Skip to content

Varför Apple TV-appen finns överallt

25 de juni de 2021
Gaming WatchNow en US v3 d21dec912c0d49f8b1a993a0dadc6681

Viktiga takeaways

  • Apple TV körs på Xbox Series X och Series S.
  • Hela poängen med denna appmättnad är att låta dig betala för en Apple TV + -prenumeration, var som helst.
  • De Ted Lasso showen är ganska bra.

Apple TV kommer till Xbox, så du kommer att kunna titta Ted Lasso mellan anfall av Assassin’s Creed: Valhalla och Destiny 2: Beyond Light. När spelkonsolerna Xbox Series X och Xbox Series S startar den 10 november kan du logga in på Apple TV-appen och titta på alla dina favoritprogram. Vanligtvis gör Apple sina appar exklusiva för sina egna plattformar, men här är det och sprider sin TV-app som om det var Netflix. Vad pågår? ”Jag skulle säga att det är lite som att fråga varför iTunes eller iCloud finns på Windows eller varför Apple Music finns på Android”, berättade den långvariga Apple-journalisten och experten Jason Snell Lifewire via Twitter, ”eftersom tjänster måste sträcka sig utanför hårdvaruekosystemet.”

IPod-effekten

Den första iPod som lanserades 2001 och för att synkronisera ditt musikbibliotek var du tvungen att äga (eller köpa) en Mac och använda en FireWire-kabel. Det var inte förrän andra generationens iPod som stöd för Windows tillkom, och det var först för tredje generationens iPod 2003 att USB-synkronisering var möjlig och iTunes gjordes tillgängligt för Windows. Nu är det vettigt. Men tillbaka 2001 hade iMac fortfarande en glödande CRT-skärm och Apple-programvaran på en dator var nästan okänd. Och medan Apple har öppnat sig något (med appar som iCloud för Windows) fokuserar det fortfarande nästan helt på att sätta Apple-programvara på Apple-maskinvara. IPod var en framgång, men det skulle inte ha varit ett världsförändrande fenomen om varje köpare hade varit tvungen att köpa en Mac för att använda den. Och det är därför Apple sprider Apple TV så mycket som möjligt. ”Jag skulle säga att det är lite som att fråga varför iTunes eller iCloud finns på Windows eller varför Apple Music finns på Android.”

Apple TV finns överallt

”Apple TV-rutan fanns före Apple TV +. Det är Apples” premium ”-upplevelse”, säger Snell, ”[and it] gör det möjligt för dem att sälja en hög marginalbox till människor som vill ha full upplevelse, ner till den nya HomePod-hemmabiofunktionen. Men de behöver TV + för att vara överallt. ”TV + är Apples betalda prenumerationstjänst, dess alternativ till Netflix, HBO och resten. Och det är en stor skillnad mellan iPod 2003 och Apple TV + -tjänsten i dag (förutom att vara hårdvara och mjukvara). iPod var den bästa, coolaste och mest omtalade MP3-spelaren. Apple TV + är en nystartad tjänst med få övertygande program eller filmer som försöker sätta märke i ett hav av konkurrenter.

Var kan du använda Apple TV-appen?

Om du har en skärm kan du förmodligen titta på Apple TV + på den. TV-appen på din iPhone eller iPad är en start, eller så kan du använda Apple TV-set-top-boxen, en dyr dongel som också låter dig överföra video till din TV från andra enheter. På Mac-datorer som kör macOS Catalina kan du använda Apple TV-appen.

Dessa dagar kör de flesta smarta TV-apparater också Apple TV. Du kan också använda Amazons Fire TV eller din Roku-låda. Och det finns naturligtvis Xbox- och Playstation-konsolerna. Även om din enhet inte har en inbyggd app kan du bara använda en webbläsare för att titta på den.

Svaghet

Om Apple TV + var en skenande hit kunde Apple använda den som hävstång för att sälja fler iPhones, iPads och Apple TV-apparater. Men det är det inte, så Apple måste gå dit publiken redan är och försöka sälja TV-programmen baserat på kvalitet. Just nu är uppställningen inte övertygande. Det finns några anständiga TV-program, men inte tillräckligt för att du ska betala ett helt år. Apple förlängde till och med sitt årslånga gratisabonnemang (tjänat genom att köpa en Apple-enhet förra året) med ytterligare tre månader. Kanske blir Apple TV + den nya HBO. Men fram till dess kan vi njuta av en glimt av vad Apple gör när det står emot allvarlig konkurrens: Det spelar bra.