Skip to content

Varför är det inte för sent att köpa en Pixel 4a 5G

18 de juni de 2021
Google Pixel 4A 5G Smartphone 3 d8ed8f1c95984425aba59661b3c5475e

Viktiga takeaways

  • Trots att den är sex månader gammal erbjuder Googles Pixel 4a 5G fortfarande en av de bästa Android-upplevelserna i mellanklass just nu.
  • Med så mycket okänt om Pixel 5a är det svårt att säga om det kommer att överstiga vad Pixel 4a 5G redan erbjuder.
  • Garanterat stöd för Android-uppdateringar 2023 innebär att du inte behöver oroa dig för brist på support när som helst snart.

Det har gått sex månader sedan Pixel 4a 5G släpptes. Med Pixel 5a som kommer att släppas senare i år – och rykten om en Pixel 6 med en Google-tillverkad chipset som virvlar – kan det vara svårt att avgöra om Pixel 4a 5G fortfarande är värt $ 499. Spoiler alert – det är det. Smartphones är en av de knepigaste elektroniken som vi spenderar våra pengar på. Med teknik som utvecklas mer varje år och årliga utgåvor av de senaste flaggskeppsenheterna kan de beslut som möter smartphoneshoppare vara stressande. Är förra årets enhet fortfarande värt priset? Eller ska du vänta på att den senaste enheten släpps? När det gäller Googles Pixel-enheter tenderar de att behålla sitt värde även år efter släpp. ”Människor har behållit samma telefonmodell i nästan ett decennium tidigare utan problem när deras ekonomi inte tillät dem att köpa något nytt eller de bara inte kände att det var nödvändigt”, säger Rex Freiberger, VD för Gadget Review, till Lifewire i ett e-postmeddelande.

Framtidssäker

Smartphones är dyra. Även de mest prisvärda alternativen kan komma in på hundratals dollar, och det är inte en hanterbar summa pengar att dela med för de flesta. Så när du bestämmer dig för att släppa några hundra dollar för att ta en ny smartphone vill du försäkra dig om att du får något som är både överkomligt och användbart i minst några år.

Googles Android-telefoner har aldrig varit de mest tekniskt tilltalande enheterna. I sin kärna är dessa telefoner avsedda att erbjuda en smidig Android-upplevelse i kombination med bra programvara och en anständig kamera. Pixel 4a 5G träffar detta mellanklass perfekt till 499 $. Den har 5G-stöd och den erbjuder en stor OLED-skärm med tillgång till de senaste uppdateringarna för Android OS långt fram till 2023. Detta innebär att du kan förvänta dig uppdateringar till Android 12, Android 13 och till och med Android 14 innan du behöver oroa dig för att Google slutar stöd . Den inkluderade Qualcomm Snapdragon 765G är också en solid utmanare på mellanklassmarknaden, och det betyder att Pixel 4a 5G kommer att fortsätta att erbjuda jämn prestanda i ytterligare några år. Det klarar inte riktigt flaggskeppsuppsättningarna som Samsung och andra använder, men det är inte poängen med den här enheten.

Google Pixel 4a

”Den äldre modellen Pixels är robusta, robusta enheter som är bra smartphones. Om du inte behöver avancerad teknik får du mycket körsträcka ut ur dem.” Berättade Freiberger för oss. Google utmärker sig på att erbjuda en smartpresterande smartphone som har tillgång till några av de bästa tillgängliga Android-programvarorna. Inget uppblåst program – alla de värdelösa appar och spel som är installerade på din telefon när du köper det – betyder också mindre skräp för att sakta ner telefonen.

Ska du vänta på Pixel 5a?

Medan Google redan har bekräftat att Pixel 5a kommer fram senare i år, läcker läckage hittills en bild av en telefon som ser väldigt ut som Pixel 4a och Pixel 4a 5G. Renderings delas av Steve “Onleaks” Hemmerstoffer visa en ny telefon som ser ut precis som tidigare Pixel-telefoner, inklusive en OLED-skärm som liknar Pixel 4a 5G.

Eftersom Pixel 4a 5G verkar ha passat in där de vanliga XL-enheterna tenderar att gå – Google släppte tidigare både vanliga och XL-enheter för Pixel-serien (t.ex. Pixel 3, Pixel 3 XL) – det är möjligt att 5a kan kosta mer runt $ 349 för Pixel 4a, även med 5G. Om Google går med en större skärm är det dock meningsfullt för företaget att stöta det priset upp till något mer runt $ 500-intervallet, där Pixel 4a 5G för närvarande sitter. När du börjar titta på de kommande telefonerna beror allt på personliga preferenser. Google försöker inte vara det bästa av det bästa. Det vill bara erbjuda en prisvärd och smidig Android-upplevelse som kommer att pågå i ytterligare tre till fyra år. Om det är det du letar efter bör en Pixel 4a 5G passa alla dina behov.