Skip to content

Varför är jag upphetsad att spela Spider-Man: Miles Morales

11 de juli de 2021
miles morales the man the spider man the game 5083891 a59a04b17da746a3a85fda077ac513f4

Viktiga takeaways

  • Spider-Man: Miles Morales är uppföljningen till 2018-talet Spindelmannen.
  • Spelet är det första som spelar Miles Morales, en svart och spansktalande superhjälte.
  • Insomniac har bevisat att de förstår Peter Parker och kan tackla andra Spider-Heroes.

Alla gillar Spider-Man; för vissa människor är deras föredragna Spider-Person Peter Parker. Detta gällde också för mig tills Miles Morales, en afro-latino-karaktär, kom in i Marvel Universe 2011. Sedan dess har han varit min Spider-Man. Under de senaste åren har Miles bara blivit populärare. Människor älskar hans komiska äventyr, hans tillfälliga framträdanden i tecknade serier och In the Spider-Verse kan vara en perfekt film. Så föreställ dig min förvåning när Miles dök upp i slutet av en trailer för Insomniac’s Marvel’s Spider-Man för PlayStation 4. Från och med den tiden kunde jag inte låta bli att undra hur det skulle vara för Miles att få sitt eget spel. Om några korta veckor kommer detta att bli verklighet. Tidigare i år meddelade Sony och Insomniac Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, och vid sidan av den avslöjade trailern kom två tankar över mig: ”Helvete, Miles!” och ”Jag hoppas att de inte förstör det.” Låt oss fokusera på det förstnämnda, först.

Det är min pojke!

2018-talet Marvel’s Spider-Man är ett fantastiskt, om än checklista-y, spel. Från den inledande scenen till det ögonblick som spelet ger dig kontroll, känner du dig som Spider-Man och kan relatera till Peter Parker, särskilt hans ekonomiska problem. Under dessa inledande ögonblick bevisar Insomniac att de förstår både Peter och Spidey och att människor vill komma till åtgärden så snabbt som möjligt. En ny Spider-Man: Miles Morales trailern gav oss en glimt av hur det blir att svänga runt som Miles, och det förmedlas omedelbart till dig, genom hans stil av webbsvängning, att Miles är inte Peterdet borde han inte heller vara. Han är yngre, mindre erfaren, utmanande och förmodligen överdriven. Men också kanske han älskar att ha sina krafter; det finns ett ögonblick när han är i (bakåt) fritt fall, då svänger webben och ropar: ”Let’s Go!”

Det är Miles. Otvivelaktigt. Det påminner om att han kom till sin rätt i Spider-Verse (ännu ett kraftfullt ögonblick). Och personligen är det vad jag skulle göra om jag hade spindelbaserade krafter, webbskyttar och nerven att svänga runt i en stad. Poängen är att jag litar på Insomniac att spika igen när Miles är den som svänger runt, håller fiender i brevlådor och påminner spelare om att han är sin egen person.

Var försiktig

Jag har ett stort problem med Insomniacs första utflykt med Spider-Man, och det handlar om Miles pappa, polis Jefferson Davis. Eller snarare vad Insomniac gör med sin karaktär; det är källan till mitt tveksamhet Spider-Man: Miles Morales.

[Spoilers for Marvel’s Spider-Man] I spelet möter du och interagerar främst med officer Davis genom Peter / Spider-Man, men aldrig Miles. Davis är en karaktär i Spideys berättelse och är inte riktigt en del av Miles förrän handlingen behöver riktiga insatser och beslutar att döda honom. Från denna punkt används Davis som ett medel för vilket Miles kan relatera till Peter, som, som vi alla vet, förlorade sin farbror Ben. Men vi ser Miles och Peters första möte och interaktion ur den senare perspektivet. Vi vet inte vad som går igenom Miles huvud; vi vet inte hur Miles förhållande till sin pappa var; vi får inte spendera betydande tid med dem båda tillsammans innan man tas bort från berättelsen. Det suger. Och det ignorerar den del där vi nu har ännu en färgfamilj där en förälder är frånvarande. Trevlig. Miles berättade i huvudsak för Peter att komma ur ansiktet med sin förutsägbara kondoleanser var dock okej.

Jag sa tidigare att Insomniac förstår Peter / Spidey, men hur de introducerar och använder Miles och hans familj får mig att undra om de förstår Miles i samma utsträckning. Jag är ingen serietidningspurist, men Jefferson Davis verkar frustrerande underutnyttjad i spelet. Nu, säkert, kanske det nya spelet är där vi kommer att se Insomniac verkligen bevisa att de kan göra rätt av Miles och hans vänner och familj, men deras första utflykt med Morales-familjen känns som ett snubblar snarare än en intressant hoppning. Det kan vara för sjukligt att säga att liket av Miles pappa var viktigare för Insomniac än hans liv och röst, men det är där jag är personligen. Just nu är jag försiktigt nyfiken på att se vilka situationer de sätter Miles mamma i, nu när hon är kandidat. Här hoppas jag att de inte går i full serietidning och säger att Miles pappa förfalskade sin död, SHIELD räddade honom eller något annat. Inte bara skulle det ta bort den här karaktärens förlust, men moderna medier bör undvika tvålopera avslöjar utklädda som bra plotutveckling.

Det är ett trossprång

Jag gjorde allt jag kunde under 2018-talet Marvel’s Spider-Man, minus DLC, och de två åren sedan är det tillräckligt med tid för att få klåda att bli en web-slinger igen. Och den här gången får jag spela i en bättre färg och färgschema.

Två vyer av Miles Morales som Spiderman.

Min spänning att spela som Miles i hans första stora budgetspel uppväger också mina berättelser om berättelser, även om Evan Narcisse (io9, Kotaku, Rise of the Black Panther) tjänar som berättande konsult på spelet hjälper till att lindra dessa bekymmer något.

Ärligt talat, det finns inget sätt jag är inte att spela det här spelet och Game Informers djupa dyk i spelet med utvecklarintervjuer den här månaden har bara gjort mig mer upphetsad. Inget annat spel får dig att känna dig som Spider-Man, och väldigt få låter dig spela som en ung man i färg – en som redan är älskad av många. Insomniac’s Marvel’s Spider-Man: Miles Morales kommer ut på PlayStation 4 och PlayStation 5 den 12 november.