta bort ditt microSD -kort från din BlackBerry innan du säljer det. Med tiden samlar du bilder, mp3, videor, filer och till och med arkiverade applikationer på ditt microSD -kort. Vissa av oss sparar till och med känslig data på microSD -kort. Även om du raderar data på ditt microSD -kort kan någon kanske återställa den med rätt programvara.

Torka din BlackBerry -data

Det mest avgörande steget innan du säljer din BlackBerry är att torka dina personuppgifter från enheten. En identitetstjuv kan göra stor skada med de personuppgifter som de flesta sparar på sina BlackBerrys. På OS 5, välj alternativ > Säkerhetsalternativ > Säkerhetstorkning. Välj på BlackBerry 6 alternativ > säkerhet > Säkerhetstorkning. Från skärmen Säkerhetstorkning på båda OSerna kan du välja att radera din programdata (inklusive e-post och kontakter), användarinstallerade program och mediekortet. När du har valt de objekt du vill radera anger du björnbär i Bekräftelsefält och klicka på Torka knapp (Rensa data på BlackBerry 6) för att radera dina data. Att utföra dessa enkla steg tar bara några minuter, men du skyddar din egen integritet och säkerhet. Du sparar också den nya enhetsägaren besväret med att behöva ta bort dina personuppgifter från enheten och ge dem friheten att använda den vid val av operatör. När du är klar kan du sälja din enhet med förtroendet att ingen annan kommer att kunna återställa dina data eller komma åt din trådlösa kontoinformation.