Skip to content

Vad ska du göra om din USB -internetdelning inte fungerar

11 de september de 2021
GettyImages 476295522 37cf3dee4672444aadd93e6d5310c5ba

Eftersom det vanligtvis används som en sekundär metod för att ansluta till internet, kan även det vara oerhört frustrerande när inte ens USB -nätdelning fungerar. Lyckligtvis finns det ett antal sätt att åtgärda internetdelningsproblem med Windows. Tips i den här artikeln fungerar för Windows 10, 8.1 och 7.

Så här fixar du USB -internetdelning fungerar inte

Innan du felsöker USB -nätdelningsproblemet du står inför är det en bra idé att se till att du har följt rätt steg för att dela Internet i Windows och ställa in det på din telefon.

 1. Inaktivera Wi-Fi: En trådlös anslutning kan ibland vara i vägen för internetdelning. Försök att inaktivera Wi-Fi för att se om det löser problemet med internetdelning med Windows 10. För att göra det på iOS eller Android, svep nedåt från toppen av skärmen för att visa kontrollcentret eller snabbinställningarna och tryck sedan på Wi-Fi ikon.

 2. Kontrollera att USB -kabeln fungerar och är ansluten: Kontrollera att din USB -kabel är korrekt ansluten i båda ändar. Om det behövs, koppla ur och koppla in den igen. Att testa en annan USB -kabel är också en bra idé om du har en till hands.

 3. Prova en annan USB -port: Använder du den snabbaste USB -porten på ditt system? Om du är ansluten till en USB 2.0 -port, försök med en USB 3.0 eller USB 3.1. Alternativt är det bara att prova en annan. Du vet aldrig om USB -porten är defekt.

 4. Starta om allt: Omstart av din dator eller bärbara dator och omstart av telefonen är kanske inte lösningen på allt, men det är förvånande hur ofta det kan fixa något. Prova det i det här fallet för att se om ditt Windows -internetdelningsproblem är åtgärdat.

 5. Kör Windows Felsökning: Windows Felsökning kanske inte alltid fungerar, men när det gör det kan det spara mycket huvudvärk. För att se om det kan lösa ditt problem med USB -internetdelning i Windows 10, sök efter ”Felsöka”I sökrutan i Windows och välj sedan det relevanta resultatet. När felsökningsfönstret laddas väljer du Nätverksadapter > Kör felsökaren, då följ instruktionerna på skärmen för att se om dina internetdelningsproblem är lösta.

 6. Uppdatera nätdelningsdrivrutin: Ibland är Windows egen drivrutin för internetdelning skadad och gör processen svårare än den borde vara. För att fixa det:

  1. Söka efter Enhetshanteraren i sökfältet i Windows och välj det relevanta resultatet.
  2. Titta ner i listan över enheter och välj Nätverksadapter för att utöka sina alternativ.
  3. Högerklicka eller tryck och håll kvar Fjärrstyrd NDIS -baserad Internetdelningsenhetoch välj sedan Egenskaper från popup -menyn.
  4. Välj Förare flik> Uppdatera drivrutinen > Sök automatiskt efter uppdaterad drivrutinsprogramvara.
  5. Följ instruktionerna på skärmen.

  Om det inte fungerar, försök upprepa processen, men istället för att välja Sök automatiskt … Välj Sök igenom min dator efter drivrutinsprogram > Låt mig välja från en lista över enhetsdrivrutiner på min dator. Se till Visa kompatibel hårdvara väljs, välj sedan Fjärrstyrd NDIS -baserad Internetdelningsenhet > Nästa.

 7. Uppdatera Windows och din enhet: Om specifika drivrutinsuppdateringar inte löser problemet kan en allmän Windows-, Android- eller iOS -uppdatering göra susen.

 8. Ändra dina APN -inställningar: Android -användare kan ibland fixa problem med Internetdelning genom att ändra sina APN -inställningar. Bläddra ner och tryck på APN -typ, skriv sedan in ”standard, dun”Tryck sedan på OK. Om det inte fungerar har vissa användare enligt uppgift lyckats ändra det till ”dun” istället.

 9. Ändra din MVNO -typ: Vissa Android -användare med internetdelningsproblem har funnit att det kan hjälpa att byta operatörstyp för mobilt virtuellt nätverk. Få åtkomst till den genom att gå till inställningar > Mobila nätverk > Namn på åtkomstpunkteroch tryck sedan på din mobilleverantör från listan. Bläddra ner och tryck på MVNO -typ, ändra sedan till IMSI.

 10. Om inget av ovanstående fungerar kan du alltid gå den trådlösa vägen. Du kan konfigurera din telefon som en Wi-Fi-värdpott och ansluta din bärbara dator eller skrivbord trådlöst. Om din enhet inte har stöd för trådlöst kan du alltid köpa en USB Wi-Fi-adapter.