Skip to content

Varför är Nintendo eShop på Switch Console fortfarande så dålig?

25 de maj de 2022
eshop1 8527dd6ab69a42d081662de19f3bb790

Nyckel takeaways

  • Nintendo eShop på Switch Console är en enda röra, men det behöver det inte vara.
  • Organisationen är extremt minimal och gör inaktiv surfning till en syssla.
  • Att begränsa inköpen till en vara i taget avskräcker i princip att spendera pengar.
Så mycket som jag älskar min Switch, det går inte att förneka att Nintendo eShop på Switch-konsolen är … låt oss gå med mindre än idealisk. eShop on Switch gör helt enkelt inte systemets omfattande bibliotek av mestadels fantastiska utgåvor rättvisa. Man kan hävda att det beror på att Nintendo inte har lika mycket erfarenhet av digitala marknadsplatser som sina kamrater, antar jag. Jag skulle dock hävda att detta inte gör någon skillnad, eftersom företaget ägnade sig åt konceptet under 3DS, Wii och Wii-U-eran. Jag förstår inte varför Nintendo bestämde sig för att ställa upp saker som det gjorde eller varför det inte har justerat någonting under åren sedan. Att designa om ett online-skyltfönster är en utmaning, och uppdatering skulle kräva att den är offline åtminstone en liten stund. Jag förstår allt det där. Och ja, varje sekund som eShop ligger nere är förlorade intäkter. Det fattar jag också. Ändå kan jag inte låta bli att känna att det skulle vara positivt att förbättra användarupplevelsen. ”Det faktum att det inte finns någon kundvagn eller någon form av Mario-märkt motsvarighet är förbryllande. Om jag vill köpa två eller flera spel kan jag bokstavligen inte köpa dem tillsammans.”

Det är så oorganiserat

Det kanske mest uppenbara problemet är organisationen – eller bristen på den. Uppenbarligen är eShop inte jämförbar med frigångsgången på en TJ Maxx, men det känns ofta som ett skitjobb när jag försöker surfa. Tack och lov finns det åtminstone en sökfunktion, men det fungerar bara om jag letar efter något specifikt. Om jag vill se mig omkring med mindre fokus måste jag gräva igenom sökkriteriemenyer – vilket inte direkt uppmuntrar till impulsköp. De mest nödvändiga sakerna visas, som de senaste släppen och Kommer snart, men även om dessa är tillräckliga huvudkategorier, saknar de subs. Great Deals har ett filteralternativ, vilket är bra, men det är den enda eShop-kategorin med en. Med Best Sellers kan du bara växla mellan Alla spel och Spel endast nedladdning. Det är vettigt varför Nintendo skulle prioritera ett filter för saker som är till rea, men hur är det med allt annat? Och så är det önskelistan. Jag är väldigt glad att eShop har en eftersom den ger mig ett sätt att bokmärka titlar som jag är intresserad av men inte kan köpa eller inte är villig att köpa ännu. Det är inte direkt nödvändigt för modern onlineshopping, men det är ändå extremt användbart.

En skärmdump av de senaste släppen i Nintendo E-Shoppe.

Så varför kan jag inte organisera det på något sätt? Jag kan inte sortera i alfabetisk ordning eller efter pris, jag kan inte bara se vad som finns på rea och jag kan inte ens organisera dem efter släppdatum. Spel visas bara i den ordning jag har lagt till dem. Och varför tas inte spel jag har köpt bort automatiskt?

Shopping känns dåligt

Mindre omedelbart uppenbart men ännu värre än bristen på organisation är handlingen att köpa något. Åh, den är funktionell, visst. Jag kan lägga till ett spel i min kundvagn, ge Nintendo pengar och sedan ladda ner saker. Jag kan lägga till kredit på mitt konto via kort som köpts i butik eller fylla på min plånbok med ett kredit- eller betalkort. Jag kan förskottsbetala för något innan det släpps och ha det installerat på mitt system och redo att gå vid lansering. Vet du vad jag inte kan göra? Köp mer än en sak åt gången. När jag säger att detta är det största problemet jag har med eShop så skojar jag inte. Det faktum att det inte finns någon kundvagn eller någon form av Mario-märkt motsvarighet är förbryllande. Om jag vill köpa två eller flera spel kan jag bokstavligen inte köpa dem tillsammans. Istället är det en tråkig process att välja ett spel, gå igenom stegen för att köpa det och sedan upprepa processen för nästa. Det, eller försök att mentalt rita ut summan, lägga till det närmaste förinställda värdet på mitt konto och sedan köpa allt en efter en.

En skärmdump från önskelistan i Nintendo e-Shoppe.

Visst, detta görs desto mer frustrerande eftersom jag inte har min kortinformation sparad för min sinnesfrid. Jag är säker på att det är lite mindre irriterande att köpa i eShop när du bara måste välja Lägg till pengar och inte skriva in kortinformation. Men trots det måste du fortfarande gå till köpskärmen, välja det dollarbelopp du vill använda (om ditt saldo är under priset) och verifiera – varje gång för varje enskilt spel. Att köpa spel på eShop på Switch-konsolen är inte den absolut sämsta detaljhandelsupplevelsen, men det är definitivt konstigt. Det känns både ålderdomligt och obstinat, som någon som vet att deras metoder är mindre effektiva men som håller i sig eftersom det är deras metod. Jag hoppas verkligen att detta förändras när vi kommer till Nintendos nästa konsol.