Skip to content

Varför bytte jag nästan från en iPhone till en Pixel

25 de juni de 2021
PXL 20210407 214745170b 787a0816bcf54d54ba94f9c9230ac77f

Viktiga takeaways

  • Jag fick chansen att jämföra Googles senaste Pixel-telefoner med min älskade iPhone 12 Pro Max.
  • Pixlarna verkade snabbare än iPhone, även om båda var mer än snabba nog för de flesta användningsområden.
  • Jag föredrog de mjukare tonerna på iPhone-skärmen såväl som iPhones utmärkta bilder.

Jag har tagit de senaste Google Pixel-telefonerna för en provkörning, och de är nästan tillräckligt bra för att fresta mig från min iPhone 12 Pro Max. Min kärleksaffär med iPhone går tillbaka till den första modellen som släpptes, och jag är glad över det senaste Apple-flaggskeppet. Så jag förväntade mig inte att bli beundrad av Googles Pixel-enheter. I slutändan tyckte jag mycket om Pixels, men fördelarna räckte inte för att jag ville byta.

Google vs Apple

Att välja min favorittelefon var ett tufft beslut med så bra val. IPhone 12 Pro Max erbjuder en mjukare skärm men efter att ha tillbringat lite tid med pixlarna tycker jag att deras form är mycket mindre besvärlig än iPhone.

Design: Pixel

När jag avboxade Pixel 5 och Pixel 4a från tillverkaren blev jag förvånad över hur mycket jag gillade deras design. De är snygga och snygga utan något av de senaste telefonerna från OnePlus.

Det finns en taktil kvalitet i alla Googles produkter med mjuka linjer som ber om att smekas. Det är en ganska kontrast till det hårda utseendet på iPhone 12 Pro Max.

Skärm: iPhone

Förstärkningen av de två pixlarna gjorde deras utmärkta skärmkvalitet nästan blind. Pixlarna verkade skarpare och tydligare än skärmen på iPhone. Men efter att ha använt pixlarna i några dagar började jag längta efter de lite mjukare färgerna på iPhone. Jag kritiserar mina preferenser för iPhone-skärmen till Apples True Tone-teknik, som automatiskt justerar ljusstyrka och färg.

Hastighet: Pixel

Apple skryter med hastigheten på iPhone 12 Pro Max A14 Bionic-chip. Efter övergången från en iPhone 7 Plus nyligen var Pro Max-hastigheten en uppenbarelse när det gällde att surfa på nätet. Men jag blev förvånad över att upptäcka att pixlarna i verkligheten var snabbare än iPhone. Pro Max är utan tvekan tillräckligt snabb, men pixlarna var bara en snabbare öppning av appar och navigering genom operativsystemet.

Storlek: Pixel

Jag älskar den gigantiska skärmen på Pro Max eftersom den är tillräckligt stor för att ersätta min iPad för att titta på filmer.

Närbild av någon som håller Google Pixel 5 och Pixel 4a.

För dagligt bruk föredrog jag de mindre storlekarna på pixlarna, vilket fick mig att inse att det finns en sak som är för stor när det gäller skärmar.

Kameramöte

Bilder kommer ofta ner till personliga preferenser när du går längre än de tekniska specifikationerna. Både pixlarna och iPhonesna har enorma megapixelantal och den senaste programvaran för att bearbeta foton. I slutändan gillade jag bilderna som iPhone tog bättre men din körsträcka kan variera så var noga med att prova båda i en butik om du väljer mellan modellerna.

Kameror: iPhone

Både Pixels och iPhone tog fantastiska bilder, men jag föredrog det mer naturliga utseendet på Pro Max-bilderna. Jag tyckte också att Pixel-kameraappen var mycket klumpigare att använda än den som ingår i iOS.

Batterilivslängd: iPhone

Pro Max och Pixels varade båda under en hel dags användning. Men vid sänggåendet tappades Pixel 5 medan iPhone hade lite avgift kvar.

Tillbehör: iPhone

Apples MagSafe-tillbehör är en elegant och praktisk serie magnetiska widgets som förbättrar din telefon.

Belkin 3-i-1 trådlös laddare med MagSafe

Google har inte riktigt samma urval av tillbehör för sin Pixel-linje, även om tredje part gör många spännande prylar.

Fodral: Pixel

De fall som Google gör för pixlarna är några av de trevligaste jag någonsin har hanterat. De har intressanta tygstrukturer som känns bra i handen och skyddar telefonerna väl. Silikonfodralet för Pro Max är lite klibbigt i jämförelse.

Laddning: Pixel

Pixel 5 erbjuder en omvänd trådlös laddningsfunktion som låter dig förvandla din telefon till en trådlös laddningsplatta. IPhone har trådlös laddning, men det är det.

OS: iPhone

Så mycket som jag tyckte om att använda pixlarna var jag glad att återvända till de välbekanta gränserna för iPhone-operativsystemet i slutet av dagen. Apparna för iOS är bara mycket bättre än vad du kan få för Android. Efter att ha tillbringat tid med pixlarna blev jag förvånad över hur mycket jag tyckte om att använda dem. Pixlarna och iPhone är alla solida enheter med fantastiska kameror och snabba processorer. Men i slutet av dagen kommer jag att hålla fast vid min iPhone 12 Pro Max tack vare dess kombination av en fantastisk skärm, högt inställd programvara och utmärkt batteritid.