Skip to content

Varför Bethesdas Xbox-exklusivitet är en bra sak

30 de juni de 2021
sean do EHLd2utEf68 unsplash 0706afe2039945ceb8645a4d96092657

Viktiga takeaways

  • Bethesda har officiellt gått med i Xbox-familjen.
  • Framtida Bethesda-spel kan vara exklusiva för PC och Xbox.
  • Även om det är en besvikelse för PlayStation-fans kan detta vara ett utmärkt drag för Xbox- och PC-spelare.

Nu när Bethesda Softworks officiellt har gått med Microsoft har PC- och Xbox-fans en ljus framtid att se fram emot, säger experter. När nyheterna om att Bethesda gick med i Xbox-familjen först bröt ut för flera månader sedan var många oroade över vad det skulle kunna betyda för framtiden för Bethesdas spel på icke-Xbox-plattformar. Nu när affären officiellt har gått igenom har vi äntligen fått ett svar. I framtiden kan vissa Bethesda-titlar bara finnas tillgängliga på Xbox och PC, vilket innebär att PlayStation-fans kan missa. ”Bethesda-affären är ett stort steg för Microsoft och Xbox,” sa Josh Chambers, redaktör på HowtoGame, till Lifewire via e-post. ”Det lägger inte bara till den omfattande listan över utgivare som de förvärvat på senare tid, det stärker också Xbox Game Pass till en helt ny nivå.”

Bygga ut katalogen

Trots spänningen kring båda Microsofts nya konsoler har många upplevt att Xbox Series X och Xbox Series S inte ger tillräckligt med anledning att köpa dem. ”Allt som pratar om Game Pass och värde, och det enda lanseringsdatumet Game Pass-spelet för Xbox Series X och S är Gears Tactics … vilket betyder att alla andra spel (inklusive Tactics) är bara nuvarande generation eller 360 eller Xbox. Det är dåligt värde och brist på anledning att köpa … ”en användare skrev på Twitter.

Medan många var överens om att nästa generation av Xbox-konsoler saknade nya spel, kunde Bethesdas senaste förvärv av Xbox vara ett steg framåt i detta avseende, särskilt när Microsoft fortsätter att driva sin månatliga prenumerationstjänst, Game Pass. ”Med tillägget av Bethesda kreativa team bör spelare veta att Xbox-konsoler, PC och Game Pass kommer att vara det bästa stället att uppleva nya Bethesda-spel”, skrev Phil Spencer, chef för Xbox, i ett blogginlägg, ”inklusive några nya titlar i framtiden som kommer att vara exklusiva för Xbox- och PC-spelare. ” Den sista delen av detta uttalande ger mycket hopp till bordet för Xbox- och PC-spelare. Medan nyare utgåvor som Fallout 76 kan ha varit en besvikelse, Bethesda och dess moderbolag, ZeniMax Media, har samlat mycket kärlek från spelare tack vare släpp av titlar som The Elder Scrolls V: Skyrim. Möjligheten att spela de framtida titlarna uteslutande kan hjälpa till att driva nuvarande och nya fans av Xbox att plocka upp Series X eller Series S.

A Good Time to Be an Xbox Fan

Sedan Game Pass lanserades och sedan lanseringen av Xbox Play Anywhere har Xbox-konsolen inte haft några riktiga ”konsolesäljare” eller exklusiva titlar. Nu när Bethesda funderar på att släppa exklusiva titlar på konsolen och PC kan vi äntligen se något som driver serien X att verkligen känna sig som en nästa generations konsol. Det är viktigt att notera att inte alla Bethesda-spel kommer att vara exklusiva, åtminstone inte ännu.

”Det finns avtalsenliga skyldigheter som vi kommer att se igenom som vi alltid gör i alla dessa fall”, förklarade Spencer i ett rundabord som hade premiär den 11 mars. ”Vi har spel som finns på andra plattformar, och vi ska för att stödja dessa spel på plattformarna de är på. Det finns spelargemenskaper – vi älskar dessa gemenskaper – och vi kommer att fortsätta investera i dem. ” ”Men om du är Xbox-kund är det jag vill att du ska veta att det handlar om att leverera fantastiska exklusiva spel till dig som skickas på plattformar där Game Pass finns. Det är vårt mål. Det är därför vi gör det här.” I en tid där Xbox har fått mycket kritik för sin brist på exklusiva, är det bara vettigt att sätta framtiden för Bethesdas hittitlar på PC och Xbox. Det finns också alltid möjligheten att vi ser Bethesda-spel som debuterar som tidsinställda exklusiva på Xbox och sedan släpps på PlayStation månader eller till och med år senare. ”Även om det har varit lite tyst om framtida Xbox-exklusiva spel från Bethesda,” berättade Chambers, ”skulle jag förvänta mig att vi antingen kommer att se en exakt exklusivitet av nästa del från Elder Scrolls-serien och potentiellt full exklusivitet av Starfield, den nya IP-adressen från Todd Howard. ”