Skip to content

Valheim kanske inte är klar, men det känns bra att spela

20 de juni de 2021
ValheimScreenshot2021.02.09 22.51.02.02 0a5220afb0b14d0290448898d5c2d8a6

Viktiga takeaways

  • Valheim blandar utmaningen med Dark Souls-spel med utforskningen av överlevnadsspel.
  • Trots att de var tidig tillgång, Valheim har massor av innehåll och känns polerat i sitt nuvarande tillstånd.
  • ValheimMinsta fokus på spelare-mot-spelare är en påminnelse om att överlevnadsspel inte behöver tvinga PVP-interaktioner för att vara roliga och engagerande.

Det kanske inte ser ut som mycket på ytan, med sin gamla skolpixelgrafik, men Valheim håller på att forma sig till att bli ett av årets bästa spel. Om man tittar på skärmdumparna som publicerats på spelets Steam-sida är det lätt att underskatta Iron Gate ABs första spel. Men under den pixelerade ytan är det jämnt, beroendeframkallande spel som är fyllt med innehåll, och det har redan börjat skapa vågor över sociala medier, Twitch och till och med på Steam själv. ”Ladda ner Valheim, ”Twitch-streamer och professionell esportvärd Alex” Goldenboy ”skrev Mendez på Twitter.” Det är $ 20 och är det bästa överlevnadsspelet som gjorts på en tid. #NotAnAd Jag älskar det bara. ”

Rise Up Warrior

Utöver att få beröm från tusentals på sociala medier, Valheim ligger för närvarande på plats 1 på Steams toppsäljarlista. Det har också en ”överväldigande positiv” recension på Steam, och allt av goda skäl. Harkening tillbaka till dagarna av pixelerade 3D-äventyr med sina bilder, Valheim har lärt sig mycket från moderna överlevnadsspel som 7 dagar att dö. Ett brutalt stridsystem som tvingar användare att blockera, parera och undvika attacker ligger i hjärtat av upplevelsen och hämtar inspiration från titlar som Mörka själar, känd för sina svårigheter. Resultatet är en smidig stridsupplevelse som gör att utforska världen känns spännande och samtidigt tvinga spelare att vara medvetna om vart de går.

Valheim-karaktär som utforskar skogen på natten medan du håller en fackla

Olika biomer viker för nya fiender och miljöfaror, som en frysande debuff som kräver drycker eller till och med ny rustning för att korsa säkert. Kombinerat med det djupa uppgraderingssystemet som visas i både vapen och rustning, Valheim bygger på samma nyckelfundament som många andra spel för överlevnadsutforskning har, och med en hel del polermedel utsmetade på toppen. Medan Valheim är en tidig åtkomsttitel, det känns inte som en. Det finns biomer som fortfarande är under uppbyggnad, och vissa av systemen kan fortfarande vara konstiga ibland, men det är smidigt att segla för blivande äventyrare.

Ny värld, ny mig

En av de mest spännande faktorerna som spelas in Valheim är den procedurgenererade världen som gör det möjligt för spelare att skapa sina egna spel och servrar, alla med sina egna unika världar. Det är ett utmärkt sätt att utforska spelets olika biomer och hemligheter på nya sätt, och du kan till och med hitta världsfrön som gör saker svårare från början – om du letar efter mer utmaning.

Valheim-karaktär som vilar vid ett lägereld i snön

Andra överlevnadsspel har också använt denna funktion för att hålla gameplay och kartutforskning känna sig fräscha Valheim känns lite mer polerad, med områden som går ihop utan några konstiga problem. Denna sammanhållning är viktig även i spel med processgenerering, eftersom det hjälper dig att vara nedsänkt i världen. Du kan spela spelet helt solo om du vill, även om samarbetet för flera spelare är en av dess bästa funktioner.

Liknar Re-Logics 2011-hit, Terraria, Valheim låter spelare släppa in i din värld med någon av de föremål som de redan har i sitt lager. Om du är en spelare som gillar att spela den här typen av spel solo, men du får klåda att hoppa in med några vänner, är alternativet alltid där. Det är också väldigt enkelt att ställa in och köra din egen server inifrån spelet, men en dedikerad server kan vara ett bättre alternativ för vissa användare.

Spelare mot spelare är också ett alternativ, även om systemet är baserat på spelarens samtycke. När de väl är aktiverade i inställningarna kommer de bara att kunna skada andra som har aktiverat det också. Bristen på tvungen PVP är ett stort plus, särskilt i en genre där spel som DayZ och Rost har drivit spelarkonflikter som ett primärt fokus. Vanligtvis, när ett spel kommer till tidig åtkomst, är det inte någonstans nära funktionen komplett. Tidiga åtkomstperioder kan ofta kännas utdragna, särskilt om spelet inte har mycket innehåll att erbjuda tidigt. Lyckligtvis för Iron Gate AB, Valheim känns redan som ett fullständigt spel. Och om den nuvarande byggnaden är något att fortsätta, kan denna tidiga åtkomstpärla bli ett av de bästa spelen 2021 har att erbjuda.