Skip to content

Varför är jag besatt av Twelve South MacBook-fodral

23 de juni de 2021
IMG 1301 245d150412e347459e6fe788bdc3e31a

Viktiga takeaways

  • Twelve Souths BookBook-fodral är det bästa skyddet för min MacBook jag någonsin har använt.
  • Dessa dyra fodral ser ut som vackert åldrade antika läderböcker.
  • Den är bara tillräckligt stor för att skydda min bärbara dator men inte så stor att den är för tung att bära.

De flesta bärbara fodral är antingen tråkiga eller fula, men efter flera års sökning har jag upptäckt min favoritlinje av läderöverdrag för att hålla min MacBook säker. Twelve South gör MacBook-fodral som ser ut som vackert åldrade antika läderböcker. Fallen är dyra, men de har hållit min MacBook ding-free och kan till och med ha förhindrat ett rån. Till skillnad från de flesta fall ser Twelve South-versionerna faktiskt bättre ut när de används. De får en unik patina som personifierar omslaget och gör det till ditt eget. Lätta repor i lädret ger det karaktär, snarare än att se rörigt ut. ”Min MacBook är en viktig del av mitt liv, och jag säger att den förtjänar att se ut som en antik läderbok.”

Dyrt men unikt

Jag använder BookBook, som kostar $ 99,99. Denna modell har också en innerficka för förvaring av papper. På något sätt känns det inte skrymmande eller tungt att använda fodralet, även om det är 14,9 tum x 10,4 tum x 1 tum. Jag hade samma modell för min tidigare 13-tums MacBook Pro, och den fungerade lika bra. Det är svårt att förklara hur bra BookBook ser ut och känns. Äkta läder är vackert utformat, och ju längre jag äger det, desto mer märker jag de noggranna detaljer som gick in i dess design, som den subtila logotypen på ryggraden. Den är bara tillräckligt stor för att skydda min bärbara dator, men inte så stor att den är för tung att bära. Insidan av BookBook är fodrad med mikrofiber för att skydda ytan på din Mac från repor. När du zippar BookBook stängd är din bärbara dator avskärmad mellan två inbundna bokomslag, som båda har förstärkta hörn, medan ryggraden är stel och krossbeständig. Varje bokbok är gjord av premiumläder, och företaget hävdar att de är handgjorda, så att inga är lika.

Imponerande är också de dubbla dragkedjorna med läderdrag som vid första anblicken ser ut som bokmärken. Till skillnad från de flesta andra fall med dragkedja har dessa stängningar aldrig misslyckats med mig, inte ens efter många års användning. Det bästa med att använda BookBook-fodralet är att det är lika mycket en förklädnad som det är ett fall. Jag brukade skriva mycket på kaféer, och medan folk ofta frågade om läderboken jag bar, gissade de aldrig att det fanns en dator inuti. Jag berömmer min bokbok för att ha sparat min bärbara dator helt. För några år sedan var jag i SoHo-området i New York när jag lämnade min MacBook på ett kafébord. Jag var bara borta en minut, men någon hade tagit slut på kaféet efter att ha tagit flera bärbara datorer. Tjuven hoppade över min BookBook-klädda MacBook, och jag tror att det var för att han inte insåg att det var en dyr pryl i kåpan.

Mindre dyra alternativ

Om du vill dyka djupt ner i det antika fodralets kaninhål kanske du också vill köpa BookBook CaddySack. Detta fodral är en miniatyrversion av BookBook-fodralet för MacBook, men det är utformat för att rymma tillbehör som kablar, laddare och hörlurar. Twelve South gör också en serie BookBook-fodral för iPad, som jag har provat. Dessa är också vackert gjorda och ser ut som antika böcker, men jag kan inte rekommendera dem i det här fallet.

Ett bookBook-fodral som står upprätt bredvid en MacBook-bärbar dator.

De är för tunga och besvärliga att använda med en iPad som är utformad för att hållas i din hand. Men om du bara vill ha ett snyggt fodral som skyddar din iPad väl, kanske du vill kolla in dessa. Naturligtvis kan spendera nästan $ 100 på ett ärende slå vissa människor som absurt. En kollega rekommenderar det mycket billigare Mosiso-bärbara fodralet, som liknar BookBook och kostar mindre än $ 25. Naturligtvis, till skillnad från BookBook, är Mosiso inte av äkta läder.

Det finns också det spännande Vintage Sleeping Beauty-fodralet för bärbara datorer, som jag inte har provat, men liknar också en antik bok. Den här är gjord av polyester men klockar bara in på $ 39,99. Dessa billigare alternativ till BookBook ser frestande ut. Men jag ska vara lojal mot Twelve South. Min MacBook är en viktig del av mitt liv och jag säger att den förtjänar att se ut som en antik läderbok.