Skip to content

Varför Chrome OS-uppdateringar är uppmuntrande

19 de juni de 2021
brooke cagle C v1p2DTakA unsplash 58ae5565139e42d78f80895dda99a016

Viktiga takeaways

  • Chrome OSs senaste uppdatering lägger till Live Captions, en ny Diagnostics-app och enklare sökning.
  • Experter säger att uppdateringen är en fortsättning på Googles förbättrade stöd för Chrome OS-enheter.
  • Fortsatt support från Google kan leda till att Chromebooks blir några av de mest tillgängliga och prisvärda datorerna som är tillgängliga för användarna.

Den senaste uppdateringen för Chrome OS gör Googles billigare bärbara datorer ännu mer tillgängliga och lättare att felsöka. Trots att de är populära och enkla att använda, har Chromebook inte haft den bästa informationen om support och uppdateringar. Google har försökt ändra det i några år nu, och den senaste uppdateringen förbättrar bara det Chrome OS har att erbjuda genom att lägga till nya tillgänglighetsfunktioner och bättre felsökning. ”Den mest spännande uppdateringen vi hittat är definitivt Live Captions,” sa Remco Bravenboer, ägaren till Laptoid, till Lifewire i ett e-postmeddelande. ”En annan uppdatering, som är ganska spännande, är Diagnostics-appen som kommer till Chrome OS i den här uppdateringen. Det kommer att vara någon form av verktygslåda som kan hjälpa användare att felsöka alla sina Chromebook-problem.”

Hitta tillgänglighet

Live Captions är lätt en av de viktigaste funktionerna för att komma till Chrome OS sedan lanseringen av de första Chromebooks 2011. Google lanserade tidigare samma funktion i Chrome på datorer, men det gör nu hoppet till de flesta Chrome OS-enheter, för. ”En annan uppdatering, som är ganska spännande, är Diagnostics-appen som kommer till Chrome OS i den här uppdateringen.” Google har inte sagt exakt vilka enheter som kommer att få det, men om din Chromebook släpptes under de senaste åren borde du inte ha mycket problem med att uppgradera till den. Bravenboer säger att uppdateringen tog lite längre tid att ta med till Chrome OS-enheter eftersom den är beroende av en speciell avkodare inbyggd i operativsystemet. Nu när det är tillgängligt hjälper det dock att göra Chromebooks ännu mer tilltalande för dem som litar på bildtexter när de tittar på media och annat innehåll.

Supportproblemet

Medan Google har arbetat för att erbjuda utökat stöd för Chromebooks, kommer en stor del av den senaste uppdateringen förhoppningsvis att bidra till att minska de problem som användarna har. Teknik kan göra ditt liv mycket enklare. Trots hur långt datorer och annan elektronik har kommit kan det alltid bli hicka. Googles nya Diagnostic-app ser ut att hjälpa till att göra felsökning av dessa problem mycket enklare.

”Google har tänkt mycket på sin Diagnostic-app”, berättade Alina Clark, grundare av CocoDoc, till Lifewire i ett e-postmeddelande. Clark säger att appen ska tillåta användare att enkelt felsöka problem med sina batterier och andra problem. Det kommer att leda dem till supportsidor och till och med leta efter andra lösningar som hjälper dem att komma igång igen. Och om du inte hittar en lösning på ditt problem kan du registrera en logg över felsökningssessionen som du sedan kan dela med en kvalificerad kundtjänst. Runtom hoppas Clark att appen kommer att göra lösningar på vanliga Chromebook-tekniska problem mycket mer tillgängliga, särskilt för dem som kanske inte har djupgående teknisk kunskap om Googles bärbara operativsystem.

Går mainstream

Det mest anmärkningsvärda med dessa uppdateringar är att Google fortsätter att driva för att få nya funktioner till Chrome OS. Även om operativsystemet nu är mer än ett decennium gammalt har tidigare uppdateringar varit ganska svaga. Sedan stödet för Chrome OS-baserade enheter förnyades 2019 har Google släppt flera ytterligare uppdateringar för att göra sina datorer mer tillgängliga, och Clark hoppas att vi kommer att fortsätta se fler överraskningar från företaget i framtiden.

Skärmdump av Google Launcher i Chrome OS.

Med rykten om att Google skapat en egen chipset för sina Pixel-enheter har det också spekulerats i att vi kommer se Google-tillverkade chips i framtida Chromebooks. Detta kan göra dem mer tilltalande för vanliga användare om de kan erbjuda liknande stöd till saker som MacBook Air eller MacBook Pro. Även om det är oklart exakt vad Googles mål med Chromebooks är, är det bra att se företaget lägga till välbehövliga funktioner som Live Captions och bättre felsökning för användare som behöver dem.

Den nydesignade Launcher kommer också att vara praktisk, konstaterar Clark, eftersom användare kan söka efter saker i sin Chromebook mycket snabbare än tidigare. ”Google gör också Launcher kraftfullare”, förklarade hon. Istället för att kräva att användare skriver in sin fråga och sedan väntar på att resultaten ska öppnas i ett nytt fönster kan du helt enkelt skriva in det innehåll du letar efter och Chrome OS visar det direkt under sökfältet. Du kan sedan trycka på det objektet för att öppna det i ett fönster om du skulle behöva.